A hüvelynek a fala nagyon rugalmas és tágulékony, akkor hogy lehet az, hogy szüléskor belül is reped valaki?
Több oka is lehet:
- szülés gyorsítása
- irányított kitolás
- fekve/félig ülve szülés (kedvezőtlenül hat a nehézségi erő)
- hasbakönyöklés (méhszáj is repedhet)
- rohamos szülés
Úram Isten.. :O
És legalább szépen össze tudtak stoppolni??Én attól félek,hogy majd repedek-szakadok össze-vissza és majd nem jól fog összeforrni a sebem mert nem jól stoppolnak össze,és majd a házas életemre is kihat,mert majd fájni fog nagyon nagyon sokáig!!
Első szülésemnél az orvos rámfeküdt, úgy nyomta belőlem ki a lányom. Sikeresen szétszakadt a méhnyakam. Azt külön varrni kellett, és még a gáton is 2centis vágás+3centis repedés. 3000g volt a lányom.
Második szülésnél csak a gátam repedt. Itt nem feküdt rám a doki:) 2900g volt a lányom.
A harmadikat majd májusban szülöm, hát remélem ott nem szakadok:D
17hkm.
No igen,én is repedtem,nem kicsit és szintén elég sok vért veszítettem,utána infúzióra is kötöttek.
Oxis szülésem volt,hozzám képest nagy volt a baba (3870),úgy nyomták ki belőlem,fekve szültem (pontosabban a felsőtestem minden nyomásnál igyekeztem megemelni,hogy ezzel is "préseljük" kifelé a babát. A varrás eleinte semmi sem volt,nem is értettem,hogy miért féltem tőle. Aztán mikor kezdte belül,ahol már nem hatott a lidokain,na akkor szisszegtem rendesen. De ott volt mellettem a kiskocsiban akkor már a babám,így a benne való gyönyörködés elvette a figyelmem. Ja és mindez annak ellenére,hogy vágtak is. Hát,megesik.
Nekem nem volt nagy a baba, csak a buksija (37 cm) és repedtem belül meg a méhszájnál is. Mivel romlott a baba szívhangja, mert nagyon elhúzódott a szülés, nekem is segítettek külsőleg nyomva, de ez nem volt durva egyáltalán, éreztem, hogy segít. Már a vákuumot is készítették, de nem kellett szerencsére.
A varrás nagyon fájt, de utána szépen gyógyult, és a házaséletünket sem befolyásolta egyáltalán. A 2. 3. szülésnél már nem kellett vágni, és nem is repedtem sehol sem, pedig a legkisebb 4 kiló felett volt.
A lányom könyöke az arca előtt volt, szakított mindent, amit ért. A hüvely falamat, a méhszájamat is.
De a varrás nem fájt. Sőt, utána egyáltalán nem fájt belül. Csak a gármetszès helye fájt, meg az sokáig érzékeny volt a frontokra is. De mondom, a belső varratok nem fájtak, ha nem mondja a doki, hogy végigrepedtem, nekem fel sem tűnik. Másfél órán át stoppolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!