Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Befolyásolható a császármetszé...

Befolyásolható a császármetszés utáni regenerálódás? Vannak trükkök/praktikák, amivel fel lehet gyorsítani a lábadozási időt?

Figyelt kérdés

Programozott császárom lesz, február 14-én (igazi szerelemgyerek lesz a pici:)) és olvasgattam a császár utáni regenerálódásról. Elég vegyesek a történetek, van aki azt írja hónapokig is szenvedett van aki viszont azt hogy a műtét után 10 órával már ült, fél nappal sétált és egy napra rá már lépcsőzött is, mire pedig hazamentek a kórházból semmi baja nem volt.

Ezt lehet valahogy befolyásolni vagy csak szerencse, fájdalomküszöb és genetika kérdése?

Nyilván tudom, ha sürgősségi a császár akkor értelmetlen ez a kérdés, de mivel én programozottan szülök úgy gondoltam megkérdezem, hátha van 1-2 tipp amivel rá lehetne készülni erre is, csakúgy mint a vajúdásra.

2013. jan. 28. 20:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Leginkább a dokin múlik. Nekem semmi nem kellet már aznap délután jöttem mentem, simán ellátam a gyereket, épp, hoyg csak éreztem, sajna a legtöbb doki még nem az új technikával csinálja amivel pedig sokkal gyorsabban gyógyul.
2013. jan. 29. 00:22
 12/20 anonim ***** válasza:
Nekem 3 császárom volt, és mindhárom után máshogy éreztem magam. Az elsőnél olyan csakazértis érzésem volt, persze sokat bénáztam, de viszonylag könnyen vettem az akadályokat. A másodiknál hipp-hopp ment minden, szinte meg sem éreztem, az volt a legjobb (egyrészt már tudtam, mi vár rám műtét után, másrészt azért akartam nagyon összekapni magam, mert otthon várt a kisfiam, és nem hagyhattam el magam előtte, nehogy megijesszem), itt már műtét után 6 órával felkeltem, segítség nélkül zuhanyoztam, semmi gondom nem volt. A harmadiknál is így szerettem volna, hát nem ment, 2 napig alig tudtam menni, az első zuhany egy rémálom volt, felkelni alig tudtam, és nagyon fájt a sebem. De szépen túléltem mindet, napról napra jobb lesz, hidd el! Hashajtó helyett vigyél magaddal kúpot a kórházba, sokkal jobb, mert akkor mész tőle wc-re, amikor te már úgy gondolod (az elsőnél nekem is hashajtót adtak, 1 hét után először jött be az anyukám látogatóba, én meg az egész időt a wc-n töltöttem, mert akkorra hatott a hashajtó, soha többé nem venném be :D). A pisilés tényleg kicsit nehéz az elején, lehet, hogy fájni is fog, de ha neked úgy jobb, pisilj a zuhany alatt... Igyál sok folyadékot, mert csodákat tesz, ne erőltesd a felkelést, csak ha tényleg úgy érzed, hogy menni fog. És ha szükséges, akkor hagyd, hogy segítsenek, vagy kérj segítséget. Nem szégyen!
2013. jan. 29. 06:48
 13/20 anonim ***** válasza:
Engem is a Péterfyben császároztak. DE tényleg a tenni akarás az ellenszere az elhúzodó felépülésnek. Nekem másnap már lépcsőzni kellett 1 emelettel lejjebb a kisfiamhoz. Nekem baromi jól jött a haskötő, nagyon sokat segített. Egy kényelmetlen széken kellett szoptatni a kisfiamat 3 óránként kb 1-1,5 órát friss sebbel.
2013. jan. 29. 07:59
 14/20 Kardos-Varga Klaudia ***** válasza:
Szióka...én töled kérdeznék, aki a SOTE 2-es klinikáján szültél császárral. Mégis mire lehet számítani? Èn A babám rekeszsérve miatt programozott császáron leszek úgy a 37-38. héten. :( Mennyivel elötte kell befeküdni...ilyesmi...
2013. jan. 29. 12:25
 15/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem tudom, van-e orvosod. Ha igen, kérdezz rá az anesztesre is. Legalább olyan fontos, mint maga a nőgyógyász!

A császár maga valóban nem egy élmény. De amikor a babát odahozzák melléd, az már az! :)

2013. jan. 29. 12:56
 16/20 anonim ***** válasza:
A felkelés tényleg fájdalmas napokig... én felkönyököltem szuszogtam aztán arrébb tettem a lábam szuszogtam,pihentem... Lassan,de biztosan pár perc alatt mindég felültem:) Csak semmi hirtelen mozdulat:D!Köhögni,hapcizni nem mertem:D Az lett volna még csak fájdalmas.Nekem a szülésznő azt mondta,hogy minél hamarabb kezdjek el sétálni.Felvittek a szobába kb 4óra múlva ébresztettek menjünk zuhanyozni,és fel kellett állnom és menni.Kiegyenesedni nem bírtam,éjszaka zuhanyoztam reggel 6kor hozták a babut onnantól kezdve le se feküdtem,jöttem mentem ültem az ágy szélén,mert nem mertem lefeküdni,mert ha sírt volna a gyerek és amire felkeltem volna...... És 3nap mulva haza engedtek én itthon sem feküdtem.Csak azért,hogy ne kelljen felkelni:D Szóval jönni menni jönni menni,mozogni!Pár nap és sokkal jobb lesz!
2013. jan. 29. 14:00
 17/20 anonim ***** válasza:

Hát igen az érzéstelenítőtől nem éreztem a fájdalmat, és igen eltakarták előttem az eseményeket, de ezenkívül minden egyes megmozdulást éreztem a hasamban.A huza-vonát, olyan volt mintha a belső szerveimet pakolgatnák ide-oda,nem sok kellett, hogy elhányjam magam, és a figyelmemet alig tudták lekötni, 1 ember fogta a kezem, beszélt hozzám, simogatott, nagyon aranyosak voltak, de én azt hittem sose lesz vége.Ezért számomra undorító élmény maradt.Az utána lévő sebfájdalom ehhez képest elviselhetőbb.

A Sote II-ben ha programozott, akkor előző du. kell befeküdni, estétől nem enni, van kúp, amitől kiüríted a beleidet,jó esetben, rám nem hatott.Reggel infúzió,ctg a vajúdóban,aztán műtét.

2013. jan. 29. 14:03
 18/20 anonim válasza:
Nekem, október 4-én volt a császár. Az érzéstelenítő nem fájt egyáltalán, a műté
2013. jan. 30. 18:36
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm lányok a választ, túl vagyok rajta, ma jöhettünk haza :) Annyira nem is volt vészes, sokkal rosszabbra számítottam:)
2013. febr. 19. 21:48
 20/20 anonim ***** válasza:
Minden rendben volt?Gratulálok!
2013. febr. 22. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!