Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mindenkinek ennyire borzalmas...

Mindenkinek ennyire borzalmas volt a szulese?

Figyelt kérdés
Lehet hulye kerdes de en rettegek tole.Sima szulesem volt 12 ora de azt hittem meghalok.7 honapos most a lanyom es szerettunk volna egy masikat is de en ugy erzem hogy soha tobbet...imadom a lanyom es lehetne meg 5 gyerek is csak ne kellene szulni.Azt mondjak majd elfelejtem hat en meg most is tisztan emlekszem.Nem hiszem h vegig tudnam csinalni megegyszer.

2013. jan. 16. 18:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
nekem 18 óra volt és szintén nagyon fájdalmas. fájdalomcsillapitó nélkül csináltam és én is azt hittem meghalok...most 3 hós a kicsim, de érzem hogy napról napra egyre jobban "elfelejtem", azaz enyhül az emléke...egy dúla azt mondta ha fél év után nem enyhül, akkor érdemes vele foglalkozni. azt is mondták anyukák hogy amikor újra babásak éeszünk a várandós hormonok is úgymond "enyhítenek" az emlékeken...sógornőmnek 6 évbe telt mire azt mondta oké jöhet a következő...mi 3 babám akartunk eredetileg, de 1 tesó mindenképpen kell...ráadásul nagy korkülönbséget nem szeretnénk, úgyhogy megpróbálom összeszedni magamat..:S
2013. jan. 16. 19:56
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Úgy érzem,hogy más el sem tudja képzelni. Nekem nagyon rövid ideig tartott (első szülés komplikáciok miatt meginditva a 36. héten 4 óra hosszáig tartott) de annyira fájdalmas volt,hogy soha többet! Akárki akármit mond vagy esetleg vágjanak fel és vegyék ki. Nekem annyira fájt hogy közben képzelődtem meg ilyenek ... Komolyan. Mintha teljesen máshol lettem volna más időben,mint az orvos. SOHA TÖBBET
2013. jan. 16. 20:34
 13/19 anonim ***** válasza:

en is kulfoldon elek. Az elso lanyomnal szo szerint majdnem "ottmaradtunk" annyira komplikalt szules volt (osszesen 2 hetet maradtunk a korhazban).

Erzestelenito nelkul szultem, nagyon hosszu volt a felepules. 4 evbe telt, mire azt mondtam, hogy johet a masodik

A masodik lanyom azota 4 hetes. 2500 euroba kerult a szules, de nekem megerte. Erzestelenitovel, inditott szulesem volt (szinten nem volt konnyu, de a fajdalmat ossze sem lehet hasonlitani.)

2013. jan. 16. 21:38
 14/19 anonim ***** válasza:

Még nem felejtesz,ha a lányod kicsit nagyobb lesz,és igazán fogsz vágyni egy másik babára,akkor nem fog eszedbe jutni.

Az első szülésem borzalom volt,9 óra kőkemény vajúdás,EDA,aztán szívhang leesés,és altatásos császár.Konkrétan zokogtam,amikor felébredtem még inkább/ nem is igazán a fizikai fájdalom miatt./Akkor azt mondtam a páromnak:"Nagyon szeretlek,de többet soha!"

A kislányom nőtt,és 2,5 év után újra belevágtunk a babaprojektba.Egyből összejött.Féltem a szüléstől,de pozitívan álltam az egészhez,és a bébi utáni vágy mindent legyőzött.39+4-re született a kisfiúnk,egészségesen,3250 grammal,5 óra alatt lezajlott az egész folyamat.4 hónapos.

2013. jan. 16. 22:15
 15/19 anonim ***** válasza:

2. szülésem természetesen zajlott,bármiféle fájdalomcsillapítás nélkül 16 órán keresztül.A végére teljesen kikészültem. Akkor megfogadtam, hogy soha többé nem szülök, pedig még egy babát szerettem volna, de csakis örökbefogadással, amit viszont a férjem nem akart, így beletörődtem, hogy nem lesz több gyerekünk.

