Szerintetek jól teszem, vagy rossz ötlet?
17 éves vagyok.Teherbe estem az abortuszon egy pillanatig nem gondolkodtam.Nos szeretném megtuni hogy it mot gondoltok.
Felelőtlenség 17 évesen vagy nem.És, hogy ti mit tettetek volna a szüleim helyébe mit tanácsolnátok.
Kedves Kérdező!
Megkérdezhetem, és mik a terveid a jövőre nézve?
Iskolát be fogod tudni fejezni?
Én azt tudnám tanácsolni, hogy készíts A és B tervet. Az egyik az legyen ha minden jól alakul mit csinálsz mi lesz a terved a másik meg a legrosszabb lehetőségre próbálj felkészülni.
Felelőtlenség e? Nem tudom egyértelmű válasz talán erre nincs is, hiszen még te magad is gyerek vagy még élned kellene még. De én ezt annak idején biztosan nem vállaltam volna be, ha 17 évesen teherbe estem volna. Mert nem láttam volna az anyagi problémának a megoldását. Én az a tipusú ember vagyok aki erre figyel, hogy anyagilag minden rendben legyen a családdal és ha egy kicsit is problémásabb ez az oldal akkor előbb ezt oldom meg.
Az a bajom ami az én egyéni problémám, hogy nem látom pontosan, hogy miből is fogtok megélni. Oké most tudnak a szüleid nagymamád segíteni. Ha esetleg velük történne valami ami miatt nem tudnának? Akkor miből tartod el a babádat? Mert ha ő meglesz akkor ezt minden félképpen meg kell oldani. Ezt azért gondold végig.
Én 34 vagyok, most várom az első babámat. A körülmények jók és adottak mint neked. Férj, babázásra éhes nagyszülők, lakás, autó,2 diploma, minden megvan.
Most vagyok a 16. héten, de a terhesség idegileg teljesen kikészít. A védőnők, a 3-4 órás várakozás az orvosnál, amikor próbálom visszatartani a kibuggyanni akaró epét, a gyomromban... (miért is lenne olyan WC a váróteremben, aminek a megközelítése nem indítja be azonnal a hányást)
Egészséges vagyok, de félóránként, sírok, aztán nevetek.
Tegnap a férjemet megvádoltam, hogy el akar hagyni(pedig mindketten közösen terveztük ezt a babát, és vártunk is rá egy évet, tudom, hogy nagyon szeret mindkettőnket). Szóval okot, azt nem adott rá...
Teljesen be vagyok dilizve. Talán ha fiatalabb lennék jobban kezelném.
Te meg érzed hogy jó anya leszel, én csak remélem. Szerintem minden rendben lesz veletek. Ne is gondolj az aggodalmakra, régebben a nők 14 évesen szültek, neked a tested már elég érett, és a lelked is tiszta. Azért gondolom ezt, mert nem akarsz abortuszt, érzed, mi a helyes. Ennyi elég is, éhen halni nem fogtok, akkora szociális háló van az országban, hogy még a cigánygyerekek se halnak éhen. Nincs mitől félni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!