Aki EDA-val szült leírná nekem a tapasztalatait?
Hogyan kapod, mikor kapod, meg kell-e előre beszélni, ha mondjuk szülés előtt azt mondom hogy nem kérem de szülés közben úgy érzem hogy kellene, akkor van lehetőségem kérni? Van-e valamilyen mellékhatása akár szülés közben, akár utána? Teljesen veszélytelen a babára nézve? Kell-e ezért pluszban valamennyit fizetni?
És úgy általánosságban: milyen vele a szülés?
Bármilyen tapasztalatnak örülök:)
DEOEC
Friss vérkép kell ( 2 héten belüli ) .Előre meg kell beszélni.
Ha császár lesz a spinálist is ott kapod,kanülön.
Ép az imént írtam hogy rosszul szúrták ,3x döftek ( nem fájt ,kellemetlen volt)
Viszont nem is hatott,fordolódni kellet de úgy sem ,csak valami nyakatekert pózban amit pont fájáskor - végefele - nem tudtam tartani.
A fájások viszont leálltak ahogy ,megkaptam ,így emelték az oxit,de nagyon elhúzódott a tágulás.
a babám nem tanult meg szopizni , rá is hatott ,meg fertőzés is volt ,átaludta az első 2 napot,aztán be is sárgult ...szerintem az EDAnak nagy szerepe volt benne
Fájdalmaim nem jelentkeztek a 1,5 év alatt.
Következőkre nem kérnék az tuti.
De azt sem mondhatom kössék be majd meglátjuk mert ,ez elég volt ahhoz hogy leálljon minden...
Én az első babával nem kaptam, így a másodiknál se terveztem.
Aztán már órák óta 1 perces fájásokkal nulla tágulás, a szülésznő meg a doki rábeszéltek (konkrétan nem kellett nagyon győzködni, mert már a falra felmentem volna kapaszkodás nélkül:D) mert szerintük ez segíthet a tágulásban.
Nekem nem volt kellemetlen maga a beadás, csak az, hogy nem igazán tudott kivárni fájást, így tök mozdulatlanul kellett kivárnom a fájást - ez volt a legsz@rabb része. Nekem mellékhatása annyi volt, hogy nem éreztem a pisilési ingert egyből szülés után, ezért gyorsan lecsapoltak katéterrel, egyéb nem.
A babám ügyesen szopizott, aluszékony nem volt - de az én lányom olyan kevés alvással beéri, hogy már lassan sírok:), úgyhogy ez nem mérvadó.
Fizetni nem kellett.
Általánosságban én áldottam azt aki kitalálta, mert kb. 50 percen keresztül kaptam, és addig gyakorlatilag végig szunyáltam, isteni volt:)
Utána nem kaptam többet, mert teljesen kitágultam, lehetett nyomni:)
Elvileg akkor lehet kapni, ha már 2-3 ujjnyira ki vagy tágulva, és max "határidő" is van, amíg még beadják, még vajúdáson belül, kitolásnál már tuti nem lehet kapni. Hogy előre kell-e szólni az kórház függő, mert anesztes kell hozzá, és a János kórházban szültem, nem szóltam előre. A dokim megkérdezte, mikortól beadható lett, hogy kérek-e. 10 percen belül meg is kaptam. Nem volt sem fájdalmas, de még kellemetlennek sem mondanám, kicsi hideg érzés volt, mikor benyomták. Hatni hatott, de sajna leálltal tőle a fájások is, így aztán nem is kaptam több adagot, megvártuk, hogy kimenjen a hatása, kaptam egy tonna oxitocint, ami miatt szerintem még rosszabbul jártam. Az tény viszont, hogy onnantól, hogy megkaptam az oxit, onnan kezdődtek a durva fájások, de megállás nélkül, ez kb. egy óra volt, a kitolás meg kb fél óra, szóval időben jól megúsztam.
Fizetni nem kellett érte, a babára nekem azt mondták nincs hatással.
Szülés után mellékhatást nem tapasztaltam, semmit, a babám már amint rendbe raktak mindkettőnket, és még megfigyelés alatt voltunk, már szopizott, és utána is ügyesen :)
Az egyetlen negatívum, hogy kivenni senki nem volt hajlandó, hiába zaklattam a nővérkéket naphosszat, így 2 napig benne volt a hátamban a kanül, ez nem volt kellemes. Végül megjelent valaki, és egyrántásra kivette és leragasztotta egy ragtapasszal, úgyhogy nem értettem miért volt erre képtelen eddig bárki is.
Összességében én úgy vagyok vele, hogy legközelebb nem kérek, de tudok ellenpéldát is. Nekem egyik barátnőm ajánlotta, akinek egészen a varrásig kitartott, úgyhogy neki nagyon jó tapasztalatai voltak, és ajánlja nyugodt szívvel..
2011-ben szültem, előre biztos voltam benne, hogy kérni fogom az EDA-t.
Első szülés, 40+3, totál zárt méhszáj, nulla fájás.
Előre megvolt, hogy reggel 6.30-ra becuccolunk a kórházba, felvétel, adminisztráció, majd szülőszoba elfoglalása, beöntés, borotválás, stb,stb ...
8.00-kor jött a doki burkot repeszteni, oxit beindítani. Ekkor kaptam meg az EDA-t is. Innentől kb. 2 nagyon enyhe fájást éreztem, aztán semmit, csak a hasamon a keményedést, összehúzódásokat.
Szépen tágultam, annyira, hogy 12.45-re eltűnt a méhszáj, kezdhettünk tolni, hagsúlyozom, hogy ekkor is hatott az EDA, semmi kakilási ingert vagy fájást nem éreztem, viszont a hasam keményedése akár szemmel is látható volt, tehát pontosan lehetett tudni, hogy nyomni kell!! Kb. az 5. nyomásra, 13.13-kor kint volt a Fiam 3160 grammal, 56 centivel. 5 perc múlva a placenta is távozott. A varrásból semmit nem éreztem, babáztam közben.
Én az EDA-t csak ajánlani tudom, csodálatos élmény számomra a szülés! Első babát 5 óra alatt megszülni szerintem nem rossz ... Ha újra szülök, tuti, hogy csakis ismét EDA-val!!
(Persze, ingyenes volt! A babám rögtön szopizott, másnap már 30 ml-t, és azóta is szopik, pedig már 22 hónapos :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!