Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a menete egy apás szülésnek?

Mi a menete egy apás szülésnek?

Figyelt kérdés

2013. jan. 26. 20:33
 1/3 anonim ***** válasza:
80%
Bementek, anyuka szülőszoba, apuka beöltözik, majd szülőszoba, anyuka vajúdik, apuka fogja a kezét, majd amikor kibújt a baba, apuka elvágja a köldökzsinórt, és együtt örül anyukával.
2013. jan. 26. 20:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez mindenhol más. Az egyik rokonomnál pl. az úgynevezett "vajúdóba" nem engedték be a férjét, mert ott hárman voltak egy szobában, csak akkor, amikor a szülőszobára került lényegében a kitolásra. Érdemes az adott kórháznál érdeklődni.

Nálunk úgy volt, hogy bementünk, először csak engem engedtek be, hogy megnézzenek, előkészítsenek, párom a váróban. Nekem felvétel, vizsgálat, hogy mennyire voltam nyílva, beöntés, ha kell, borotválás, zuhany. Utána mentünk be a szülőszobába, ahol felkötöttek a CTG-re, és mivel éppen két másik szülés ért a végstádiumba, senki nem ért rá velünk foglalkozni, látták, hogy még ok van hátra. Párom 2 óra múlva jutott be, beöltöztették, aztán ott volt végig. Segített, borogatott, fogta a kezem, feltakarította a hányásom :). aztán a végén a kitolásnál is ő támasztotta a hátam, a fejem, bíztatott, aztán elvágta a köldökzsinórt. Amíg engem varrtak meg elláttak, végig az ő kezében volt a baba, aztán a mellemre tették, és a két órás megfigyelést még együtt tölthettük el. Aztán engem levittek a szobára, babát a csecsemősökhöz, apu ment haza. Nekünk így van,de mondom, ezt kórháza válogatja.

2013. jan. 26. 22:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Attól függ mikor érkeztek.Én 21 órát otthon vajúdtam,mondván,hogy jobb egyedül ,mint 3 másik szenvedővel.3 perces fájásoknál indultunk a kórházba.Ott felvették az adatokat(fájások között,alig bírtam beszélni)és megvizsgáltak-ide az apuka nem jöhetett be,majd átküldtek egy másik helyiségbe,ahol a beöntést kaptam,utána el kellett végezni a dolgomat,majd le kellett zuhanyozni és utána a folyosón ácsorogtam,mert sehol nem volt senki sem.Bementünk a szülőszobára,NST-t indítottak,addig apuka elment átöltözni(a wolfban vásárolt köpenyes ruhát nem fogadták el,így futkosnia kellett gyorsan egy megfelelőért,amit dupla áron megvásárolhatott a kórházban,de sebaj).A szülőszobán labdáztunk,apuka fogta a kezemet,én tördeltem az ujjait.Én kértem,hogy csak legyen ott,de ne szóljon.Tartotta bennem a lelket,nem ment volna nélküle.A kórházban töltött 3 óra után megérkezett a bébink,apa elvágta a köldökzsinórt,majd elkészültek az első közös fotók.Apa végig kísérte a picurit a vizsgálatoknál.
2013. jan. 27. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!