Ha 30 hétre születik egy baba, akkor már nem lehet baj ugye?
nekem 2.kisfiunk a 33.héten majdnem megszületett, volt magnézium infúziós szülésvisszatartás, de azt mondták hogy a tüdeje a 34.hétre fejlődik ki teljesen és addig jó lenne ha nem születne meg.... nem is szültem csak a 38.héten meg 4200 grammal :)
miért kérdezed? fent áll a koraszülés?
Tavaly ilyenkor benn feküdtem a kórházban, mert megindult a szülés a 26. héten. Kaptam infúziót, meg szteroidokat és szigorúan feküdni kellett, így ki tudtam hordani, időre született.
Kitartás!
Már hogy ne lehetne? Az még nagyon korai.
Persze jó eséllyel meg tudják menteni, de ha túl is éli, elég sok maradandó problémája lehet.
Próbálj nem erre gondolni!
A mai modern technológiának köszönhetően igen jó ellátást tudnak biztosítani. Ha fennáll a veszélye a koraszülésnek akkor első lépésként nézd meg, hogy a kórház, ahol szülni fogsz rendelkezi ún. PIC-el (perinatális intnezív centrum) és hány hetes terhességi kortól tud fogadni koraszülöttet, mert biztos, hogy oda kerül a babód, hogy minél jobb ellátást kapjon. Ha a kórházban nincs, akkor átszállítják olyan helyre, ahol van ilyen.
Láttam egyszer egy pályamunkát, ami azzal foglalkozott, hogy a 23-28. hétre születettek paramétereit vizsgálta és a 28. hetesek körében az eredmények tök jók voltak. Teljesen normálisan cseperedtek a bébik. Persze kivételek mindig vannak, szóval nagyon vigyázz magatokra, ha ilyen veszély áll fenn, mert az anyaméhnél nincs jobb hely a picinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!