Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sok erő kell szüléskor, a...

Sok erő kell szüléskor, a baba kitolásánál?

Figyelt kérdés

Vagy a fájdalom segít, és tulajdonképpen az nyomja ki a babót?

Lehet furán hangzik a kérdés, de érdekel, mert olyan kis erőtlen vagyok, voltam sose voltam túl fitt, és félek, nem lesz elegendő erőm a szüléshez!

30 hkm

2013. jan. 15. 16:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Elég erőd lesz hozzá, de kell sok erő :) Ez így paradox, mégis igaz. A nyomás inger miatt erősen nyomsz és képes is leszel rá, ezt a szervezet végzi, de nekem a legnehezebb szakasz volt. Nem fájt már, de hosszan tartott, nem 10 perc volt, hanem 40. A végeredmény viszont csodás lett :)
2013. jan. 15. 16:16
 2/8 anonim ***** válasza:
Én olyan éhes voltam a szülőszobán hogy majd elájultam. Kérdeztem is a páromat hogy fogom így kinyomni a picit. De elég gyorsan 5 perc alatt kinyomtam nagyon erősek voltak a tolófájások azok segítettek.
2013. jan. 15. 16:27
 3/8 anonim ***** válasza:
nem voltak tolófájásaim, mégis 4 nyomásra kint volt a fiam. tudtam, h meg kell csinálnom, hát nyomtam, ahogy csak bírtam :)
2013. jan. 15. 16:43
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Amire a kitoláshoz érkezel, mindent meg fogsz tenni, hogy valahogy csökkentsd a fájdalmat. Nekem pont az volt jó ebben a szakaszban, hogy úgymond tudtam mit kezdeni a fájdalommal...mert amikor jött, nyomnom kellett és ez a nyomás nagyon letompította azt a fájdalmat, amit előtte a vajúdásnál éreztem. Egyébként én is elég félve álltam hozzá a szüléshez, attól is féltem, hogy belehalok, mint szerintem majdnem minden nő. A nővéremtől azt a tanácsot kaptam (akinek 4 gyönyörű gyermeke van), hogy engedd át magadon a fájdalmat, ne küzd ellene, mert úgyis jön. Minden egyes fájdalom közelebb visz a célhoz, ezért mondogasd, hogy a fájdalom az jó (bár akkor én is egészen így gondoltam :-) Valamint a kitolási szakasznál nekem nagyon segített az, amit egy kineziológus mondott, hogy képzeld el a babádat ott bent...segítened kell neki, hogy kijöjjön, küzd szegény, ne a saját fájdalmaddal törődj. Képzeld el, hogy egy alagútban van és mész-mész a fény felé. Nekem minden tolófájásnál egy hatalmas vaskapu jelent meg a csukott szemem előtt, hogy azt próbálom kinyitni...illetve a babám próbálja kinyitni és amikor sikerül és meglátom a fényt, megszületett. Kicsit elvontnak hangzik, de úgysem leszel nagyon magadnál akkor és ott és ez szerintem segít.
2013. jan. 15. 16:47
 5/8 anonim ***** válasza:
45%
Hát kellett az erő, nekem az orvos is segített, mert egyszerűen nem volt már annyi erőm hogy nyomjak. Feltérdelt az ágyra a fejemnél és két kézzel nyomta a hasam, hogy segítsen.
2013. jan. 15. 18:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Ettől ne félj, én az egész terhesség alatt feküdtem szinte, iszonyú fáradt és kimerült voltam végig, a teherbírásom amúgy sem volt nagyon jó. Én is féltem ettől, aztán végül valóban nem nagyon volt erőm, nyomtam én, de nem elég jól, a doki nyomta ki a babát belőlem.
2013. jan. 16. 11:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkitől a választ! :D Akkor már annyira nem tartok ettől! :D
2013. jan. 16. 15:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tagadom, a fájások brutálisak voltak.

Viszont a tolók: na, az a megkönnyebbülés! Erős nyomási inger (igen, erősen kellett nyomni, viszont (lehet, hogy az adrenalin miatt? :D ) nem mondanám fájdalmasnak... Igaz, hogy akkor már tudod, hogy percek kérdése, és a kezedben tarthatod, láthatod Őt! :D

Hidd el, lesz elég erőd nyomni!

Puszi!

Minden jót!

28 hónapos nagylány anyukája

2013. jan. 16. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!