Az életünk mégis úgy alakult, hogy kb 2 hét múlva érkezik a 3. gyerkőc. Nem mondom, hogy nem tartok a szüléstől, mert ő is nagy baba lesz, de egy évvel ezelőtt kiszakadt a gerincsérvem és ahhoz a fájdalomhoz képest amit akkor hetekig éreztem,az előző borzalmas szülésem fájdalma nevetségesnek tűnik.

2013. jan. 16. 23:05
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Az első szülést lezavartuk 6 óra alatt, így nagy lelkesedéssel indultam a következőnek, mondván az még annál is rövidebb lesz. Hát 12 óra lett belőle, abból kb 8 óra másfél perces fájásokkal telt. Ráadásul a szép emlékű kitolási szakas is nagyon fájt. De legalább komplikáció nem volt (velem), mint az elsőnél.

Mindkettő fájdalomcsillapító nélkülzajlott, és mindkettő után másnap szültem volna a következőt. Nagyon fájt, leírhatatlan, elviselhetetlen, de a legszebb dolog a világon. Örömmel szülnék akár 100x is!

6 éves és 7 hónapos fiúk anyukája

2013. jan. 17. 08:53
 17/19 anonim ***** válasza:

Nekem még eléggé friss az élmény!1 hete szültem.

Első baba,és nagyon pozitív élmény volt.Kaptam EDA-t,

és alig volt így érezhető a fájdalom.Nekem szép emlék

maradt.Miután kibújt a baba,mondtam is a dokimnak,hogy

akár már holnap ujra szülnék. :D

Remélem a következő babával is ilyen lesz,és nem kell

megtapasztalnom azt amit nektek.Sajnálom hogy így éltétek meg.

2013. jan. 17. 10:51
 18/19 anonim ***** válasza:
52%

Olyan furcsa, hogy milyen sok rossz élmény van. Gyanítom, hogy ez a kórház miatt van. Régen az asszonyok otthon szültek, nem volt semmiféle komplikáció. Császármetszés is csak nagyon ritkán. Manapság minden 10 szülésből legalább 6 császáros, vagy komplikációs. Érdemes ezen elgondolkodni. Ugyanakkor állandóan olvasni olyan híreket, hogy fiatal lányok vécében meg itt-ott megszülik egymaguk a gyereküket segítség nélkül? Hogyan? Én erre nem lennék képes... Nem is értem őket. Szóval amondó vagyok, hogy sokszor maguk az orvosok okozzák a komplikációkat. Nagyon beavatkozunk a természet rendjébe, ennek nem kellene így lennie.

Nekem megindított szülésem volt, 4 óra nagyon fájdalmas vajúdás után viszonylag könnyen, 3 nyomásra megszületett a fiam. A vajúdásra azt mondtam, hogy soha többet, de a szülés ahhoz képest semmi nem volt.

2013. jan. 17. 12:45
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
én a 18órát vajúdó anyuka vagyok: attól hogy borzalmasan fájt még nem rossz élmény..csodálatos dolog, sőt a legeslegszebb amit átéltem! én nem kaptam semmiféle beavatkozást, igen borzalmasan fájt, de pont ez miatt büszke is vagyok rá, hogy így világra hoztam a gyermekem! manapság már sokan szinte versenyt űznek kinek milyen hamar lett meg, mintha semmit nem számítana egy-egy gyógyszeres vagy művi beavatkozás, pedig dehogynem számít!csak ezzel senki nem foglalkozik. igen régen a nők otthon szültek, pont ezt imitálva szerettem volna én is szülni csak intézményes körülmények között biztos ami biztos alapon és ezért is lett ilyen hosszú a szülés. ugyanis a szakirodalom szerint is pl. első szülés 12-24 óra! akiknek ennél kevesebb idő volt, azoknál kérdezzetek utána nagyon ritka akinek semmiféle indítás, beavatkozás nem volt benne! akinek mégis mindenféle ok nélkül gyorsan, könnyen lezajlott az egyszerűen szerencsés, és tudnia is kell, hogy ez ritkaság!! normális szerintem lányok, hogy nehéz volt és fájt, de feldolgozzuk, túl leszünk rajta. ettől csak erősebbé váltunk és inkább elismerést érdemlünk, mert végigcsináltuk!
2013. jan. 17. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!