Hányadik hétig számít koraszülésnek a szülés?
37.betöltött hét előtt és ha a baba nem éri el a 2500grammot!
Nekem volt ismerősöm, aki a 38.héten szült 2400gr babát, és koraszülöttet írtak a papírra!
Boldog Babavárást!
38hkm
Nem egészen.
Megkezdett 37. hétig számít koraszülésnek, tehát a 37+0 már nem koraszülés.
Nekem 37+0-ra születtek a gyerekeim, nem koraszülöttek.
A súly sem számít, főleg nem a 2,5 kg.
2000 g alatt szokták a csecsemőket a koraszülöttekhez hasonló módon ellátni, de ha "időben" született, attól még nem koraszülött, hiába viszik át a csecsemőintenzívre/koraszülött osztályra.
Utolso, a 37+0 az a betoltott es nem a megkezdett 37. het....
Megkezdett az 36+1tol 36+6ig lenne.
Es a suly is szamit, 2500gramm alatt nem igazan engednek haza sem.
A heteket lehet, hogy elszámoltam, de a súly nem számít annál, hogy koraszülött-e.
Az, hogy a kis súlyú babákat nem engedik haza, és speciális ellátásban részesítik, az teljesen független attól, hogy mikor született a baba.
Extrém esetben 2600 g-os, 33. héten született baba is koraszülött lesz, és 42. héten 1900 grammal született baba sem számít koraszülöttnek.
A súlyt az tudtam, és úgy van ahogy az utolsó írta, hogy 2500gramm alatt "kis súlyú ujjszülött"-nek számít,nem koraszülöttnek!
A hetekben nem voltam biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!