Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Zalaegerszegiek figyelem!...

Zalaegerszegiek figyelem! Miért olyan bunkok a szülésznők és a csecsemősök a Zalaegerszegi kórházban? Mit tegyünk ez ellen?

Figyelt kérdés
Kérlek titeket segítsetek, miért van ez!!! Igaz még csak nst-re járunk a feleségemmel, de már most ki vagyunk akadva!! Még az is nehezükre esett hogy felkellett kellni a székről!!! Én teljesen le döbbentem, hogy mi megy a kórházba!! Kérdésem az lenne hogy miért csinálják ezt????? Folyamatosan megbántják a feleségemet!! Egyszerüen hihetetlen!!! Pénz kell nekik? De ráadásul a csecsemősök rosszabbak!!! Véleményeket, tapasztalatokat, egyszóval meghallgatok mindent!!! mit tegyünk?? Köszönöm előre is!!!

2013. jan. 3. 20:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
41%

2 éve múlt augusztusban hogy szültem az ikreket. Keszthelyre jártam dokihoz, mivel az volt közelebb, oda is mentem, mert nem éreztem jól magam (tényleg ennyivel mentem, hogy valami nem ok, még pakkom sem volt nálam, 35+5 hetes voltam akkor). Keszthelyen közölték szülök, 4 ujjnyinál tartok, azonnal szülőszoba. Opp... Mivel itt nincs koraosztály, hívták őket rögtön, mivel ugye nem töltöttem be a 36 hetet. Nem mertek elengedni rohammentővel sem Zegre szülni, pedig ugye ott kellett volna. Itt nagyon rendes volt mindenki Keszthelyen, dokimnál már másodjára szültem, ő is ismert, de mindenki nagyon rendes volt. A kicsiket elvitték Zegre, bár csak a kisebb súlya miatt, ő csak 2 kg volt, nagyobbik 2,5. Amúgy minden ok volt.

Minden nap felhívtam a koraosztályt, hogy hogy vannak a kicsik, és nagyon-nagyon kedvesek voltak. Viszont az osztályon: közölték hogy én nem fogok elférni, vagyis nem biztos hogy mehetek a kicsik után!!! Nagyon kiakadtam, mondtam a dokimnak, na ő is kiakadt, felhívta őket, és rögtön lett helyem. :-)

A korán nagyon kedves volt mindenki, le a kalappal az egész csapat előtt!!! A sima csecsemősökkel nem találkoztam, viszont az orvosokkal igen, mert ugye jöttek hozzám is vizitelni. Úgy le voltam b...va, már elnézést, hogy csak lestem:

Kérdezték, hogy mennyit voltam bent Keszthelyen a kórházban? Mondtam 3 napot (varratszedés után jöhettem el csak). Nem, ők nem úgy értik, hanem mielőtt szültem. Mondtam pontosan nem tudom, de 2-3 órát. Mert hogy nekem itt kellett volna szülnöm, hogy én mit gondolok, meg Keszthely mit gondol, stb.... (utána megnéztem a papíron, onnantól hogy közölték szülök 2 óra múlva már kint voltak a fiúk, simán születtek) Most nekem kellett volna erősködnöm, hogy márpedig indítsanak neki mentővel ikerterhesen, vajúdva, hátha odaérek mire tolófájások lesznek? Tiszta idióták.

2013. jan. 4. 13:57
 12/20 anonim ***** válasza:

Szia .

Én az első lányomat a 2. Emeleten szültem , velem is néha köcsögök voltak , de ne érdekeljen titeket . Bár néha nem voltak azok , azért mindig segitőkészek voltak . A második kora szülött , 3 hónapt voltunk ott és nagyon kedvesek voltak , tényleg mindent megkaptunk kedvesen beszéltek .

Ha azt akarod , hogy minden renbe legyen fizess (35 ezret adtunk ) így sokkal jobban rád figyelnek .

2013. jan. 4. 16:39
 13/20 A kérdező kommentje:
Félre ne értse senki nem akarom hogy itt vitába kerekedjenek egymással az emberek!!! Én azért irtam mert elég szörnyű ez a dolog hogy ilyen helyen a nővérek igy viselkednek!!!! Nagyon szomorú!!! Azért nem szeretnék fizetni mivel úgy gondolom hogy ő nekik ez a dolguk, elég szar dolog hogy azt hiszik hogy pénzért adnak majd kedveséget!!! Rendesen félünk bemenni szülni!!! Az ember nem szólhat mert akkor az a 4 nap a szerelmemnek elég rossz lesz :-/ !!! Az a pláne az egészben hogy nem is mondtunk neki még csak egy rossz szót sem, soha nem bántotuk őket. Erre nem tudok semmit irni tényleg nagyon szomorú!! Engem legalábbis nagyon bánt!!! :-(
2013. jan. 4. 17:42
 14/20 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok . Figyelj egyet értek veled , velünk a fiatalok voltak kedvesek az öregek azok ilyen mogorvák . Bár a koraszülöttön nem mivel oda minden szülő aggodalomal tér , és itt fiatalok vannak .

