Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt, aki kevesebb pénzt...

Volt, aki kevesebb pénzt adott az orvosnak, mint amennyit elvárt volna? Szóvá tette?

Figyelt kérdés

1.szülésem nagyon "könnyen" zajlott, túlzásnak éreztem a megbeszélt pénzt, de megadtam, mert nem mertem kevesebbet adni. (80-100at kért, 80at adtunk)

hamarosan születik a 2.gyerekünk, ha most is könnyű lesz, kvázi az orvosnak alig lesz dolga, akkor kevesebbet szeretnék adni. (most 90-100at mondott árnak, én 50et adnék, ha pár órára kell csak jönnie.)

2012. ápr. 2. 10:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%
Sztem ez nagyon gáz. Mármint, h fogadott orvosnak kevesebbet akarsz adni, ha van tarifája....
2012. ápr. 2. 11:42
 2/15 anonim ***** válasza:
51%

Én négy gyereket szültem egy orvosnál.

A legnagyobb 14 a legkisebb 2 éves.30 000-ret adtam általában.Ennyit tudtam adni és kész.De a mai napig szvesen fogad.Jó most,márcsak a magánrendelésére járok,mert a kórház is maszek lett.

Mikor mentem hozzá vizsgálatokra terhesen mindig adtam neki 2-3000 ft-ot is.

4 gyerkőc anyukája

2012. ápr. 2. 11:44
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha pontosan megmondja, hogy mennyiért vállal, akkor pofátlanság kevesebbet adni - mondd meg előre, hogy ennyit tervezel, és kész.

Nagyon utálom a tarifás dokikat, de ha már olyat választottál, aki megmondja, mennyi az annyi, akkor nagyon gáz kevesebbet adni.

A dokim mindig azt mondta, amennyit gondolunk - az elsőnél 30-at a másodiknál 40-et adunk.

2012. ápr. 2. 11:50
 4/15 anonim ***** válasza:
Második vagyok!Mondjuk nekem se mondott tarifát azért adtunk 30 000-ret.
2012. ápr. 2. 11:54
 5/15 anonim ***** válasza:
84%
Egyet értek azzal hogy ha az előre megbeszéltnél kevesebbet adsz mert te úgy ítéled meg hogy nem jár annyi, az nagyon nagy pofátlanság, mondhatni suttyóság. Ha van egy fix tarifa amennyiért az adott orvos elvállal egy szülést akkor ahhoz mindkét félnek tartania kell magát, mivel előre nem lehet tudni milyen lesz a szülés. Te mit szólnál hozzá ha mondjuk egy hosszú, nehéz szülés után azt mondaná a doki hogy ez több időmbe és energiámba került mint amire számítottam, így inkább dupla árat kérek? Felháborodnál, nem?
2012. ápr. 2. 12:33
 6/15 A kérdező kommentje:

ezért lenne logikus, ha azt mondaná, hogy amennyit gondolunk, annyit adjunk.

azt tartom felháborítónak, hogy fix árat kér, és nem is keveset. viszont nincs nagy választék. elég sok rémtörténetet hallottam ahhoz, hogy nem merek ügyeletesnél szülni.

köszi a válaszokat!

2012. ápr. 2. 14:49
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha a terhesgondozásért is fizetsz, akkor ez elég sok, de ha már őt választottad, akkor sajna ki kell fizetni. Volt ismerős, aki épp ezért hagyta ott a dokiját és keresett másikat, mert nem tetszett neki, ha előre megmondák mennyit szeretne adni. Egyébként pedig olyat is hallottam, hogy valakinek nem ment be az orvosa és az ügyeletesnél szült, aki sokkal kedvesebb volt, neki adta a pénzt, erre az orvosa nem állt vele szóba többet. Hát szépek! Az előző terhességemnél a terhesgondozáskor nem fizettem semmit, viszont problémásabb kismama voltam, sokat jártam hozzá, császárral szültem, neki 120-at adtunk. Mostani terhességemnél már magánrendelésre járok, nyilván a már kifizetett összeggel majd csökkentem a tervezett végösszeget ;)
2012. ápr. 2. 16:33
 8/15 anonim ***** válasza:
62%
Miért nem választasz másik magándokit? Én nem tudnék, de nem is akarnék ilyen sok pénzt ( 100 e Ft) adni. Nekem volt választott dokim, 50 ezret szántam neki én is ( nem mondott árat), végül úgy adódott, hogy az ügyeletesnél szültem, és nem volt azzal sem semmi gond ( pedig én is paráztam a rémtörténetek miatt). Szóval a helyedben vagy másik doki vagy az ügyeletes, nehogy már kényszerítve érezd magad ennyi pénz kifizetésére, ha egyszer úgy gondolod, hogy ennyi nem fér bele.
2012. ápr. 2. 17:21
 9/15 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem is inkorrekt dolog.Ha konkrét tarifája van,Ő megmondta,Te felfogadtad,azzal elfogadtad az összeget.Az független attól,hogy 3,vagy 13 óra alatt szülsz-e meg.Ha nem felel meg másik dokit kell keresni.

Különben én pont így vagyok,mint Te(1. szülés vajúdással 4 óra,2.szülés vajúdással 3óra,-a gátvédelmet a szülésznőm csinálta-mivel nem is repedtem még csak varrnia sem kellett,ergo semmi dolga nem volt velem)a dokim 70e ft-ot kér(a császárért is).Most megint babát várok,szerintem túl sok dolga megint nem lesz,és sok ideig nem is fogom "lefoglalni",(ám a tarifája most is 70e)ennek ellenére Őt választom,mert szeretem,és bízom benne.

2012. ápr. 2. 17:49
 10/15 anonim ***** válasza:
60%

Én alapból nem mennék olyan dokihoz aki kijelenti mennyit kér.Én nem kérdeztem a dokimat, ő nem mondott árat, végül 20-at kapott (végül császár lett),de mindig a magánrendelésére mentem/megyek.Azóta is jóban vagyunk.

Ha egy doki megmondja a tarifáját akkor illik annyit adni.Ha nem telik rá keress mást.

2012. ápr. 2. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!