Streptococcus fertőzéssel kapcsolatban nálatok szülésnél hogy jártak el?
Olvasom mindenhol, hogy a hordozó anyák- akiknél valaha is kimutatták a fertőzést, automatikusan kapnak szülésnél antibiotikumot.
Nekem terhesség alatt kimutatták, olyan 20. hét környékén, majd kaptam antibiotikumot, és utána már nem tenyészett ki. Így a 36. heti tenyésztés is negatív lett.
Szülésnél nem kaptam antibiotikumot, mert a 36. hetet vették figyelembe, annak ellenére, hogy mondtam, hogy már volt, hogy kitenyészett nálam.
Lényeg, hogy olvastam, hogy a baba 4 hónapos koráig ez nagyon veszélyes lehet, agyhártyagyulladást is okozhat.
Tiszta ideg lettem. Mitévő legyek?
Gyerekorvosnak mondjam ezt el és kérjek tenyésztést a babámra? vagy egyből antibiotikumot írassak fel?
Járt már valaki hasonlóan??????
Nekem volt fertőzésem, de engem úgy kezeltek, mint ahogy írtad, a protokoll...
36. héten derült ki, előtte nem is vizsgáltak erre. Nem kaptam semmit, azt mondta a dokim, hogy így is úgy is kapnom kell a szülésnél, mert bármikor kiújulhat, szóval én örültem neki. De ennek ellenére én is nagyon oda figyeltem mindenre az első 3 hónapban (én úgy tudtam, hogy annyi veszélyes).
De én is mindenkinek elmondtam, hogy fertőzött voltam, a kórházban is, meg miután hazajöttünk a gyerekdokinak. Mindegyik csak annyit mondott, és egyébként a zárójelentésre is azt írták, hogy szoros orvosi kontroll javasolt. Megkérdeztem még a kórházban, hogy ez mégis mit jelent, amire azt mondták, hogy igazából annyi, mint bármelyik babánál, hogyha bármi betegségnek tünetét észlelek, főleg ha lázas, akkor spuri a dokihoz, hogy nehogy ez álljon a háttérben! A körzeti gyermekorvost és a védőnőt is megkérdeztem, hogy nem kellen-e tenyésztést csinálni miután hazajöttünk, hogy tényleg minden ok-e, de azt mondták, hogy fölösleges.
De azért nagy kő esett le a szívemről, amikor betöltötte a 3 hónapot a kislányom, mindenféle betegség nélkül :)
Azóta pedig már 9 hónapos a kisasszony, kis huncut :)
Úgyhogy nyugodtan beszéld meg a gyermekorvossal, védőnőddel, Te is nyugodtabb leszel...
Mennyi idős egyébként most a babád?!
Én is a terhesség alatt kaptam antibiotikumot, a szülésnél nem. Viszont a babámnak kétszer is vizsgálták a vizeletét, hogy minden rendben van-e. Pontosan már nem emlékszem, hogy mikor, de először pár hetesen, másodszor talán 8-10 hetesen.
Ha megnyugtat, kérj egy vizsgálatot, de szerintem ha nincs semmi tünete, nem kaphatta el.
Olvastam, hogy általában a 24. naptól jelentkezhet ez a kései fertőzés. Ma 25 napos. Szóval messze áll még a 3 hónaptól. De én tiszta ideg lettem, hogy elolvastam ezt és még 2 hónap van és nagyon aggódom. Ma este megyünk a doktornénihez.
Pár napja nagyon sokat sír és feszíti magát, de nem a hasa fáj, én úgy gondolom. És nem egész nap fáj, ha fáj is.
Nem szeretném az esetleges tüneteket megvárni.
Nekem csak szülésznőm volt, tudta az előzményt, és a tenyésztéstől jó 4 hét telt el, azaz akár vissza is fertőződhettem, mivel ez egy kiirthatatlan baci. Nekem tünetem nem vol sem terhesség alatt, sem most. De ez semmit nem jelent. 40. hétre született, 2óra alatt-burokrepesztéstől számolva, max. ennyi telt el. Szerintetek ennyi idő alatt elkaphatta esetleg?
1. vagyok
Szerintem nem az idő számít, hogy elkapja-e.
Nekem kisöcsém már anyukám pocakjában elkapta :(
Anno még ilyen tenyésztést sem csináltak, sőt még ma is van olyan, ahol sajnos nem... :(
A dokija mondta még a terhessége alatt, hogy az egyik veséje talán kisebb...hülyeséget nem akarok írni, de a lényeg az volt, hogy azt mondta, hogy minden ok, de miután megszületett ki kell vizsgálni. Úgyhogy anyukám szólt is egyből, és akkor derült ki, hogy ő már a pocakban megfertőződött...
De nem lett semmi gond, kb egy hétig voltak benn a kórházban, addig kapta az antibiotikumot, meg utána havonta nézték neki a vizeletét pár hónapig...
Remélem a dokitok megnyugtat majd....
Nem küldött sehova a dokinő, kértem tenyésztést, de elutasította, hogyha a 36. héten negatív volt nálam, akkor az negatív. ha magas láza lenne, szóljak.
fasza.......
most mit csináljak?????
Ne aggódj!
Engem is kikezeltek terhesség alatt,utána megint volt valamim amire már nem kaptam semmit mert 38-39 hetes voltam.Vajúdás alatt semmit nem kaptam és egészséges a babám.Már 1 éves múlt és eddig semmi baja nem volt azon kívül hogy születése után besárgult.
1. vagyok
Sajnálom, hogy süket fülekre találtál...jellemző :(
Valószínű, hogy nem lesz semmi gond, persze tudom, hogy ez pillanatnyilag senkit sem nyugtat meg.
Védőnővel vagy másik dokival nem tudsz beszélni róla? Ezt mondjuk nem értem, hogy miért nem mindegy neki, hogy beutal-e egy vizsgálatra, vagy sem?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!