Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van ez? Mit tegyek?

Miért van ez? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2 hete szültem. A férjem bent volt. Hős volt, hogy ott volt velem. Most meg dolgozik ezerrel. Még munkaidő után is órákat bent van. Egy kispapának nem haza kellene sietnie? Ha eszünk, ül csöndben az asztalnál. Nem túl sokat beszélgetünk. Eléggé meg vagyok ezektől ijedve. Főleg, hogy most hallottam, hogy a barátnőm egy kisgyerekkel válik... Mit tegyek? Miért van ez így?
2009. aug. 19. 17:30
 1/10 anonim ***** válasza:
69%

Először is nyugodj meg! Ülj le vele kettesben és beszéld meg vele, hogy mi változott a szülés óta, van valami gondja? Én pl. nem fogom engedni, hogy a férjem bejöjjön, nem az ő szemüknek való látvány egy-egy szülés, és félek, nehogy utána undorral nézzen rám, így anyukám jön be velem!

Akárki akármit mond, nem férfinak való dolog a szülés látványa!!!

Én így gondolom, egy 25 éves 30 hetes kismama

2009. aug. 19. 17:34
 2/10 A kérdező kommentje:
Kissé ki szokott akadni, amikor lelkizek. Merthogy neki most dolgozni kell, és azon jár az esze, vagy épp azt mondja, fáradt. És ne lelkizzek, mert most fáradt hozzá.... Félek...
2009. aug. 19. 17:48
 3/10 A kérdező kommentje:
...ja, egyébként örülök, hogy bent volt a szülésnél. Nem tudom, hogy nélküle hogyan csináltam volna végig. Tényleg hősként bírta!
2009. aug. 19. 17:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem is próbálj meg vele beszélni, mond el mit érzel...lehet, hogy most arra gondol, hogy ő a felelős a családért, hogy megteremtse az anyagiakat..és ez felelősség...vmi ilyesmi játszódhat le benne azok alapján, amit leírsz.

A szülésnél meg jó, hogy bent volt, ezt egy pár tudja, hogy a másik féltől mit kérhet várhat el....az én férjem hihetetlen csodálatos élménynek élte meg mindkét szülésünket.

Drukkolok, hogy minden megoldódjon, a beszélgetés a kulcsa mindennek!

2009. aug. 19. 18:02
 5/10 Adri baba ***** válasza:
100%

Egyetértek az előttem szólóval!Beszéld meg vele(lelkizés nélkül)hogy mi a baja,mi bántja!

Nem hinném hogy megundorodott tőled,lehet hogy miután látta milyen csodállatos dolgot vitté véghez,úgy érzi ő nem tett semmit.Kompenzálni akar!!!

Én drukkolok hogy minden rendbe jöjjön közöttetek

22éves 2 hós kislány anyukája

2009. aug. 19. 18:28
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem meg csak légy türelmes egy picit.Gondolom első baba és ez egy teljesen új helyzet nem csak a te,de az ő számára is.Ráadásul te is érzékenyebb vagy most a kelleténél,lehet nem is annyira ő változott meg,te fogod fel egy kicsit drasztikusabban a dolgokat.Nálunk ugyan ez volt,de 2-3 hét után minden rendbe jött.
2009. aug. 21. 13:05
 7/10 A kérdező kommentje:
...hát, igen... a védőnő barátnőm is felhívott, hogy ne ijedjek meg, ha össze-vissza hangulatom lesz, mert a hormonszint hirtelen fog leesni. Mondtam neki, hogy igen, már érzem... Egyébként amikor írtam ezt a kérdést, utána fél órával itthon volt a férjem. Aztán kicsit odabújt hozzám. Mondtam neki, hogy már a gyakorikérdésekre is beírtam... És szinte szó szerint elmondta, hogy mit írhattam be... :) Lehet, hogy ismer? És kicsit nevetett rajtunk, nőkőn, meg rajtam, hogy milyen lökött vagyok. :)
2009. aug. 22. 14:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem a hős te vagy és nem a férjed! Jó, hogy bent volt, de ha végiggondolod, neki nem kellett hősködni!

Az én párom is bent volt, sokat segített, de ennyi, nem volt hős! Mikor hazamentem a babával teljesen kész voltam tőle. Olyan más volt minden. Én is, ő is. Nagy veszekedések, kibékülések jellemezték az első 3 hónapot. Aztán belerázódtunk, megbeszéltük a történteket és tanultunk belőle!

Ha megtudjátok beszélni, hogy kinek mi a problémája és utána tudtok változtatni, akkor jól működik a kapcsolat, de ha nem, akkor sajnos véges a dolog!

2009. aug. 23. 14:40
 9/10 A kérdező kommentje:

Már most jobb minden. Lehet, hogy a hormonszint hirtelen esését éreztem még...

Egyébként nagyon szeretem a férjemet, és ő is engem.

És nekem már az sokat jelentett, hogy tudja, mit érzek, ráadásul úgy, hoyg nem kellett kihisztiznem magamból, hanem ki tudja találni, hogy min jár az eszem... :) Egyébként meg a férfiak is emberek, ők is élnek, léteznek, és nem rendelhetjük alá őket a mi hormonrndszerünk változásainak. Persze oda-vissza szükség van az odafigyelésre. De még mi, nők sem vagyunk mindig kellő figyelemmel feléjük. Akkor nem várhatjuk el, hogy ők 100%-os odafigyeléssel legyenek felénk 0-tól 24 óráig.

Egy szóval: én nagyon szeretem őt! És tudom, hogy ős is engem! De még sok dolgot meg kell tanulnunk kezelni. És ez is közös célunk.

2009. aug. 25. 11:23
 10/10 anonim válasza:
Kérdezd meg tőle,hogy mi az oka annak,hogy így viselkedik vagy ha nem mond semmit mond azt,hogy vége!Indítod a válópert.
2010. aug. 30. 11:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!