Mennyire gyakori, hogy valaki természetes úton, oxitocin segítségével, de fájdalomcsillapítás nélkül szül?
szerintem ez a leggyakoribb. Nekem rengeteg ismerösöm nem kapott fájdalom csillapítást de oxitocint igen.
én mindegyik nélkül szültem. Az oxitocin nagyon nagy fájdalmat okoz, ezt nem kértem volna, söt elutasítottam volna ha csak úgy bekarták volna adni.
szerintem nem gyakori ugyanis a mesterséges oxi jóóóval erősebb méhösszehúzódásokat idéz elő mint a természetes, ami amúgy is termelődik normális vajúdásnál és én nem is értem miért adják még ráadásul...inkább segiteni kéne szegény nőnek hogy ellazuljon és nyugodt körülmények között vajúdhasson semhogy mindenféle szereket beadjanak aminem tragikus végkimenetele is lehet (pl ha oxitocint kap, az méhrepedéshez is vezethet)
szóval nagyobb fájdalommal jár az injekció, ezért kérik a fájdalomcsillapitást, mindezek hatnak a magzat szivműkődésére és irány a műtő sürgősségi császárra mert ugye lassult a szivhang....borzasztó. ahelyett hogy mindenkiben megerősitenék hogy a természet jól alkotta meg a nőt és képes természetesen szűlni. na de ez más téma, bocs hogy elkanyarodtam:)
16 órát vajúdtam, az utolsó 8 órában végig kaptam az oxyt. Hol EDA-ért, hol császárért "könyörögtem", de egyik se lett. Viszont lett kézzel tágítás, másfél órás kitolás hasbakönyökléssel, két órás stoppolás, mert vágtak + szakadtam kívül, belül...
Amúgy a baráti társaságomba, rokonok között(kb.6-an szültek mostanában) mindenki kapott oxytocint, és kb. fele-fele arányban lett császár a vége. Egy valakiről tudok közülük, aki EDA-t is kapott, mert elhúzódó volt a szülése.
Nekem is így volt, ugyanis magzatvíz már régóta folyt, de fájás nem akaródzott lenni. Oxitocin segítségével lett fájás, és kb. 3,5 óra vajúdás után meglett a lányom. Nem volt nekem annyira brutális - így utólag.
Most 35 hetes vagyok, kíváncsian várom, mi lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!