Akik nemrég szültetek a Szent Imrében: hány nap után engedtek haza titeket?
Én csüt. este szültem, vas. reggel mentem haza.
Én azt vettem észre, hogy nem feltétlen a pénzt várják a csecsemősök, hanem hogy igenis, kérj, igényelj segítséget.
Maguktól nem jönnek, az tény, de aki kéri, segítenek.
Én nem tudtam nekik pénzt adni, de nagyon rendesek voltak. :)
Érdemleges változás nincs, látszólag ugyanolyan jó minden. :)
Legutóbb májusban szültem, és évekkel korábban még kettőt.
Most vasárnap szültem délután (3/4 5-kor), és kedden mentünk is haza. Viszont ehhez annyi kellett, hogy én előtte már napokkal bent feküdtem túlhordás miatt, így nekem a 72 óra bőven megvolt (ennyi után kap a kórház pénzt, sajnos ez az ő szempontjuk...)
Többek között a bent fekvés is az új vezetés miatt volt.
Most az a protokoll, hogy betöltött 41-en be kell feküdni, és hivatalosan 41+3-on indítanak.
Nálam volt némi bizonytalanság a terminusom körül, meg ünnep miatt az orvosom sem volt bent, ezért a főorvos (aki megvizsgált szintén), nem indíttatott, pedig szíve szerint megtette volna. (Minden más kismamánál, aki ugyanarra a napra volt kiírva mint én, megindították). Végül 41+6-on spontán beindult nekem is, így az indítást megúsztam.
Ha nincs semmi komplikációd és van orvosod, akkor látszólag semmi különbséget nem fogsz tapasztalni.
A csecsemősök nagy részben ugyanazok, mint régen, és kb. ugyanolyanok is.
Ha nem első baba, akkor szerintem nagy szükség nincs is a segítségükre, ha meg első baba, akkor valóban vagy felfogadsz egyet, vagy minden kérdésnél mész be a csecsemőosztályra, máshogy nem megy. Kevesen vannak, rengeteg babát kell ellátniuk.
Szerintem az a legjobb, ha az ember magánál tartja a babát, és akkor jó kezekben van.
A csecsemő orvosokban történt cserélődés, Kónyi Olga elment, egy másik idős meg nyugdíjba, bár még néha bent van, ügyel.
Egy fiatal kedves doktornő van, szerintem alapos és kedves, vmilyen Orsolya.
A védőnő meg a fényképésznő ugyanazok, már sok éve. :o)
Az anno nem tudom mit jelent, én 1,5 éve szültem ott, és kicsit sem nyomatják a tápszert, sőőt!
Nekem egyik gyereknél sem adtak tápszert.
Én egy éve szültem a harmadik gyereket, péntek este született meg, és hétfőn reggel már hazamenős voltam...
Nem tartanak bent, ha nem muszáj. :)
Kónyi Olga nekem hiányzott- mert a második szülésenél nagyon rendes volt a gyerekemmel, akit kicsit jobban meg kellett figyelni- és egy hetet voltunk vele a kórházban.
De az új dokinő is rendes volt.
Nem nyomatják a tápszert, de nem is tiltakoznak ellene. Én pl az első két gyerekemet nem tudtam szoptatni- nekem egyátalán nem indult meg semmi- azaz 5-6csepp összesen 3napig- ennyi volt az össz- így én szombaton 4óra körül mikor felébredt először a fiam, én felálltam és átsétáltam hozzájuk, és kértem egy adag tápszert neki. EGy szó nélkül adtak, másodszorra mikor mentem 4óra mulva kérdezték, hogy azért próbálok szoptatni, mondtam hogy persze, folyamatosan, de mivel eleve semmit sem éreztem a mellemben, és az elző két alkalommal is ez volt... többet nem is kellett magyarázkodni. LÁtták, hogy folyamatosan próbálkozok... de folyamatosan kértem is a kaját neki.
Nem ellenkeztek, hogy csak cukros vizet adnak- mint annak idején az első szülésemnél... Az szar volt- mert tapasztalatlan voltam, és a babám rohadt éhes volt már, és 48óráig nem adtak semmi pótlást- mondván, hogy szoptassam. De akkor még nem tudtam, hogy hiába próbálom... nem tudtam mit kellett volna érezni, vagy ilyenek. HIába mondtam, hogy szerintem nem evett semmit a gyerek, nem adtak pótlást.
3szorra már sokkal határozottabb voltam én is!!! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!