Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen volt az első nap mikor...

Milyen volt az első nap mikor hazamentetek a kórházból a babával? Hogy telt? És az első éjszaka? Könnyű volt, vagy nehéz?

Figyelt kérdés
Már nagyon várom hogy meglegyen a kislányunk, 33 hetes vagyok, bár még maradjon bent minimum 4 hétig, csak kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, nektek milyen volt...
2009. aug. 25. 09:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
11:05 vagyok. Az első ilyen volt, de a többi 3 hónapig rémálom. :)
2009. aug. 25. 14:13
 12/20 anonim ***** válasza:

Borzalmas...

Már majdnem 14 óra volt, mikor elengedtek a kórházból a reggel 9 helyett..

Még le sem tettük a bőröndöket, már jött a szomszéd babalátogatóba az akkor 4 hós fiával.

Aztán rá 5 percre jött a doki a védőnővel.Azt sem tudtam, hol a pelenka és hogy kell kibontani, ott szerencsétlenkedtem. Felírt mindent a doki, amit kellett, férjem elment kiváltani, addig szomszédasszonyom "szórakoztatott". Az este meg kész kapkodás volt, most hogy is kell fürdetni? Mit hagytam ki? Jesszus, ez mindig így lesz.. ?

Estére csak a kimerült, kétségbeesett sírás maradt, ami pár napig tartott, de utána elmúlt:-)

Az éjjelek jóól teltek, leszmítva, hogy állandóan ugráltunk, hogy most vajon bukott a lány? Nem fullad bele?.. de nem fulladt bele:-)

2009. aug. 25. 15:08
 13/20 anonim ***** válasza:
Szegénykém! Azóta lekopott a szomszéd?
2009. aug. 25. 15:16
 14/20 anonim ***** válasza:

Édes vagy, ezen jót mosolyogatm:-)

Már 14 hónapja kitartó, a gyereke meg egy rémálom....

És márciusban szülök megint, de nem mondom meg neki, mikor jövünk haza:-))

2009. aug. 25. 15:23
 15/20 anonim ***** válasza:
Jól teszed, ha hallgatsz, mint a sír. :)
2009. aug. 25. 15:37
 16/20 A kérdező kommentje:

Hajaj, ilyen szomszédot! :)

A házban ahol lakunk sok öregasszony lakik. Már mondták hogy majd jönnek megnézni a babát...NEEEEE! Nem is ismerem őket csak annyira amit a közgyűléseken vagy a folyosón összefutunk, minek jönnek? Remélem nem fognak zaklatni minket.

Nagyon köszönöm a válaszaitokat!!

2009. aug. 25. 16:15
 17/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi ket ejszakat toltottunk a korhazba(kulfold) es mind a ket ejszkat vegig orditotta.Be voltam tojva rendesen h mi lesz majd otthon ejszaka es erre itthon olyan nyugis volt.1 hetes kora ota szinte vegig alussza az ejszakat.

Udv:7 hetes kisfiu anyukaja

2009. aug. 25. 16:40
 18/20 A kérdező kommentje:

:) akkor szerencsés vagy, hogy ilyen jól alszik :)

NAGYON JÓ BABÁZÁST NEKTEK!!! Már várom hogy én is babázzak!

2009. aug. 25. 16:47
 19/20 anonim ***** válasza:

A kéretlen látogatónak ne nyiss ajtót! Nem vicc.- Majd azt mondod, nem hallottad, mert aludtál, vagy éppen nagyon sírt a gyerek és nem érdekelt. (nekem a védőnőm a mai napig akkor jön, amikor gondolja és nem szól előre, hát volt már, hogy nem talált itthon)

Kérdésedre válaszolva: jó volt és könnyű! 2 hét kórház után jöttünk haza, mert a kislányomat még vizsgálták.

Anyósomék mellett lakunk, ők szerencsére nyaralni voltak (szeretem őket, de így jobb volt), úgyhogy csak a védőnő jött délután, a gyerekorvos meg másnap reggel. Anyukám is valahogy akkortájt jött.

Hazajöttünk, a gyerek meg mintha érezte volna, hogy itt van otthon, csend volt és apával feküdtek az ágyon és nézték egymást és ismerkedtek, aztán elaludt a kislányunk. Este nem fürdettünk, mert aznap reggel volt fürdés a kórházban, csak másnap este, de simán ment akkor is és azóta is.

Egy javaslat: pelus kibontva előkészítve a pelenkázóhely mellett, popsitörlő vagy vatta szintén, köldökre alkohol, géz ugyancsak. Keresd fel előre a gyerekorvost, ismerkedj meg vele és írasd fel vele a cuccokat. Nekem felírta, apa kiváltotta, amíg a kórházban voltunk és behozta, hogy lássam, mi micsoda, majd hazavitte.

Egyébként úgyis lesz valami, amit el fogtok felejteni :-)

2009. aug. 26. 09:00
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy írtál. És a jó tanácsokat is.

Az ajtó kinyitást már most is úgy csinálom hogy nem érdekel mert sokszor fárasztó dolgokkal tudnak zargatni a vénasszonyok, és nekem meg nincs erőm egyfolytában ugrálni és órákig hallgatni az életüket (ahogy szokott lenni). De ki fogjuk kötni a csengőt, mert volt már hogy este fél 10-kor ült rá a csengőre... Vagy kiírom a csengőhöz hogy 1szer csengessenek, és 7 után már ne zavarjanak.

A dokit mindenképp meg akarom ismerni még a szülés előtt.

Kíváncsi leszek nekünk hogy fog menni majd a fürdetés :) Remélem nem fogunk sokat bénázni szegény babánkkal.

Boldog babázást kívánok!

2009. aug. 26. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!