Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mással is aláíratott "szerződé...

Mással is aláíratott "szerződést" a szülész orvosa?

Figyelt kérdés

Második gyermekemet várom. Az elsőnél vidéken szültem, fogadott orvosnál. Sosem kért pénzt semmire se és a borítékot sem vágta hozzánk a 6 hetes kontrollon.

Volt olyan uriember, hogy nem előttünk bontotta ki. Mosolygott és megköszönte.

Szülés után 1,5 évig jártam még hozzá. Sosem kért pénzt és sosem mondta, hogy kevés volt a hála pénz (50ezer volt) a sürgősségi császárért.

Most itthon keresek dokit, de akit javasoltak nekem, az a beszélgetés után elővett egy formanyomtatványt és átadott egy árlistát.

Nála egy császár 100ezertől kezdődik, nincs fix határa. Azzal indokolta, hogy több munkája lesz akkor.

Sima szülésnél pedig 60-100-ig van.

Megkérdeztem, hogy pontosabb táblázata nincs-e? Erre azt mondta, hogy szülés után közli a tarifát az apukával vagy a hozzátartozókkal, hogy mennyit kell fizetni.

A "szerződést" pedig azért akarja aláíratni, mert volt, hogy egy forintot se kapott vagy nem annyit, ami a táblázatban foglaltak szerint van ill., mondott.

Ma csak beszélgetésen voltunk, ami 5ezerbe került vizsgálat nélkül. Bármilyen vizsgálattal 15ezer/alkalom.

Ő kórházban dolgozik, de csak magánrendelésen hajlandó az anyukákat ellátni.

Nem írtam alá semmit, de a papírokat se hozhattam el, hogy átolvassam.

Érdekelne, hogy műsnál is volt már ilyen?

Pesten ez ilyen bevált módszer?! Mert, mint írtam vidéken én ilyennel nem találkoztam.

Kicsit durva lenne 135ezret kifizetni 9 hónap alatt + még esetleg 100ezret (császáros lesz a 2. is).

2013. jan. 21. 20:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nagyon durva. Keresnék egy másik orvost. Egyrészt az ára miatt, másrészt engem a hozzáállása jobban zavar. Az én orvosom nem mondott konkrét összeget a szülésre, úgy voltam vele, hogy majd akkor meglátom jár e neki (mi van pl ha be sem jön valamiért). Én maximálisan elégedett voltam semmi gond nem volt szerencsére.
2013. jan. 21. 20:26
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyám... Én keresnék mást!
2013. jan. 21. 20:27
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg keress másikat. Nekem egy kicsit pénzéhesek tűnik.
2013. jan. 21. 20:31
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Az eszem megáll!Én még ilyenről nem hallottam,pedig jópár kisgyermekes ismerősünk van,köztük ugye mi is.

Az ilyen megérdemelné,hogy "felnyomják".

Természetesen ad az ember ha fogadott orvosa van,de azért álljon már meg a menet!Én hagynám a fenébe!Sőt,én sarkon fordultam volna már akkor,ott és azt az 5e Ft-ot sem fizettem volna ki,holmi csevegésért.

Nem kicsit lenne durva,hanem NAGYON!Az ilyennel nem is érdemes foglalkozni.Simán el tudom képzelni,hogy amint aláírod,az ajtót nem is nyitná rád de a pénzért tartaná a markát!

Bocsi,de tökre kiakadtam és felháborodtam ezen az eseten!

2013. jan. 21. 20:34
 5/12 A kérdező kommentje:

Keresek is. Csak erre a dokira mindeki azt mondta, hogy korrekt és nagyon jó orvos. Mo-n az egiyk legjobb... hát őszinte leszek, nekem 235ezret nem ér meg..

Oké, a gyerekemről van szó.. de jó pár éve fizetem a TB-t ahhoz, hogy ugyanilyen jó ellátásban részesüljek hála pénz nélkül.

A hála pénz is csak arra szolgál, hogy "megköszönjem" a fáradozását az orvosnak akár hajnali fél3-kor.. de ez nálam nem 100ezertől kezdődik, hanem csak max. 20ezertől felfele és a tető az 50.

2013. jan. 21. 20:36
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Számlát legalább adott? Mert ezek után ez lenne a minimum. És ha már így megvan a tarifája táblázatba foglalva, meg alá is írat(na) veled, akkor minden egyes alkalom után szépen oda kellene adnia a számlát.

De gondolom nem tenné...

Hol, melyik kerületben, ill. melyik kórházhoz tartozó orvost keresel? Hátha tudnának itt neked ajánlani. Én pl. a XI. kerületben tudnék, Sz. Imre kórház.

2013. jan. 21. 21:14
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Tyűha elég durva..

Az én orvosomnál amúgy volt szerződés,na de nem ilyen..

Ő aláírta,hogy jön a szülésre stb.mi vállaltuk az összeg mnegfizetését(ami 70 e ft volt,tehát átlagár),amiről számlát is kaptunk...Az nagyon szimpatikus volt,és valóban meg voltunk elégedve..

Ez a kamu szerződés meg nagyon felháborító!

2013. jan. 21. 22:53
 8/12 anonim ***** válasza:

ez hülyeség! mármint a szerződés

amit az orvosnak fizetünk a szülésért, az paraszolvencia, arról meg ugyan nem írathat szerződést

ettől függetlenül keress másikat, van ennél olcsóbb és kevésbé pénzéhes is

2013. jan. 21. 23:43
 9/12 anonim ***** válasza:

Van olyan orvos,aki külsős egy adott kórházban..

Ergó,ahhoz hogy odavigye,aki kismamáját neki is fizetnie kell a kórháznak,olyan,mintha kibérelnél mondjuk egy rendezvénytermet..Az én orvosom is ilyen volt szerződés és számla is mindenről-ezt tartom a legkorektebbnek

2013. jan. 22. 00:41
 10/12 anonim ***** válasza:

" ez hülyeség! mármint a szerződés

amit az orvosnak fizetünk a szülésért, az paraszolvencia, arról meg ugyan nem írhat szerződést". Miért ne írhatna? Doktor Kovács József vállalja, hogy a munkaidejét tul, Szabó anyuka kedvéért be,egy es levezeti a szülést. Ez gy extra szolgáltatás, nem lehet ingyen elvárni. En teljesen korrektnek tartom, pláne, hogy számlát is adott, ahogy az egyik válaszoló irta.

2013. jan. 22. 05:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!