Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek jól teszem, vagy...

Szerintetek jól teszem, vagy rossz ötlet?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok.Teherbe estem az abortuszon egy pillanatig nem gondolkodtam.Nos szeretném megtuni hogy it mot gondoltok.

Felelőtlenség 17 évesen vagy nem.És, hogy ti mit tettetek volna a szüleim helyébe mit tanácsolnátok.

2013. febr. 9. 08:07
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
na és neked nem mind1, hogy megakarom e tudni mások véleményét vagy nem?????'?
2013. febr. 9. 08:47
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ismerősöm 16 évesen esett teherbe.Nem tartotta volna meg a babát,de (sajnos) későn vette észre.Mostanra már 18 éves nagylány,és szépen nevelte az anyukája,már amennyire a körülmények engedték.Az apukával igaz már nincsenek együtt,de új férje van,és született még egy gyereke,aki 7 éves.

Lényeg,hogy szeretetben neveld,támogasd.Ezt a 9 hónapot szánd arra,hogy felkészüljél az anyaságra,és megtanuld mi az,hogy felelősségteljesnek lenni.Tudd,hogy nem minden olyan egyszerű,ahogy azt mi elképzeljük,és nem mindig lesz aranyéleted a baba mellett,lesznek nehézségek,amikkel szembe kell nézni.Nem megijeszteni akarlak,mert eszemben sincs kihagyni,hogy az anyaság,és a baba csodálatos dolog:) Lehet ezzel nem leszek népszerű,de én akár 14 évesen is vállaltam volna babát-természetesen nem-mert imádom a kisgyerekeket.Semmi nem lett volna adott hozzá,akkor,de ezzel csak azt akarom hangsúlyozni,hogy tudom,hogy kész voltam rá bármikor,és onnantól fogva,én mindig vágytam egy babára.

Sokan elítélnek?Lehet. De érdekeljen?Ne.

Engem lehet azért ítélnek el,mert közel 34 évesen lettem anyuka.És? 7 hónapos a kislányom,csak azt sajnálom,hogy előbb nem volt meg hozzá a megfelelő pár.

2013. febr. 9. 09:06
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem felelőtlenség, sok boldogságot!
2013. febr. 9. 09:06
 14/23 anonim ***** válasza:
47%
nekem szemernyi kétségem nincs afelől h azért a nők kapják ezt a nagy feladatot,mert ők képesek ellátni,tűzön vízen át.DE! Saját bőrömön tapasztalom h idillikus elképzeléseik vannak az embereknek azzal kapcsolatban,h mennyibe kerül egy gyerek felnevelése fizikailag,lelkileg,anyagilag és mennyi áldozattal jár.Ideális esetben támogatnak a szüleid,a párod,szoptatod,egészséges,majd elmegy bölcsibe,te tanulsz,dolgozol és minden jól sül el.Nem ideális eset: beteg gyermek,orvosok,szüleiddel történik valami vagy összevesztek vagy olyan anyagi helyzetbe kerülnek ami miatt nem tudnak támogatni,pároddal ugyanez,ha nem tudod szoptatni,a tápszer kb havi 18.000ft.Akkor a lakhatást,kaját,gyógyszert nem említettem. Becsülöm benned h nem vetetted el,de hidd el,bármelyik tündérmese bármikor átcsaphat rémálomba,velem megesett,tudom és csak rád számíthat a gyereked,anyagilag,lelkileg,míg ki nem repül a szülői házból. Kívánom h a tündérmese rész történjen veletek!
2013. febr. 9. 09:11
 15/23 A kérdező kommentje:
Utolsó 2-nek köszönöm.Nem volt betervezve a baba de úgy gondolom, h ha már így alakult akkor felnevelem mert abortusszal megölni nemfogom és nem hagyom, hogy mások neveljék hisz én vagyok az anyja. hiszem, hogy jó anya leszek.
2013. febr. 9. 09:12
 16/23 anonim ***** válasza:
37%
Tudod, ha masok velemenye erdekel, nem sokra jutsz az eletben. Ebbol is latszik, hogy nagyon eretlen vagy meg a gyermekvallalashoz. Azert sok sikert gyerekkent a gyerekhez.
2013. febr. 9. 09:39
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon jol dontottel. Ne foglalkozz azzal,aki azt mondj h felelotlen vagy. Sok sikert :-)
2013. febr. 9. 09:59
 18/23 anonim ***** válasza:

Nem felelőtlenség, sőt. Egy baba nagy felelősséggel jár, és bár nem ismerlek, de azok alapján, amiket írtál nem hiszem hogy felelőtlen vagy.

Másrészt pedig, azt írod, hogy van tapasztalatod és anyagi segítség is, úgyhogy szerintem jól döntöttél.

Viszont arra készülj fel, hogy sok beszólást fogsz kapni, úgyhogy azokat majd próbáld figyelmen kívül hagyni.

Jó babázást! :)

2013. febr. 9. 12:57
 19/23 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek aki jókat írt és nem azt mondta, hogy rosszul döntöttem :)
2013. febr. 9. 13:44
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Én ehhez csak annyit tudok írni,hogy nagyon szerencsés vagy kedves kérdező,hogy a párod melletted áll,és a szüleid is támogatnak!!Ne foglalkozz mások véleményével,biztos,hogy jó anya leszel.Persze még fiatal vagy,de majd ahogy telnek az évek tapasztaltabb leszel,és megtanulod,hogy ne érdekeljen mások véleménye.A jó tanácsokat és a segítséget fogadd el,a negatívumokat meg engedd el magad mellett!!! :)

Ja és lehet,hogy nincs még pl érettségid és szakmád..na és?!Majd lesz.Az én édesanyám fiatalon ott hagyta az iskolát(igaz iskola helyett dolgozott),és 37 évesen járt levelezőire és 2 gyerek,férj és munka mellett 4 év alatt letette az érettségit,és utána még 2 évig tanult és szakmát is szerzett!!Úgyhogy attól,hogy neked is kedves kérdező még nincs iskolád,gyerek mellett is meg lehet csinálni az iskolát(persze gyerek és család mellett nehezebb lesz,de nem lehetetlen!!)Nincs munkád sem?Majd lesz az is.Nem az a fontos,hogy honnan jöttél,hanem az,hogy merre tartasz!!És ha van benned akarat,és igen is el akarod majd tartani a gyermekedet,akkor nincs senki aki megállíthatna!!!Az pedig már jó,hogy legalább a párodnak van munkája!!

Kívánom,hogy az életed nagyon szép legyen,és érd el a céljaidat,amit magad elé kitűztél!! :)

Sok boldogságot nektek,és boldog babavárást :)

Egy 23 éves első babás 27+4 hkm

2013. febr. 9. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!