Akik magánklinikán szültek-megérte?! Milyen volt?
Első babánkat várjuk,és úgy számolgatunk,hogy,amennyit hála pénzre erre-arra elköltünk,egy jobb,minőségibb szolgálatatásért,számlával magánklinikára is mehetnénk.
Akik ott szültek,milyen élményeik vannak?Valóban magas színvonalú a kiszolgálás?Orvosilag/emberileg is megfelelnek az ott dolgozók?Másodjára is választanátok?Ha igen,melyik klinikát.
Köszönöm a segítséget
Köszönöm a válaszod!
Természetesen engem sem a fal színe,meg az tv,érdekel,hanem tesóm nemrég szült fogadott orvossal egy állami klinikán:
-szülőszoba foglalt volt,így,úgy a folyosón a 17 fokban vajúdott..
-hiába szeretett volna alapítványi szobát az foglalt volt
-a szobába 4 másik anyukával volt együtt,ami nem is lett volna gond,de valakinek mindig sírt a gyerkőce,így saját elmondása szerint volt,hogy 50 órát egy percet nem aludt
-semmit nem segítettek szoptatás terén
-higénia(amit korábban én is megtapasztaltam),sajnos:nem elégszer takarítanak,állítólag langyosnak mondható melegvíz volt...
-apuka csak ablaküvegen láthatta a babát
stb...
Emellett persze az orvosa kedves volt,de mindenki mástól jóformán csak bunkóságot kapott,így mondja nagyon bánja,hogy ők is nem vágtak bele,mert csupa szenvedés,idegeskedés,fáradtság volt az az 5 nap...
Magánklinikán ez egészen biztosan nincs...
Ahogy néztem a Kútvölgyiben például ugyanannyi egy sima és egy császár szülés is,szóval ebben is vannak differenciál
Nekünk is azt mondták, hogy foglaltak az alapítványi szobák, én erősködtem, hogy ha tud a szülésznő mégis, akkor vegyen számításba engem. Azt mondta, hogy megnézi mindenképpen, de hát nem nagyon lesz. A szülés végén - őszinte érzésekből fakadóan - adtunk neki egy tízezrest, és habár addig is nagyon kedves volt, onnantól rögtön a keresztnevünkön szólított minket, és egyből lett alapítványi szoba, ahol 3 napig csak egyedül voltam, szobatárs nélkül.
Néha pénz beszél... Mondjuk nem érdekelt, annak örültem, hogy közel leszek a csecsemősökhöz, és lesz normális szobám. :-)
Nekem egyébként nem volt fogadott orvosom és szülésznőm sem, ez most volt a második szülésnél 3 hónapja, de 2 évvel ezelőtt is ugyanúgy szültem, és elégedett voltam a kórházzal.
Nem egy üdülés a 3 nap, ki kell bírni.
Ami az anyagiakat illeti, én úgy csináltam, hogy terhesgondozára az sztk-ba jártam, oda is kellett mindig időpontot kérni, így várakozni sem kellett ott, az ultrahang-vizsgálatokat pedig magánklinikán csináltattam meg, az összesen 60-70e Ft körül volt, szüléskor a szülésznőnek 10e-t, a csecsemősnővérnek 5e-t adtunk, az alapítványi szoba 21e Ft volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!