Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A hüvelynek a fala nagyon...

A hüvelynek a fala nagyon rugalmas és tágulékony, akkor hogy lehet az, hogy szüléskor belül is reped valaki?

Figyelt kérdés
Ezt nem értem,hogy hogyan tud valaki belül is repedni?!Sokaktól hallom,hogy belül is varrták.Az biztos nagyon fáj.Mikor fordul elő ilyen,hogy valaki belül is reped?Ha nagyon nagy a baba??Előfordulhat olyan is,hogy az orvos megejti a gátmetszést,és nyomás közben a vágás mentén tovább reped a gátseb??Vagy az orvos eleve már akkorát vág,hogy ne repedjen tovább amikor bújik ki a baba??
2012. nov. 28. 16:37
 1/9 gabszem ***** válasza:
Én is így jártam, nagy volt a baba 4080 gramm és 57 cm, de végighasíthatja a hüvelyt a baba könyöke is sajnos...
2012. nov. 28. 16:39
 2/9 anonim ***** válasza:

Több oka is lehet:

- szülés gyorsítása

- irányított kitolás

- fekve/félig ülve szülés (kedvezőtlenül hat a nehézségi erő)

- hasbakönyöklés (méhszáj is repedhet)

- rohamos szülés

2012. nov. 28. 16:40
 3/9 gabszem ***** válasza:
nálam ezek közül több is volt: nagy volt a baba, úgy nyomták ki belőlem és sajnos a méhszáj is szakadt, vagy 1 órán át varrtak, foltoztak és 1,5 liter vért vesztettem...
2012. nov. 28. 16:44
 4/9 A kérdező kommentje:

Úram Isten.. :O

És legalább szépen össze tudtak stoppolni??Én attól félek,hogy majd repedek-szakadok össze-vissza és majd nem jól fog összeforrni a sebem mert nem jól stoppolnak össze,és majd a házas életemre is kihat,mert majd fájni fog nagyon nagyon sokáig!!

2012. nov. 28. 16:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Első szülésemnél az orvos rámfeküdt, úgy nyomta belőlem ki a lányom. Sikeresen szétszakadt a méhnyakam. Azt külön varrni kellett, és még a gáton is 2centis vágás+3centis repedés. 3000g volt a lányom.

Második szülésnél csak a gátam repedt. Itt nem feküdt rám a doki:) 2900g volt a lányom.

A harmadikat majd májusban szülöm, hát remélem ott nem szakadok:D

17hkm.

2012. nov. 28. 16:53
 6/9 A kérdező kommentje:
És ha én úgy érzem,hogy kibírom nyomni,de az orvos még is ki akarja majd belőlem nyomni a babát,akkor rá szólhatok,hogy egyedül is menni fog??Nagyon nem akarom,hogy repedjen a méhszájam emiatt,meg a hüvelyem meg a gátam!!
2012. nov. 28. 17:09
 7/9 anonim ***** válasza:

No igen,én is repedtem,nem kicsit és szintén elég sok vért veszítettem,utána infúzióra is kötöttek.

Oxis szülésem volt,hozzám képest nagy volt a baba (3870),úgy nyomták ki belőlem,fekve szültem (pontosabban a felsőtestem minden nyomásnál igyekeztem megemelni,hogy ezzel is "préseljük" kifelé a babát. A varrás eleinte semmi sem volt,nem is értettem,hogy miért féltem tőle. Aztán mikor kezdte belül,ahol már nem hatott a lidokain,na akkor szisszegtem rendesen. De ott volt mellettem a kiskocsiban akkor már a babám,így a benne való gyönyörködés elvette a figyelmem. Ja és mindez annak ellenére,hogy vágtak is. Hát,megesik.

2012. nov. 28. 17:17
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt nagy a baba, csak a buksija (37 cm) és repedtem belül meg a méhszájnál is. Mivel romlott a baba szívhangja, mert nagyon elhúzódott a szülés, nekem is segítettek külsőleg nyomva, de ez nem volt durva egyáltalán, éreztem, hogy segít. Már a vákuumot is készítették, de nem kellett szerencsére.

A varrás nagyon fájt, de utána szépen gyógyult, és a házaséletünket sem befolyásolta egyáltalán. A 2. 3. szülésnél már nem kellett vágni, és nem is repedtem sehol sem, pedig a legkisebb 4 kiló felett volt.

2012. nov. 28. 17:19
 9/9 anonim ***** válasza:

A lányom könyöke az arca előtt volt, szakított mindent, amit ért. A hüvely falamat, a méhszájamat is.

De a varrás nem fájt. Sőt, utána egyáltalán nem fájt belül. Csak a gármetszès helye fájt, meg az sokáig érzékeny volt a frontokra is. De mondom, a belső varratok nem fájtak, ha nem mondja a doki, hogy végigrepedtem, nekem fel sem tűnik. Másfél órán át stoppolt.

2012. nov. 28. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!