Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy lehet elkerülni hogy...

Hogy lehet elkerülni hogy szülés közben üvöltsek mint a sakál? Ez alkat-, önfegyelem-, fájdalomtűrő képesség függő? Vagy légzőtechnikával, bármivel kiküszöbölhető?

Figyelt kérdés
tegnap voltam nst-n este a kórházban,rossz volt hallgatni egy nőt, akkor is ha ez a világ legtermészetesebb dolga. Ti mennyire kiabáltatok és alapból milyen beállítottságúak vagytok? 36hkm
2013. jan. 25. 21:43
1 2
 11/18 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
Nekem annyira fájt hogy csak nyögni tudtam, erőm nem volt ordítani. Az EDA csak az egyik oldalon hatott. Szerintem ez ember függő, akinek jobb úgy, ordítson nyugodtan, nincs semmi szégyelnivaló ebben.
2013. jan. 26. 08:46
 12/18 anonim ***** válasza:

Én elhatároztam magamban,hogy nem fogok kiabálni,akármennyire is fájdalamas lesz,végül nem így lett.Nem mondom,hogy végig üvöltöttem a vajúdást,de azért voltak pillanatok,amikor kiszakadt belőlem egy-egy hangosabb sóhaj,sőt 2 alkalommal fel is ordítottam,de akkor és ott egyáltalán nem érdekelt.Utána nem éreztem magamat kellemetlenül,főleg,hogy a mellettem fekvő nő végig jajveszékelt és KÁROMKODOTT.Hozzá képest,teljesen kultúráltan viselkedtem.A végén elnézést kértem,a kiabálás miatt,de a szülésznő csak mosolygott és azt mondta,hogy hallottak ők már ettől sokkal rosszabbat is és megdicsért,hogy ügyes voltam.

Tehát ne aggódj ezen,ahogy már más írta,aminek ki kell jönnie,úgyis kijön,nem tudod visszatartani,csak arra ügyelj,hogy ne kezdj el hisztizni,feleslegesen üvöltözni,mert az tényleg energiapazarlás+ a dokik is nagyon utálják,mikor valaki cirkuszol,ahelyett,hogy igyekezne követni az utasításaikat!

Könnyű szülést kívánok!

2013. jan. 26. 11:59
 13/18 anyács ***** válasza:
100%
Én is üvöltöttem a kitolásnál, de nem önszántamból...és persze nem is emlékszem rá, a férjem mondta, hogy kb olyan hangokat hallattam, mintha megszállt volna az ördög!
2013. jan. 26. 12:32
 14/18 anonim ***** válasza:
Szerintem leginkább alkati kérdés. De biztosan vannak környezeti tényezők is, amik elősegíthetik a kiabálást. (értsd: brutál mennyiségű oxy, nem jól helyezkedik a baba, nem engedik úgy vajúdni az anyukát, a hogy neki kényelmes, stb) Én egy hangot sem tudtam kiadni vajúdás közben, kérdésekre is alig válaszoltam. Valahogy nem volt hozzá erőm. Az első tolónál jött a hangom, akkor szóltak, hogy legközelebb levegő benntart, és úgy nyom. Logikus, ha kifele ordítok, kevesebb levegőt lehet lefelé préselni. Szóval megfogadtam a tanácsot, így 3. nyomásra, 2,5 óra alatt született meg a kisfiam. A légzéstechnika biztosan használ, bár nekem az ügyeletes szülésznő nem említette, hogy hogyan kéne.
2013. jan. 26. 15:07
 15/18 anonim ***** válasza:

Én csendesen akartam szülni, miután megnéztem pár videót és láttam, hogy így is lehet. Fájdalomcsillapítás nélkül szültem, 4 óra alatt vagyis elég gyorsan tágultam. A kitolás elején még mondtam, hogy nagyon fáj és szétfeszít teljesen. Mire mosolygott a dokim és azt mondta "ez ilyen".

Utána már nem lett volna erőm üvöltözni, se beszélni. A férjem azt mondta, csak az utolsó nyomásnál hallotta a hangomat. Mindenki megdícsért és kedvesek voltak velem végig.

Anno anyukám együtt szült valakivel, aki végig ordítozott és azt mondta vele nem bántak olyan kedvesen a kórházban. Ez persze 30 éve volt.

2013. jan. 26. 15:18
 16/18 anonim ***** válasza:
én nem ordítoztam hanem sírtam..annyira de annyira fájt hogy muszály volt..nem tudtam visszatartani....mikor pedig a doki könyékig bennem volt na akkor elvesztettem minden nőiességemet...a méhszájamat 3szor kellett előre húzni a baba feje mögül..ha eltudjátok képzelni..na az pokoli volt...tekeregtem össze vissza ott még a pólóját is megfogtam a dokimnak..teljesen önkívületi állapotba kerültem..utólag nagyon szégyeltem de képzeljétek!,azt mondta hogy teljes mértékben megért mert ez iszonyúan fájhatott...sajnos van ilyen is..ha benne van az etiketben ha nincs...
2013. jan. 27. 13:00
 17/18 A kérdező kommentje:
köszönöm h senki sem vette magára hogy esetleg elítélem a kiabálósokat,mert nem így van. Valószínűleg szituációfüggő lesz, bízom benne h nem hozza ki belőlem a szülés az "állatot", de ha másképp alakul sem lesznek utólag rémálmaim miatta. Jó volt olvasni a sztorikat, még ha fájdalmasak is voltak, köszi:-)
2013. jan. 27. 22:14
 18/18 anonim ***** válasza:
Ez emberfüggő.
2018. márc. 18. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!