Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt, aki kevesebb pénzt...

Volt, aki kevesebb pénzt adott az orvosnak, mint amennyit elvárt volna? Szóvá tette?

Figyelt kérdés

1.szülésem nagyon "könnyen" zajlott, túlzásnak éreztem a megbeszélt pénzt, de megadtam, mert nem mertem kevesebbet adni. (80-100at kért, 80at adtunk)

hamarosan születik a 2.gyerekünk, ha most is könnyű lesz, kvázi az orvosnak alig lesz dolga, akkor kevesebbet szeretnék adni. (most 90-100at mondott árnak, én 50et adnék, ha pár órára kell csak jönnie.)

2012. ápr. 2. 10:31
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

köszi!

igen, én is érzem, hogy illik megadni, amennyit kért. csak most elég szűkös.

dokit váltani már nem tudok, mert 36 hetes vagyok. eredetileg csak a szülésznőt kértem fel, csak ő már nem vállal fogadott orvos nélkül, így lett ismét ez az orvos.

azt hiszem, marad a 90 a dokinak. de titkon remélem, hogy nem fog megérkezni, avgy épp ő lesz ügyeletben, akkor megúszhatjuk kevesebből.

2012. ápr. 3. 07:20
 12/15 anonim ***** válasza:
63%
90 ezer ft????? Milyen orvos az? Az valakinek egy havifizetése. Én ennyit nem adnék egy szülésért,inkább keresnék másik orvost. Nekünk nem mondott összeget, 30 ezret adunk neki. Viszont a szülésig egy fillért sem kér.
2012. ápr. 3. 11:54
 13/15 A kérdező kommentje:

ez az, nekem sem volt ennyi a fizetésem 2 diplomával. na mindegy.

próbálom úgy nézni, hogy nálunk az önkormányzat ad születési támogatást, azt hiszem 82e-t, gyakorlatilag tőlük kapjuk a "saját orvost" a szüléshez.

2012. ápr. 3. 14:21
 14/15 anonim ***** válasza:
54%
Lepontozhattok, de 90 ezret semmilyen féle-fajta szülésért nem adnék egy dokinak sem. Azt meg már túlontúl túlzásnak tartom, ha vki még a magánrendeléseken is ad külön pénzt (emellett). Bocsi, ez a szerény véleményem. Annak babának valamiből ruhát kell venni, cumit, pelenkát, popsitörlőt....arra költöttünk inkább.
2012. ápr. 3. 15:16
 15/15 anonim ***** válasza:

Én a második gyereket szültem a dokimnál- először nem volt tarifája, másodszor már volt-nem is kevés.... 70ezer ft. A szülésem cakli-pakli 50perc volt- Onnantól, hogy a dokim beért a kórházba másfél óra mulva már ment is el... ezért én is sokallottam neki odaadni ezt a pénzt- de azért odaadtam...

Max 30-at tartottam volna reálisnak ennyiért- de persze ahogy írták, a pakliban az is benne volt, hogy 40órát vajúdok és sürgősségi császár a vége- és ez is 70lett volna...

Mindegy- ezt félretettük a dokinak- odaadtuk- kész. VÉgülis azért mentem hozzá, mert először jó volt- így már nem variáltunk semmit.

Harmadszor is nála szültem egyébként- akkor kb 2órát tartott a szülés- szóval akkor sem volt sok dolga! :) De akkor is megkapta ami jár.

Rohadt dolog ez- de amennyi a rémtörténet - még fogadott dokik esetében is- én nem mertem volna kockáztatni.

2012. ápr. 3. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!