Szombaton töltöm a 40. hetet. Ma voltam vizsgálton, C2100. Ez jót jelent? Elkezdtem tágulni?

Szia!
A jelentése:
3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj"
Ha jól tudom a belső méhszáj eltűnése után számít már tágulásnak, amikor maga az elsimult érett méhszáj kezd el tágulni 1 cm ről 10 cm re, de a 1111 el sokan heteket feküdnek még otthon.
Amit még találtam:
Csendes szakasz (3-4 cm tágulásig)
Valójában most kezdődik a vajúdás, vagyis most kezd tágulni a méhszáj.
A fájások fejlődnek, vagyis hosszabbak, erősebbek lesznek és közelítenek egymáshoz.
Elképzelhető, hogy enyhe véres folyást tapasztalsz, 12% -ban ilyenkor folyik el a magzatvíz, vagy megreped a magzatburok.
A fájások elég erősek ahhoz, hogy ne legyen könnyű közben járkálni, vagy beszélni mikor tetőzik.
A csendes szakasz 3-4 cm tágulásig tart, és mint ahogy a neve is sugallja, még könnyű megbírkózni vele. Nincs szükség különösebb módszerre, vagy légzéstechnikára, hogy elviseld a fájásokat. Nyugodtan tevékenykedhetsz, sétálhatsz (azért túl messze ne menj!), de ne fáraszd túl magad. Ehetsz és ihatsz is, de lehetőleg könnyű ételt. Ne legyen túl zsíros, vagy fűszeres, nehogy rosszúllétet okozzon.
Mivel az elején még nem túl gyakoriak az összehúzódások (legfeljebb 10-20 percesek és 30-45 másodpecig tarthatnak), és nem is túl erőssek, ha éjszaka veszed őket észre, próbálj meg tovább aludni, mert később szükséged lesz az energiára.
Amit tapasztalhatsz:
- fájások, amikkel könnyen boldogulsz
- fájdalom a hát alsó részén
- lazább széklet
- véres, vagy bő folyás
Amit tehetsz:
- tevékenykedsz és járkálsz, közben sokat pihensz
- ellenörzöd, hogy készenáll-e a kórházi csomagod
- ringatózol egy hintaszékben, zenét hallgatsz
- megnézel a pároddal egy vicces filmet
- könnyű harapnivalót eszel és iszol, amennyi jól esik
- gyakran mész vécére
- megpróbálod jól érezni magad
- néha méred a fájásokat és a közöttük eltelt időt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!