Van itt olyan, aki fogadott orvos nélkül szült a Miskolci Megyei Kórházban? Tapasztalatok?
Azt szeretném tudni, hogy gond-e, ha nincs fogadott orvosom. De szülésznőt szeretnék fogadni magamhoz, mert gátvédelemmel akarok szülni.
Milyenek a tapasztalatok.
Szerintetek fognak velem foglalkozni, ha nem lesz fogadott dokim?
És milyenek a csecsemős nővérek?

Szerintem nem gond, nekem volt egy szobatársam, aki fogadott orvos nélkül szült, de teljesen meg volt mindennel elégedve.
A csecsemősök rendesek, nagyon sokat segítenek, jönnek naponta többször is, nyugodtan kérdezhetsz tőlük. Egy volt, aki nagyon nem volt szimpatikus, de szerencsére őt ritkán láttam!
11 hetes kisfiú anyukája :)
Köszönöm a választ!
10 hetes vagyok, még ráérek, de igyekszem körülnézni, mi hogy megy arrafelé.

Előző vagyok.
Szerintem teljesen korrekt a kórház is és az ellátás is, az orvosok és a nővérkék is nagyon rendesek /persze itt is akad 1-2 csontváz a szekrényben, de hol nem?/. Tapasztalatom meg van bőven, mert én a terhespathológiáról mentem szülni.
Szülésznőből többet is elfogyasztottam, mert hosszú szülésem volt, de végül akivel megszültem, nagyon-nagyon aranyos volt.
Szóval én szeretnék legközelebb is ugyanitt szülni.

Nem gond.
Nekem ugyan volt orvosom, de amíg nem érkezett meg, addig az ügyeletes kétszer is megnézett és minden szülésznő kedves volt és foglalkozott velem, segítettek (a nappalos végén kezdtem és a következő nappalos elején végeztem...3 műszakkal találkoztam). Szülés után is megkérdezték, amikor találkoztunk a folyosón, hogy minden rendben-e velünk.
A csecsemősök között volt vagy 3, aki nagyon rendes volt, de volt 1-2 gázos is, mint minden kórházban.
A gátvédelemről nem tudok nyilatkozni, engem vágott a doki,de szakadtam is elég szépen.
Alapvetően mindenki nagyon rendes volt.

Szia!
14,5 hónapos a babám, és nekem volt fogadott orvosom. Bár fogadott orvos ide, vagy oda, nem tapasztaltam, hogy bárkivel is ott ültek volna az orvosaik, nekem is épphogy beért a kitolási szakra! Problémás terhességem volt, veszélyeztetett volta, és nekem fontos volt, hogy legyen valaki, akitől kérdezhetek, aki végigkíséri a terhességemet! A szülésznők között volt nagyon kedves, és volt olyan, aki kevésbé volt szimpatikus. Azért azt hozzátenném, hogy szerintem ebben a kórházban kevés nő szüli gátvédelemmel a babáját! A csecsemősök pedig tisztelet a kivételnek velem nem igazán voltak segítőkészek, de ezt most nem részletezem. Legjobban azt hiányoltam, hogy a szoptatásban senki sem segített úgy Isten igazán. Sebaj, összeszoktunk mi a manómmal, még most is szopik, de a helyes mellretétel nagyon fontos!
Egy szó, mint száz, ha nincs semmi probléma a terhesség alatt, akkor szerinem nem gond, ha nincs fogadott orvosod! :-)
Adri

21:59-es vagyok
Na ja, a szoptatásra külön is érdemes készülni a megyeiben, de igenis kérdezni kell és járni a nyakukra udvariasan, hogy segítsenek.
És az én fogadott dokim sem volt végig velem. A szülésznők jók.
A megyeiről annyit, hogy az ordibálós anyukákat nem nagyon szeretik a szülőszobán, de pár hangos szó azért még belefér. Fő, hogy figyelj arra, mit mondanak, mit csinálj, akkor simán megy majd minden.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Beszéltem közben a védőnőmmel, és azt mondta, hogy ha odajárok terhesgondozásra meg UH-ra, és esetleg szimpatikus nekem valamelyik doki, akkor nem késő a 32. hét után sem megkérni, hogy szülhetek-e nála.
De szerintem nem választok dokit. (orvosok között dolgoztam évekig, van némi tapasztalatom velük kapcsolatban).
A csecsemősökről már hallottam, hogy nem segítenek, ha nem kérem meg külön őket.
Még egyszer köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!