Mindenkinek ennyire borzalmas volt a szulese?
en is kulfoldon elek. Az elso lanyomnal szo szerint majdnem "ottmaradtunk" annyira komplikalt szules volt (osszesen 2 hetet maradtunk a korhazban).
Erzestelenito nelkul szultem, nagyon hosszu volt a felepules. 4 evbe telt, mire azt mondtam, hogy johet a masodik
A masodik lanyom azota 4 hetes. 2500 euroba kerult a szules, de nekem megerte. Erzestelenitovel, inditott szulesem volt (szinten nem volt konnyu, de a fajdalmat ossze sem lehet hasonlitani.)
Még nem felejtesz,ha a lányod kicsit nagyobb lesz,és igazán fogsz vágyni egy másik babára,akkor nem fog eszedbe jutni.
Az első szülésem borzalom volt,9 óra kőkemény vajúdás,EDA,aztán szívhang leesés,és altatásos császár.Konkrétan zokogtam,amikor felébredtem még inkább/ nem is igazán a fizikai fájdalom miatt./Akkor azt mondtam a páromnak:"Nagyon szeretlek,de többet soha!"
A kislányom nőtt,és 2,5 év után újra belevágtunk a babaprojektba.Egyből összejött.Féltem a szüléstől,de pozitívan álltam az egészhez,és a bébi utáni vágy mindent legyőzött.39+4-re született a kisfiúnk,egészségesen,3250 grammal,5 óra alatt lezajlott az egész folyamat.4 hónapos.
2. szülésem természetesen zajlott,bármiféle fájdalomcsillapítás nélkül 16 órán keresztül.A végére teljesen kikészültem. Akkor megfogadtam, hogy soha többé nem szülök, pedig még egy babát szerettem volna, de csakis örökbefogadással, amit viszont a férjem nem akart, így beletörődtem, hogy nem lesz több gyerekünk.
Az életünk mégis úgy alakult, hogy kb 2 hét múlva érkezik a 3. gyerkőc. Nem mondom, hogy nem tartok a szüléstől, mert ő is nagy baba lesz, de egy évvel ezelőtt kiszakadt a gerincsérvem és ahhoz a fájdalomhoz képest amit akkor hetekig éreztem,az előző borzalmas szülésem fájdalma nevetségesnek tűnik.
Nem. Az első szülést lezavartuk 6 óra alatt, így nagy lelkesedéssel indultam a következőnek, mondván az még annál is rövidebb lesz. Hát 12 óra lett belőle, abból kb 8 óra másfél perces fájásokkal telt. Ráadásul a szép emlékű kitolási szakas is nagyon fájt. De legalább komplikáció nem volt (velem), mint az elsőnél.
Mindkettő fájdalomcsillapító nélkülzajlott, és mindkettő után másnap szültem volna a következőt. Nagyon fájt, leírhatatlan, elviselhetetlen, de a legszebb dolog a világon. Örömmel szülnék akár 100x is!
6 éves és 7 hónapos fiúk anyukája
Nekem még eléggé friss az élmény!1 hete szültem.
Első baba,és nagyon pozitív élmény volt.Kaptam EDA-t,
és alig volt így érezhető a fájdalom.Nekem szép emlék
maradt.Miután kibújt a baba,mondtam is a dokimnak,hogy
akár már holnap ujra szülnék. :D
Remélem a következő babával is ilyen lesz,és nem kell
megtapasztalnom azt amit nektek.Sajnálom hogy így éltétek meg.
Olyan furcsa, hogy milyen sok rossz élmény van. Gyanítom, hogy ez a kórház miatt van. Régen az asszonyok otthon szültek, nem volt semmiféle komplikáció. Császármetszés is csak nagyon ritkán. Manapság minden 10 szülésből legalább 6 császáros, vagy komplikációs. Érdemes ezen elgondolkodni. Ugyanakkor állandóan olvasni olyan híreket, hogy fiatal lányok vécében meg itt-ott megszülik egymaguk a gyereküket segítség nélkül? Hogyan? Én erre nem lennék képes... Nem is értem őket. Szóval amondó vagyok, hogy sokszor maguk az orvosok okozzák a komplikációkat. Nagyon beavatkozunk a természet rendjébe, ennek nem kellene így lennie.
Nekem megindított szülésem volt, 4 óra nagyon fájdalmas vajúdás után viszonylag könnyen, 3 nyomásra megszületett a fiam. A vajúdásra azt mondtam, hogy soha többet, de a szülés ahhoz képest semmi nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!