Ha 30 hétre születik egy baba, akkor már nem lehet baj ugye?
Figyelt kérdés
2013. márc. 1. 21:35
11/13 anonim válasza:
Valószínűleg nem lesz baja. Engem anno sokat riogatott a védőnő a koraszüléssel (hosszú miért), és alaposan utánanéztem a dolgoknak. Szóval két dolgot szoktak mondani, ami után szinte biztos, hogy nem lesz gond. Az egyik a 30. hét, a másik az egy kiló.
Hidd el, a koraszülött ellátás nagyon sokra képes. A környezetemben két kisgyerek is van, aki 24 hétre született, 600 gramm körüli súllyal, mindkettő makkegészséges. (Egyik 8, a másik 4 éves most.)
Remélem minden a legjobban alakul!
12/13 anonim válasza:
Nekem 34 és fél hétre születtek ikerbabáim. Szerencsénk volt, mert a szülés előtti napon kaptam tüdőérlelő injekciót, így megúsztuk a lélegeztetőgépre tevést. De láttam lélegeztetőn babákat, a korábban születettek mind rajta voltak, nem egy lélekemelő látvány. A kislányom 3 naposan gyomorvérzést kapott, azt mondta a doktornő, hogy a koraszülötteknél ez benne van a pakliban. Szerencsénk volt, hogy a nővérke pont észrevette. Sokáig kellett velük kontrollra járni, mozgásfejlődésüket figyelték, tornáztatni kellett őket, valamint szemészeti vizsgálatok voltak, szemkárosodás szintén lehet koraszülötteknél. Én ennyit tudok konkrétan, meg azt, hogy minél tovább bent tud maradni a pocakban egy baba, annál jobb neki. Én is magnézium-infúziót kaptam, de sajnos csak ennyire futotta (kb. másfél hétig húztuk vele). De ezért is hálás vagyok. Ja és a kis koraszülöttekhez kevesebbet lehet bemenni, másokra kell bízni a gondozásukat, a szoptatás nehezebben indul el, én ahol voltam, cumiből etették a babáimat, aminek következményeként, amikor már megerősödtek, nem voltak hajlandók mellból szopizni, mert megszokták, hogy a cumiból nagyon könnyen a tej. Tápszert simán adtak nekik, ha úgy gondolták, hogy kevés az anyatej, pedig az anyatej tudjuk, hogy az az, ami legjobb nekik. Szobatársamnak szintén ikerbabái születtek, és az egyik sajnos meghalt veseelégtelenség miatt. Annak lehetett persze más oka is de a koraszülöttség sem tett biztos jót neki. :(
13/13 anonim válasza:
Előző vagyok. 2 kilóval születtek az enyéim. az egy kiló sztem nagyon-nagyon kicsi, gondoljunk bele, akkora, mint egy tengerimalac kb. Nem tudom, hogy hány hetesen egykilósak a babák, de biztos, hogy nagyon fejletlenek még. Pocakban a helyük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!