Milyen tapasztalatotok van a kecskeméti kórházzal kapcsolatban? A legújabb vélemények érdekelnének, nem a sok régi.
Az első válaszoló vagyok:
szerintem zsákbamacska, hogy hogyan állnak hozzád. Ha épp olyan szülésznő van bent, aki emberséges, akkor jól jártál. Bár, a szülésznők majdnem mind nagyon aranyosak és segítőkészek. Leglábbis akikkel én találkoztam (márpedig többször is felkerültem a szülőszobára, és mindig kedvesek voltak hozzám. Mármint a szülésznők.) Egyszer bekerültem ügyeletre is. Az ügyeletes doki olyan bunkón viselkedett velem!!!!!..... Nagyon rosszul esett....
De a szülésznők tényleg tök kedvesek!
Viszon nagyon rossz volt, hogy szülés után a gyermekágyason nem sok segítséget kaptam. Annyi, hogy az első tudolásra kikísért a nővér, hogy nehogy összeessek. Hát, majdnem össze is estem, úgyhogy jó volt, hogy ott volt. Utána is majdnem összeestem, de hála Istennek olyan szobatársam volt, aki kikísért.
Nem sok segítséget kaptam a szoptatással kaocsolatban sem. A saját kisbabámról meg szinte semmi információm nem volt. Csak annyi, hogy kihozták etetésre. Meg a védőnő kétszer elmondta, hogy mennyit eszik a kicsim. Persze más lett volna mindez a babás szobában, mert ott végig velem let volna. De amikor szültem, nem volt ott hely, amikor meg lett volna, többször jeleztem, hogy szeretnék átkerülni, de senki nem segített.
Azért nem volt ennyire rossz élmény, de sokat jelentet volna az itthoni nehézségek leküzdésében, ha bent több segítséget kaptam volna - mivel első baba.
De azt hiszem, a következő babát is Kecskeméten szülném.
szia!
Én 3 hete szültem ott, és nem volt annyira veszélyes, mint amire felkészítettek.
Az valóban fontos, hogy legyen dokid!
Volt egy lány a szülőszobán, akinek nem volt orvosa, és alig foglalkoztak vele, össze-vissza passzolgatták egymás között!
Az én dokim nagyon türelmes volt és profi módon levezette a szülést! Talán a segítsége nélkül nem is tudtam volna kitolni a bébit, mert a végére minden erőm elfogyott, Ő viszont a hasamnál rásegített és még azt is tűrte, hogy amikor nyomni kellett, akkor az Ő kezét szorítottam (a másik kezemmel a Férjemet markolásztam)Ja, és Ő akkor éppen egy 72 órás ügyeleten volt túl, plusz velem együtt 3 kismamája szült egyszerre, és velük is végig ott volt, Ők is meg voltak vele elégedve!
A szülésznő, aki éppen ott volt aznap valamilyen Darinka volt és nekem Ő is nagyon szimpatikus volt, Ő is sokat segített a szülésnél, és emberségesen bánt velem.
A gyermekágyas részen ne számíts sok jóra! 3 óránként a kezedbe nyomják a bébit, és csinálj vele, amit akarsz! A csecsemősök iszonyú mogorvák és nem segítenek semmiben. Én az első napon, amikor megkaptam a babámat, azt sem tudtam, hogy fogjam meg, nem hogy a szoptatást....jól véresre szívta a mellbimbómat a bébi, utána még 1 hétig bimbóvédővel szopizott, annyira véres lett és fájt. A 2. napon már benézett a kórtermekbe a védőnő, é tőle ekérni segítséget. Szerencsére a dokim elintézte, hogy átkerüljek a roomingba (ennyit jelent, ha van orvosod) Ott azért kicsit más a helyzet!!!! Egyből kedvesebb mindenki (igaz, a csecsemősök itt sem) Nekem a szobatársam segített és a fiatal védőnő (Emese) is mindig bejött hozzám és kérdezte, hogy minden oké-e? Segített mellre tenni a bébit, megmutatta a mellszívó használatát, minden nap ránk nézett!
Így azért sokkal jobban mentek az itthoni első napok. Annyira nem éreztem magam elveszettnek!
üdv!
3 hetes manó anyukája
Az első válaszoló vagyok.
A 13:24-est ismerem, mert együtt voltunk fent a szülőszobán! :) Mindig itt futunk össze! :)
A kérdezőnek:
Annyira azért ne ijedj meg. Én továbbra is Kecskemétet választanám, ha majd jönne a második baba. De egyelőre ez még odébb van.
Ne félj! Dokit azért inkább válassz. Ha még nincs dokid, kérdezősködj, hogy kit érdemes választani. Én a sajátomat szívesen ajánlom, mert meg voltam vele elégedve (ahogy a 13:24-es is)
a másik 3 hetes kismanó anyukája :)
Én három hónapja, Pünkösd hétfőn szültem.
Volt fogadott dokim, de külföldön tartózkodott, így ügyeletesnél szültem.
Maximálisan meg voltam vele elégedve. Eredetileg császárral szültem volna a fogadott dokimnál, ha nem kell előbb megindítani a szülést.
Ez az ügyeletes doki viszont egyáltalán nem látta indokoltnak a császárt, így végül simán másfél óra alatt meglett a kislányom.
Babás szobát kértem és mindenkinek csak ajánlani tudom, mert így nappal a babával lehetsz.
Akiknek első babájuk született, azoknak segítettek a csecsemős nővérek meg a védőnő, de, és ez valahol érthető, nekem egyáltalán nem, mivel a harmadik babám született.
Gondolom neked az első lesz? Merj nyugodtan kérdezni, ha babás szobát kérsz. Azokra oda is figyelt a védőnő, akiknek nem ment annyira jól a szoptatás.
Ha viszont nem kérsz babás szobát, akkor tényleg számíts arra,hogy nem fognak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!