Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a menete a szülésnek?

Mi a menete a szülésnek?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés, meg biztos találnék rá választ a neten, de személyes tapasztalatok érdekelnek. :) 10+3 heteske
2010. aug. 9. 21:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az én szülésem kicsit más volt, mert én már 34 hetesen fájásokkal mentem be a kórházba, sikerült bennt tartani a babát.Egyre erősebben görcsöltem, de a fájások mindíg leálltak, pedig NST szerint sem jósló jellegűek voltak,3 ujjnyira nyitva volt a méhszájam, mikor még haza akartak küldeni, de hála istennek, inkább beindították a szülést.Kaptam egy jó kis hideg vizes beöntést, burkot repesztettek, meg kaptam mellé egy littyó oxitocint is.Jött egy fájás,10 perc múlva még egy , utána pedig(az infulziónak köszönhetően), 4 órán keresztül2 perces fájásokkal szenvedtem.Éreztem hogy nyomnom kell, de a doki pont ebédelt, és azt mondták, hogy tartsam vissza, na persze.Felmásztam a szülő ágyra, és nyomkodtam egymagamban.Szülés közben is elmúltak a fájásaim, telenyomtak még egy ki oxitocinnal, szétszakadtam-szétrepedtem, egy órát varrtak.A drága dokim bennem hagyott egy teli óriástampon mératű gézt, ami 3 hétig rohadt bennem.Egymagam szedtem ki otthon üvöltve, mert mondtam a dokimnak, hogy nagy fájdalmaim vannak, és látok valamit ott,de azt mondta, hogy szabin van, éppen tvzik, és úgyis elég ügyes vagyok ahhoz, hogy egyedül kiszedjem, és lerakta a telefont.A szülésben a vajúdás a legrosszabb, ha már nyomhatsz, nem is fáj annyira, mert tudod, hogy vége.Ez a személyes tapasztalatom, remélem neked jobb lesz, én is 11 hetes vagyok, 2.at várom.
2010. aug. 9. 21:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A lányomnál este 11 körül kezdett csurogni a magzatvíz és amire beértünk a kórházba már kisebb fájások is voltak. Befektettek a vajúdóba, ahol nst-t csináltak. amikor már rendesen jöttek a fájások, átvittek szülőszobára és ott vajúdtam tovább. Már nem emlékszem,hogy mikor hány perces fájásaim voltak csak azt tudom,hogy az utolsó 3 órában már nagyon fájt. a kitolás nem rossz. komolyan. az nem fááj,hanem inkább feszítő, feszülő érzés. egész más,mint a tágulás és amikor kinyomod a babát, minden fájdalom egy pillanat alatt megszűnik. ez a legjobb. mellre tették a kis lányomat majd elvitték. nekem kiszedték a méhlepényt és utána összevarrtak, ha jól emlékszem és ez után 2 órát pihentem még itt és 2x bejött egy doki megnyomkodni a hasamat, ami elég rossz. így kinyomja a vért meg ami bennt maradt. varrástól ne félj. úgy el lesz ott lennt zsibbadva,hogy az érzéstelenítő injekciót nem vagy csak minimálisan fogod érezni és emiatt a varrás sem fáj. Aztán ha letelt az idő, mehetsz osztályra. Ha lázas vagy vagy fáradt, akkor nem viszik oda rögtön a babát, hagynak pihenni. kb. ennyi. Ne félj. én szerdára vagyok kiírva a kisfiamma. a lányom egyébként 4160 g-mal és 58 cm-el született meg 10 óra alatt.
2010. aug. 10. 00:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
az elsőnek a dokijával kellene ezt csinálni..és akkor panaszkodnak hogy kevés fizetést kapnak..hát ilyen ellátásért egy fillér nem járna neki.még jó hogy nem lett komolyabb baj.ezek a történetek az első baba születéséről szóltak?Én is nagyon félek már,közeleg az idő.
2010. aug. 10. 08:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első babámmal volt ez, februárra várom a másodikat,de be vagyok kakilva rendesen.Amúgy a doki a mai napig kerül, ha meglát,akkor menekül,de egyszer ELKAPOM!Amúgy,amikor én szültem, volt sok olyan csaj, hogy kettőt sóhajtott,nyomott egyet,és már kinnt is volt a gyerek,az én nagynénémnek szülés közben nem voltak fájdalmai,kicsúszott belőle a gyerek.ilyen is van,nem kell félni előre,meg kombinálni, hogy mi lesz, mert az elrontja a babavárást,bízni kell a babádban,és a testedben!
2010. aug. 10. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!