Nálunk volt olyan , hogy lecsesztek mert megmertem kérdezni mior jöhetek

2013. jan. 4. 18:24
 15/20 anonim ***** válasza:

Na ez érdekes kérdés. Én kettőt szültem Egerszegen, először 2010-ben, a másodikat meg most áprilisban. Gyakorlatilag csak jó tapasztalataim vannak mind a szülésznőkkel, mind a csecsemősökkel. Fogadott orvosom nem volt, most másodjára szülésznőt fogadtam, azt, akit először ügyeletben kaptunk.

Az NST-n kifejezetten kedves, figyelmes társasággal találkoztam, megjegyzik az embereket, emlékeznek a nevükre, van mindenkihez kedves szavuk.

A csecsemősöket honnan tudjátok, milyenek, ha még csak NST-re jártok? Nem mondom, hogy mindenki mosolyog meg lehozza a csillagot az égről, mert persze, lehetnek ők is morcosak, de alapvetően mind segítőkészek. A kórházi védőnő is, pedig neki aztán van egy stílusa, de ha azon túlteszi magát az ember, akkor jót lehet vele is beszélgetni.

Szerintem elfogadónak kell lenni, pozitívan állni hozzájuk, mosolyogni, és akkor ők is viszonozzák. Nekem pl nagyon jól esett, és meg is lepett, hogy majdnem két év után többen emlékeztek rám és mint régi ismerőst kezeltek. Pedig mondom, egy fillért nem dugtam senki zsebébe, a szülésznőn kívül.

2013. jan. 4. 22:04
 16/20 anonim ***** válasza:
Sajnos azt kell mondanom neked, kedves kérdező, hogy ma Magyarországon a legtöbb kórházban ez van. Én Pesten szültem a Sote II-n, és 1-2 kivétellel ugyanazt tapasztaltam, amit te (kivéve az NST-n, mert ott nagyon kedves volt a nővérke). Főleg a csecsemősök voltak bunkók. Nem segítettek, sőt többször megbántottak, megaláztak. Mai fejjel, már nem tűrnék. Ha nem tetszene valami, szóvá tenném. Annak idején Zegen a szülészet 2. emeletén voltm tanulónővér, akkor még rendesek voltak, de ennek már lassan húsz éve...
2013. jan. 4. 23:13
 17/20 A kérdező kommentje:
Na csak azt ne mondja senki hogy mi kitaláljuk ezeket a dolgokat. Sajnos hogy nst-re járunk már ott meg ismerkedtünk a csecsemősökkel is!!!!!!!!!! Ez van egy biztos hogy azért ki nem találom!!!! Akkor azért nem ezt irnám ide!!!!
2013. jan. 5. 04:49
 18/20 tkata81 ***** válasza:

Sziasztok!

Én nem állok egyik vélemény mellé sem, csak a saját tapasztalatom tudom leírni.

Én most vagyok 32 hetes, a 21. héten bent feküdtem 1 hetet és csak jó tapasztalataim vannak, pedig akkor volt lehetőségem mindenkivel megismerkedni. a nővérek és szülésznők egytől egyig nagyon kedvesek voltak, ez volt a szobatársaim véleménye is.És nem adtunk nekik pénzt, max csokit, kisebb ajándékcsomagot mikor kiengedtek, mégis azonnal jöttek, ha valami panaszunk volt,figyeltek ránk, a szobatársamnak volt amelyikük az NST gépet is behozta a szobába, hogy ne kelljen átmennie, pedig nem volt fekvésre ítélve...

a csecsemősöket nem ismerem, róluk nincs véleményem még.

januárban az 1. emeleten feküdtem HSG után 2 napot, ott is kedvesek voltak.

nekem a rossz tapasztalataim inkább az orvosokkal voltak eddig. a saját orvosomról csakis jót tudok mondani, meg van még 1-2 akik normálisak, de vannak nagyon rossz tapasztalataim is 1-2 orvossal. de ahogy hallom ez is változó, akitől én pl rettegek, hogy nehogy ő legyen uh-on (mert az enyém nem csinál) azt (ill őt) pl van aki isteníti és fogadott orvosa. szóval ez is változó. sajnálom hogy nektek rosszak a tapasztalataitok, remélem ez a szüléskor meg utána megváltozik! mikor szültök?

2013. jan. 5. 12:54
 19/20 anonim ***** válasza:

15. vagyok. Abból, ahogy reagáltál pl arra, amit én írtam, meg a kommentjeid hangvételéből számomra az derül ki, hogy alapvetően nektek vannak túl nagy elvárásaitok, talán lehetnétek türelmesebbek, elfogadóbbak, alkalmazkodóbbak, kedvesebbek.

Esetleg érdemes néha kívülről megvizsgálni magunkat, hogy vajon mások milyennek látnak minket.

2013. jan. 7. 22:04
 20/20 anonim ***** válasza:
utolsónál(19) a pont!!!
2013. jan. 8. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!