Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik magánklinikán szültek-meg...

Akik magánklinikán szültek-megérte?! Milyen volt?

Figyelt kérdés

Első babánkat várjuk,és úgy számolgatunk,hogy,amennyit hála pénzre erre-arra elköltünk,egy jobb,minőségibb szolgálatatásért,számlával magánklinikára is mehetnénk.

Akik ott szültek,milyen élményeik vannak?Valóban magas színvonalú a kiszolgálás?Orvosilag/emberileg is megfelelnek az ott dolgozók?Másodjára is választanátok?Ha igen,melyik klinikát.

Köszönöm a segítséget

2012. dec. 9. 22:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia!Az első babámmal fogadott orvosom volt,de állami klinikán szültem.Az orvosom egy nagyon jó orvosnak számító ember,kért is pénzt rendesen.Na,az lett a vége,hogy 17 órát vajúdtam,majd császároztak.A második lányomnál,mi is úgy voltunk vele,mint ti,hogyha már ide ennyi pénz,oda annyi pénz,akkor egy magánklinika nem rossz ötlet.Utána néztem,és annyi minden jót mondtak róla.Nos,a lányom természetesen született,de semmivel nem jelentett többet nekem a magánkórház,mint egy budapesti jó felszereltségű állami.A szülőszoba szép volt,de az a legtöbb kórházban fel van újítva.A kórterem is jó volt,de abban a három napban,nem az érdekelt,hogy éppen hol vagyok,a babámra koncentráltam.Péntek délelőtt szültem,hétfő reggel már mentünk haza.7 óra alatt született,fájdalomcsillapítás és minden nélkül.A nővérkék kedvesek voltak,de a kedvesség,meg az,hogy kaptam ételt,meg szép volt a szoba nem ért fél millió forintot.A szülés mivel nem volt semmi beavatkozás,tökmindegy hol,ugyanígy zajlott volna.Nem szülnék még egyszer magánklinikán,mert nekem nem nyújtott sokkal többet.Egyébként meg van az alapköltség,de azonfelül még rengeteg plusz rájön:ha császár lesz/amit te előre nem tudhatsz/,ha kérsz EDA fájdalomcsillapítót stb.Tehát az x összeg,akár meg is duplázódhat.
2012. dec. 9. 22:41
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Természetesen engem sem a fal színe,meg az tv,érdekel,hanem tesóm nemrég szült fogadott orvossal egy állami klinikán:

-szülőszoba foglalt volt,így,úgy a folyosón a 17 fokban vajúdott..

-hiába szeretett volna alapítványi szobát az foglalt volt

-a szobába 4 másik anyukával volt együtt,ami nem is lett volna gond,de valakinek mindig sírt a gyerkőce,így saját elmondása szerint volt,hogy 50 órát egy percet nem aludt

-semmit nem segítettek szoptatás terén

-higénia(amit korábban én is megtapasztaltam),sajnos:nem elégszer takarítanak,állítólag langyosnak mondható melegvíz volt...

-apuka csak ablaküvegen láthatta a babát

stb...

Emellett persze az orvosa kedves volt,de mindenki mástól jóformán csak bunkóságot kapott,így mondja nagyon bánja,hogy ők is nem vágtak bele,mert csupa szenvedés,idegeskedés,fáradtság volt az az 5 nap...

Magánklinikán ez egészen biztosan nincs...

Ahogy néztem a Kútvölgyiben például ugyanannyi egy sima és egy császár szülés is,szóval ebben is vannak differenciál

2012. dec. 9. 22:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem a barátnőm szült a Kútvölgyiben. Ő maximálisan elégedett volt. Szerintem ha megint szül, ő megint ezt az utat választaná.
2012. dec. 9. 23:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Én a sote 2-n szültem elégeddet voltam. olyan 85% ra . De legközelebb is oda mennék :)
2012. dec. 10. 08:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekünk is azt mondták, hogy foglaltak az alapítványi szobák, én erősködtem, hogy ha tud a szülésznő mégis, akkor vegyen számításba engem. Azt mondta, hogy megnézi mindenképpen, de hát nem nagyon lesz. A szülés végén - őszinte érzésekből fakadóan - adtunk neki egy tízezrest, és habár addig is nagyon kedves volt, onnantól rögtön a keresztnevünkön szólított minket, és egyből lett alapítványi szoba, ahol 3 napig csak egyedül voltam, szobatárs nélkül.

Néha pénz beszél... Mondjuk nem érdekelt, annak örültem, hogy közel leszek a csecsemősökhöz, és lesz normális szobám. :-)

Nekem egyébként nem volt fogadott orvosom és szülésznőm sem, ez most volt a második szülésnél 3 hónapja, de 2 évvel ezelőtt is ugyanúgy szültem, és elégedett voltam a kórházzal.

Nem egy üdülés a 3 nap, ki kell bírni.

Ami az anyagiakat illeti, én úgy csináltam, hogy terhesgondozára az sztk-ba jártam, oda is kellett mindig időpontot kérni, így várakozni sem kellett ott, az ultrahang-vizsgálatokat pedig magánklinikán csináltattam meg, az összesen 60-70e Ft körül volt, szüléskor a szülésznőnek 10e-t, a csecsemősnővérnek 5e-t adtunk, az alapítványi szoba 21e Ft volt.

2012. dec. 10. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!