Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Meddig húzhatjuk még? Tapaszta...

Meddig húzhatjuk még? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

2110 es a mêhszàj stàtuszom, görcsökkel korhàzba is voltunk viszatartàson. Napi 4*2 magnéziumot szedek, de ígyis sok a keményedés és a jósló. A nyàkdugót pàrnapja tàgulàsos vérzés kíséretêben elhagytam. Még csak 32 hetes vagyok, mit gondoltok meddig húzhatom még, hogy a babàm bent maradjon? Aggodok mert fekves mellett is 2000-röl 2110 ra romlott a cervix 3 nap alatt...

ha mostanaban megszületne mi lenne vele? Mik a kilàtàsai? Az koraintenzíven mit csinàlnànak vele, illetve mitöl függne a korhàzban maradàs hossza?

2013. jan. 25. 12:14
 1/2 anonim ***** válasza:
tüdőérlelő injekciót kapsz, remélem már kaptál is, ez elvileg 48 óra alatt hat, ha jól tudom. remélem bent marad még pár hétig a babád, de itt minden nap számít, minden nappal előrébb vagytok. én 37. héten nyíltam 1 ujjnyira, a vajúdás feléig úgy maradtam :) remélem te is ilyen mértékben fogsz tágulni! akkor is jó esélyei vannak, ha most megszületik. általában az ennyi időre született babák makk egészségesek. a kórházban addig kell maradnotok, amíg nem éri el a megfelelő súlyt, ami talán 2, v 2,5 kiló. elvileg a 30. héttől a baba képes a méhen kívüli életre, sőt van, aki szerint már a 28. héttől is, szóval nyugi és pihenj!
2013. jan. 25. 13:11
 2/2 anonim ***** válasza:

Hasonló helyzetben voltam mint, Te. Nekem 1 hét alatt pihenés mellett 2100-ról 1111 lett a méhszájértékem. Ekkor jártam a 27. hétben. A 35. héten szültem, akkor se ezért, hanem lepénylevállás miatt.

Ami nekem bejött: ha jobban görcsölgettem ittam Magne B6 ampullás magnéziumot. Orvosom még egy-egy pohár vörösbort javasolt, mert az is lazítja az izmokat. Ill., hogy tegyünk az ágy lábvégi része alá téglát.

Szerintem a kilátásai egész jók, de sajnos ismerősök között van olyan, akinek a 32. hétre született babája meghalt, mert nem volt elég erős a tüdeje. Pedig az ismerősöm kapott tüdőérlelőt. De ez szerintem igen ritkán fordul elő. Nekem a szülésznőm mindig azt mondta, hogya34. hétig tartsak ki, mert akkor már baj nem lehet.

Hát az, hogy mit csinálnak vele a koraintenzíven nagyon sok mindentől függ, ugyanúgy, ahogyaz is, hogy meddig kell a kórházban maradni.

2013. jan. 25. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!