Van valakinek tapasztalata a Róbert Károly magánklinikával kapcsolatban?
Szia:)
Én ott szültem május végén és csak a legjobbakat tudom róla nyilatkozni.
Valóban alternatív szemléletűek,nem erőltetnek rád semmit,úgy vajúdsz,szülsz,ahogyan szeretnél(persze,ha eü.akadélyai nincsenek,abszolút támogató a légkör.Én például a vajúdás nagy részét a kádban töltöttem,nagyon jól esett a meleg víz.Kitolásos szakasznál pedig egy félig álló,kádnak támaszkodó pozícióban szültem meg a kislányomat.
Nekem Nega Doktornő volt az orvosom,csak a legjobbakat tudom róla elmondani szakmailag és emberileg is.Telefonon mindig elérhető,alapos,százszor elmondja,ha valamit nem értesz.
Gátvédelemmel szültem,ami a szülésznőket köszönhető,Zachár Erikának hívják.Ő a terhességem alatt választottam,nagyon sok jót lehetett róla neten olvasni,és ő talán a legtapasztaltabb a klinika szülésznői között.(igaz az éppen akkor ügyeletes(Fehér Andrea) is nagyon kedves volt).
A kórtermek szépek,tiszták,kényelmesek,tényleg az a kórház,ahol nincsen rohanás,van rád idő.Én a 18.héten jöttem át a Róbertbe a Maternity-Kútvölgyiből,ott lényegéből mindent elutasítottak elvből,amit a szülésről gondoltam,képzeltem.
A Róbertnek hátránya csupán annyi,hogy magán,tehát fizetni kell,de kapsz számlát,amit eü.pénztárral akár el tudsz számoltatni,és ha összevetjük az állami kórházban adott hálapénzekkel,már nem is olyan vészes.Ami még negatívum eszembe jut,hogy a terhesgondozás alatt többször is várni kellett,de ez sem volt soha vészes(max.30 perc körül).
Ha bármi kérdésed van,írj,szívesen válaszolok:)
De jó :)
Igazából nekem a szemlélet a legfontosabb. Gondolkodtunk állami kórházban is, de ott még a legalternatívabbról is azt írták, hogy olyan orvost/szülésznőt/szobát kell kifogni... Pl. a Szent Imrében, ha foglalt az alternatív szoba, akkor így járt az ember. Ez nekem elég visszás, főleg, hogy tényleg elég sok pénzt kell adni paraszolvenciaképp. Aztán elkezdtük nézegetni a magánokat, némelyik tényleg luxusszálloda szinten van, de pl. a Dr. Rose-nál is azt írják, hogy a szülési póz szabad megválasztásáért felárat számolnak fel! Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. A környezet engem kevésbé izgat (bár, ha van kád, annak nagyon örülök :)), viszont a szemlélet nagyon fontos, hogy tényleg alternatívak legyenek, és ez ne csak abban merüljön ki, hogy vajúdás alatt szabadon mozoghatok. A Róbert Károlynak a honlapjáról ezt sugározzák, és reméltem tényleg így van (főleg, hogy ez a legolcsóbb a magánok közül).
:)
Tyűha,ez a dr.Rose nem semmi.Én nem igazán néztem őket,nálam már akkor kiestek,mikor megtudtam,hogy összesen egy nőgyógyászuk van.
Telki nekünk messze lett volna már nagyon,a Kútvölgyi pedig amiatt esett ki,hogy élből elutasították a gátvédelmet,muszáj az ágyon feküdni, stb.
A Róbertben tényleg az a legjobb,hogy emberközpontúak,és ezt mindig,még egy egyszerű vérvételnél is lehetett érezni:)
Ugyanazokat a jókat tudom mondani, mint az első válaszoló! Én 2010 januárjában szültem ott a kislányomat Dr. Kovács Péternél, és gyönyörű emlék volt!!! :) Mindent hagytak a maga békés medrében folyni, nem kellett burkot repeszteni, nem sürgettek oxival, én is kádban vajúdtam, amit mindenkinek nyugodt szívvel ajánlok, mert szerintem nagyon sokat segít a vajúdás alatt, engem teljesen ellazított. A szülésznőm (nem választott) Pálfi Andrea volt, aki egy tündér! :) Nem is kértem külön, de gátvédelmet csinált, nagyon ügyes volt, nem is repedtem egy picit sem, hálás is vagyok neki! :)
A szobák is nagyon szépek, igényesek voltak, és rendszeresen bejöttek, érdeklődtek, hogy hogy vagyok, szükségem van-e valamire. A második babámat is tuti náluk szülöm majd!!! :)
Nekem sajna csak császárom volt a Róbertben, de abból kettő! :) Emiatt nem is volt fogadott szülésznőm, jött aki jött, de mindkétszer nagyon kedvesek voltak így ismeretlenül is. A gyerekágyasok és a nővérek is tündérek voltak, semmi panasz!
És császár után fél órával már enyém volt a babám, hozták és nyomban segítettek mellre tenni, stb. Szó nem volt olyasmiről, hogy császár után csak másnap lehet babázni. Igaz, hogy éjjel a csecsemősöknél volt, de akkor amúgy se tudtam volna vele mit kezdeni. De nappal hozták ha kértem, apa és a mamák "babázhattak".
Dr Tóth Károlyról van esetleg infótok?
Ha már eldöntöttük, hogy ott szeretnénk szülni, mi a következő lépés? Első vizsgálatnál kell kifizetni a terhesgondozási csomag díját (330,000 Ft)?
Van aki a prémium csomagot választotta? Abban minden benne van? Ezen felül már csak a szülés díját kell fizetni?
KI volt az orvosod?
Annyira nehéz ezt elképzelni bármelyikükről is,mi annyira törődést,szeretetet,szakértelmet kaptunk emberi és szakmai oldalról is..
Nem szeretnék személy szerint lejáratni senkit, mert a terhességem idején maximális bizalmam volt az orvosban, udvarias és figyelmes volt, nagyon kellemes élményeket szerzett nekem a várandósságom alatt.
Ám a szülésem napján 5 perces fájásokkal hazaküldött, pedig felhívtam rá a figyelmét, hogy legalább 40 perc visszaérni, ha kell, de azt mondta majd este beszéljünk. Én ekkor nem fogadtam szót neki, elindultam ugyan a klinikáról, de dél körül visszamentünk. A burkom nem repedt meg, azon kellett volna segíteni. A szülésznő szerint ez már délután aktuális lett volna, de nem történt meg. Mire megrepesztette a doktor úr néhány órával később, már mekóniumos volt a víz. Istennek hála, hogy nem lett baja a babámnak.
A szülésznő egyébként pedig, amikor a 3 perces fájásaim közepette öltözködtem hálóingbe, somolyogva a kicsit raccsoló kiejtésével, pikírt stílusban megjegyezte, hogy "Nagyon parázol :-)"
Megjegyzem, hogy nem hisztiztem, nem aggodalmaskodtam, csak valamit megkérdeztem, mert tudni akartam mi történik velem. Egy üvöltés, kiabálás, hangos szó nélkül csináltam végig a szülést fájdalomcsillapító nélkül.
Legyen elég ennyi az élményeimből. Ha valakinek más elbánásban volt része, nem vonom kétségbe. Van ott több szülésznő és orvos is, nyilván pech, ha valaki a legtrébbeket fogja ki, mint én. De mivel ez megtörténhetett velem, nem ajánlom a klinikát senkinek. Szerintem, aki teheti, kerülje el messzire. Én biztosan ezt fogom tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!