Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik cigarettáztatok terhesség...

Akik cigarettáztatok terhesség alatt, volt komplikáció szülés közben? Ha igen milyen?

Figyelt kérdés
Nem arról kérek leckéket, hogy ártalmas meg hasonlók a terhesség alatti cigizés, stb. Nagyon jól tudom és engem is felháborít. A barátnőm sajnos nem tudott lemondani a cigizésről. Érdekelne, hogy ebből kifolyólag esetleg milyen problémák lehetnek szülés közben.
2009. szept. 1. 21:19
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Szülésnél sztem nem számit hogy dohányzik e vagy sem.Viszont a terhesség alatt annál inkább!Próbáld rávenni hogy legalább csökkentse az adagot, és egyen sok gyümölcsöt.Bár ha simán belegondol hogy ettől a gyerekének baja lesz annak elég nyomós érvnek kéne lennie....
2009. szept. 1. 22:20
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

Anyukám dohányzott velem, nem tudom mennyit. Nem haragszom rá, de jobban tette volna ha nem teszi:

2150grammal és 43 cm-vel születtem, vérátömlesztést kaptam és két hétig inkubátorban voltam. Aszthmás lettem, szívbeteg és az általános állapotom: minden sz*r fertőzést elkapok, allergiám van és sajnos még sorolhatnám.

Öcsémnél is dohányzott, Ő is hasonlóan beteges és 180 magasságához 60 kg sincs, nem tud hízni, a szervezete nem dolgozza fel rendesen a vitamint, ásványit, stb...

Most várom a második babámat, de még csak füst közelébe sem megyek!!!

Szóval a komplikáció lehetséges a szülés közben, hiszen a tüdeje is beteg lehet annak a picinek, mi van ha közben nem bírja majd a szíve például a gyereknek a megpróbáltatást? Ugyanis a nőnek fáj a szülés, de a baba is küzd, hogy kijusson, az Ő szervezetének is megterhelő, magyarán, nem árt, ha erős az a kis szervezet. Ennyi.

Amúgy is, undorító a dohányzás, főleg egy nő kezében...

2009. szept. 1. 23:11
 3/8 anonim ***** válasza:

Dohányzó barátnőm 4000 grammos babát szült, túl is hordta.

Nincs mindenkire ugyanolyan hatással a cigi. De általában kisebb súllyal születnek a babák, hamarabb elérik a méhlepény, gyakrabban lehet koraszülött.

De magát a szülést nem befolyásolja tudtommal.

2009. szept. 2. 07:37
 4/8 anonim ***** válasza:
én dohányoztam ,nem vagyok rá büszke,de ez van nem tagadom. semmi baj nem volt sem szülésnél sem a babával.most 9hónapos és 10kg.tökéletesen fejlődik. mikor szültem a doki meg mutatta a méhlepényem ami fekete volt a cigitől. na akkor majdnem elájultam. nagyon szégyelltem magam és hálát adok az istennek hogy egészséges
2009. szept. 2. 08:40
 5/8 anonim ***** válasza:
szia! szülés alatti komplikáció lehet, hogy a dohányos tüdeje, keringése esetleg nem bírja a terhelést. légzési zavarok, keringési problémák léphetnek fel, ami kihathat a vajúdás alatt a baba oxigén ellátására is.
2009. szept. 2. 08:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Én amint kiderült,h. babát várok, abbahagytam a cigit (tudom, előbb kellett volna, de nem számítottunk babára). Nem mondom,h. az elején könnyű volt, de utána már egyáltalán nem kívántam, sőt...

Vannak olyan ismerőseim, akik végigcigizték a terhességet. Szerencsére semelyik babának nem lett baja, nem voltak koraszülöttek, szép súllyal születtek, viszont az orvos a méhlepényt meglátva, megkérdezte tőlük,h. ugyan mennyit cigiztek?!

Szerintem magát a szülést annyira nem befolyásolja, viszont a baba érdekében sürgősen hanyagolni kellene.

2009. szept. 2. 09:06
 7/8 A kérdező kommentje:

Sajnos szinte lehetetlen lebeszélni, nem tudom miért nem képes letenni a cigarettát. Remélem minden rendben lesz szüléskor, de azt is remélem, hogy a doki megmutatja neki is a méhlepényt és valóban belátja, hogy mekkora hibát követ el.

köszi a válaszokat

2009. szept. 2. 22:19
 8/8 anonim válasza:
Velem dohányzott anyukám ugyan nem sokat csak pár szálat ennek ellenére elég erős az immunrendszerem szinte soha nem vagyok beteg és nincs semmilyen allergiám se.
2009. szept. 4. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!