Mi van akkor, ha az orvosnak nem adok annyi pénzt, amennyit
kért a szülésre?
Figyelt kérdés
Egy itteni beszélgetés alapján kérdezem. :)
Azt mondja, h 80ezer, de én csak 50et tudok neki adni és előtte ezt nem beszéltem meg vele.
Mit tud csinálni? Csúnyán néz rám? Vagy netán feljelent?!(de kinél?!)
Szülés után a kórházi viziten ellenőriznek(nem feltétlen ő), a nővérkék vannak ott, ha bajod van akármikor is.
Még egy "kis" példa: az én fiam magzatvizet nyelt és a nyaka körül volt a köldökzsinór, és őt a SZÜLÉSZNŐ mentette meg, ő takarította ki a száját, és szedte le a zsinórt.
Szerintem az összes 79%-os én voltam :). Örülök, hogy vannak akik egyetértenek! Én pl. tanár vagyok...szerintem ez ugyanaz...kapom az iskolai fizetésem, ott korrepetálok, segítek, amiért eszembe nem jutna pénzt beszedni. SZABADIDŐMBEN pedig magánórákat adok, miért elkérem az előre megbeszélt pénzt, és mélységesen felháborodnék, ha valaki az óra végén a felét adná csak oda, mert nekem ez a munkám alapon, és menjek reklamálni valahova, ha tudok. Szerintem ez ugyanaz a helyzet, plusz itt még emberéletekről is szó van, ami nem mindegy!
2013. febr. 23. 11:52
13/21 anonim válasza:
Én is örülök, hogy nem csak én látom így.
2013. febr. 23. 11:56
14/21 anonim válasza:
Jó persze igen fogadot dokit választott igazatok van akkor már fizesse ki , de várjatok ha neki nincs annyi pénze mert éppen a férjének megszűnt az állása , vagy bármi történt ami miatt nem tudnak annyit fizetni nem kell egyből leharapni a fejét, beszéljen a fogadott dokijával még sem szeretné ha ő vezetné le a szülést köszöni az eddigi munkáját de nem állnak úgy anyagilag mint ahogy tervezte a legelején. Így pedig marad a ügyeletes doki és ha akar ad ha akar nem az ügyeletesnek meg a nővérkének. És még meg is marad a pénze.
2013. febr. 23. 12:02
15/21 anonim válasza:
Utolsó: De te magad is leírtad a megoldást. Ha nincs rá pénz, akkor meg kell beszélni a dokival, hogy sorry, de nincs rá pénz.
Ha a nyelvtanáros példát vesszük pl...gondolom akkor sem az óra után jelenti be az ember, hogy "bocs, de ennyit tudok most adni", hanem még az óra előtt felhívja a tanárt, és lemondja az órát. Ennyi.
Nyilván érthető, ha nincsen pénze, hiszen bármi történhet, de akkor szólni kell a dokinak és kész.
Még az is lehet, hogy a doki 50-ért is elvállalja.
2013. febr. 23. 12:08
16/21 anonim válasza:
Én is így gondolom, hogy ez a tiszta. Senki nem azért "ment neki", mert nincs pénze fogadott dokira, hanem mert így is fel akarja kérni és utána simán nem kifizetni. Ez így nem lenne fair! Ráadásul értelmét sem látja, hogy ott legyen, ezért nem értem, hogy akkor miért fogadja fel.
2013. febr. 23. 12:12
17/21 anonim válasza:
Nem ez az első ilyen kérdés, többen is úgy gondolják hogy az helyes eljárás ha nem fizetik ki a fogadott orvosukat a szülés után mert szerintük az nem érdemli meg. Megteheted persze, nem fognak a behajtók az ajtódon kopogtatni hogyha nem fizeted ki a megbeszélt összeget de akkor gerinctelen leszel. Jól írta valaki hogy megkapod ingyen is a szükséges ellátást tb alapon ha nincs rá kereted, de ha felkérsz külön valakit és megállapodtok valamiben akkor ahhoz finoman szólva is illik tartani magadat.
2013. febr. 23. 12:32
18/21 anonim válasza:
Előre sosem lehet tudni, mennyire fog kelleni a doki. Szerencsére a legtöbb szülésnél tényleg elég szinte csak pár percre, de van olyan, hogy császár lesz vagy akár hosszabb kórházi tartózkodás. Talán ezért sávosan kéne megállapítani a tarifát vagy óradíjban megegyezni? :)
Az viszont újabb kérdés lenne, hogy mi van akkor, ha tényleg nem vagy rosszul tette a feladatát és ki lett fizetve, vagy (csak) a páciens szerint nem végezte megfelelően és ezért nem fizet vagy kevesebbet. Mivel nem legalizált, csak megtűrt ez az egész hálapénzesdi, sem anyukának vagy a családnak, sem a dokinak nincs lehetősége ilyenkor "fellebbezni".
2013. febr. 23. 12:56
19/21 anonim válasza:
Különben az már nem igaz, hogy ez illegális, igazgatói engedélyhez kötött de ha ő engedélyezi a hálapénzt akkor teljesen legális tavaly óta a hálapénz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!