Ha beindulnak a fájások, mennyi időm van? Mennyire kell sietnem a kórházba?
Ez alkati kérdés is, no meg hogy milyen messze vagy a kórháztól...
Az első babámmal 11-kor kezdődtek a fájások és 5-kor lett meg a baba. Bár ha nem lett volna ott a doki, szerintem későbbre jött volna...
Szóval, ha a kórház nincs messze, akkor a 10 percenkénti fájásoknál bőven elég indulni...Még így is lesz egy pár órád a kétpercesekig. Én igyekeztem minnél tovább kihúzni, ameddig csak bírtam a fájásokat, mert nyugodtabb voltam, ha nem a szülőszobán kell vajúdnom.
Én az elsőnél azt tapasztaltam, hogy nem jó túl korán a szülőszobára érkezni, ezért a másodiknál húztam az időt. Jobb otthon járkálva vajúdni, mint a szülőszobán hanyatt fekve. Amikor már 10 perces fájásaim voltak, odamentünk a kórházhoz, de nem mentünk be. A parkban sétálgattunk, a férjemnek már minden baja volt, de én jól éreztem magam, mértem az időt a fájások között. Amikor már 5 perces volt, és az is kezdett sűrűsödni, akkor bementünk. Így csak 2 órát voltam a szülőszobán. De ezt csak úgy érdemes kicentizni, ha tényleg ott vagy a kórház közelében. Ja, és ha nem folyik a magzatvíz, mert akkor azonnal menni kell.
Próbálj meg mindenre előkészülni, táska minden kéznél legyen, férjed elérhető legyen stb. Azt a legrosszabb betökélni, hogy bárhogy kezdődhet, nem tudhatjuk, még az sem, aki szült már, fel kell készülni az ismeretlenre.
Az első nekem is hosszabb volt, reggel 6-tól du. 4-ig, de ez sem mindenkinél egyforma.
Kitartás!
Én elsőnél megébredtem éjjel 1 után, észrevettem, hogy szivárogni kezdett a magzatvíz, majd pár perc múlva jöttek a fájások, szinte 5 majd hamar 2 percesek. 1.40-re voltunk a kórházban, ahol már 4 ujjnyira nyitva voltam. 2.47-kor megszületett a kisfiam. Szóval van akinek nem jó várni. :)
A 35. héten szültem, nem volt előjele, csak a nyákdugó távozása és akkor este enyhe derékfájdalom, de ezen kívül semmi. Még csak nem is jóslóztam. Anyukám is mindháromszor könnyen szült, így azért valahol számítottam erre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!