Ez mindenhol más. Az egyik rokonomnál pl. az úgynevezett "vajúdóba" nem engedték be a férjét, mert ott hárman voltak egy szobában, csak akkor, amikor a szülőszobára került lényegében a kitolásra. Érdemes az adott kórháznál érdeklődni.
Nálunk úgy volt, hogy bementünk, először csak engem engedtek be, hogy megnézzenek, előkészítsenek, párom a váróban. Nekem felvétel, vizsgálat, hogy mennyire voltam nyílva, beöntés, ha kell, borotválás, zuhany. Utána mentünk be a szülőszobába, ahol felkötöttek a CTG-re, és mivel éppen két másik szülés ért a végstádiumba, senki nem ért rá velünk foglalkozni, látták, hogy még ok van hátra. Párom 2 óra múlva jutott be, beöltöztették, aztán ott volt végig. Segített, borogatott, fogta a kezem, feltakarította a hányásom :). aztán a végén a kitolásnál is ő támasztotta a hátam, a fejem, bíztatott, aztán elvágta a köldökzsinórt. Amíg engem varrtak meg elláttak, végig az ő kezében volt a baba, aztán a mellemre tették, és a két órás megfigyelést még együtt tölthettük el. Aztán engem levittek a szobára, babát a csecsemősökhöz, apu ment haza. Nekünk így van,de mondom, ezt kórháza válogatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!