Szülés után 7 héttel vagyok, megjött. A gondom az, hogy nem tudok tampont használni és nem értem, hogy ez miért van?
Figyelt kérdés
14 éves korom óta tampont használtam. Tudom,hogy a szülés sok mindent megváltoztat ott lent,de erre nem gondoltam volna. Felhelyeztem és először kijött,utána feljebb nyomtam (amit előtte nem tettem,mert kellemetlen érzés csapott a méhszájamba),akkor jó volt. Viszont ahogy leültem a székre,megint olyan érzés volt,mintha húznák kifelé. 1 óráig szenvedtem,hogy hátha jobb lesz,de nem. Kivenni pedig alig tudtam,mert annyira száraz volt a hüvelyem. Ez most már mindig így lesz?:(2012. nov. 28. 15:48
1/6 anonim válasza:
Ugyan nem a tamponhasználattal kapcsolatosan beszélgettem a nőgyógyásszal róla, de azt mondta, hogy a hüvely 6 hónapos alatt nyeri vissza eredeti méretét...persze jó esetben, mert van akinek tágabb marad sajnos...
Gátizomtorna segít, de idő kérdése, és még jó darabig nem használtam tampont szülés után.
'Hüvelyszárasság" is szerintem még a hormonok az előbb leírtak miatt lehet, szerintem várj még ezzel mielőtt elkeserednél :)
2/6 gabszem válasza:
10 hónapja szültem és még mindig nehéz tampont használni . Kb. 6 hónapig egyáltalán nem tudtam használni mert nagyon fájt a felhelyezése és kifolyt mellette a vér, a tampon meg száraz maradt... Engem nagyon sokat varrtak belül is, most már úgy ahogy tudom használni, de még így is van hogy nagyon kellemetlen a felhelyezés, de utálok betétet használni, úgyhogy összeszorítom a fogam...
3/6 A kérdező kommentje:
Engem is sokat varrtak belül is,másodfokú gátrepedésem lett :S nem is vetemedtem volna még erre,hogy tamponozzak,de egyszerűen annyira utálom a betétet,mert ha úgy teszem be,hogy inkább hátra nyúlik,akkor tuti elől lesz baleset,de ha előbbre helyezem,akkor tuti,hogy hátul. Számomra ideális betét nincs,mert az az lenne,ha bugyiba varrnának egyet,ami "faltól falig" ér. Hát akkor viszont sajnos marad ez,köszi a válaszokat.
2012. nov. 28. 16:11
4/6 anonim válasza:
Vannak hosszú betétek. Ilyen az éjszakai. Én nem olyat használok, hanem hagyományosat, de elöl is bőven felér, és hátul is. Pedig aztán nálam kövérebb nincs.
5/6 anonim válasza:
Tampont ilyen korán nem is lehet használni még. Főleg, hogy belül is repedtél. Tudom, hogy nagyon kényelmetlen a betét, mert én is tampon párti vagyok, de még 1-2 hónapig ki kéne bírnod a fertőzések elkerülése végett.
6/6 anonim válasza:
Nekem azt mondták, tampont a szülés utáni első menstruációkor nem is lehet használni. ( pedig engem császároztak) Nekem is kényelmetlen még most is. Tényleg várni kellene vele. Ja, és egyet értek, én is gyűlölöm a betétet. ( épp ezen az oldalon szóltak le miatta, hogy mindig azt használok). Főleg akkor volt ciki, mikor szülés után jöttek a tbbiek ilyen "alig" betéttel, az egész csomag nem volt olyan vastag, mint az én szülés utáni betétemből 1 darab :) Tök égő volt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!