Hőmérőzést, ovu tesztet, teákat hogy kell használni? Ma sajnos megint megjött és mivel nagyon szeretnénk már babát gondoltam kipróbálok mindent.
Hőmérőzés:
Minden reggel azonos időben, felkelés előtt szájban vagy hüvelyben 5 percig.
Ovu teszt:
Attól függ hány naposak a ciklusaid, de a várható peteérést megelőző 2-3 napon kell elkeztdeni.Pl.28 napos ciklusnál a 14. nap ovuláció, tehát a 11-12. napon már lehet tesztelni, de a tájékoztatón írja.
Teák:
első naptól a pé-ig cickafark, pé-után pedig palástfű. Napi 1-2 csésze.
Remélem segítettem.
Szia!
1. Hőmérőzés: az a lejobb, ha minden nap ugyanabban az időben méred a hődet (reggel). Higanyos hőnérőt használj ha van és lehetőleg a szádban, nyelv alatt mérd 5 percig. Minden nap jegyezd fel a mensid első napjától (a ciklus 1. napjától). A lényege az, hogy ha megtörtént az ovuláció, akkor a hőd legalább 0,2 fokkal megemelkedik. Van akinek ovu előtti napon leesik egy kicsit a hője, majd másnap szépen emelkedik, de az is előfordulhat, hogy pár nappal ovu utn kezd emelkedni a hő.
2. Ovuteszt: én a DM-ben vettem Corax LH tesztet (rózsaszín dobozos). Abban van egy tájékoztató, hogy hány napos ciklus esetén hányadik napon kell elkezdeni a tesztelést. Nekem pl. 32 naposak voltak a ciklusaim, így elkezdtem a 14-en, akkor nega lett, majd másnap pozitív és a 16. napon újra negatív. Az ovuláció a pozitív napot követően 24-36 órán belül következik be. Ezért ilyenkor érdemes együtt lenni, illetve a pozi napot követő negatív napon megint. Előfordulhat, hogy valakinek 2 napig is pozi a teszt, akkor még van egy plussz nap, amikor szintén lehet szeretkezni.
3. Én a mensi első napjától málnalevél teát ittam az ovuig, majd utána palástfű teát. Én naponta 2x ittam mindkettőt, egy-egy csészével. Rá van írva hogyan kell elkészíteni, gyógynövény boltokban lehet kapni.
Ez a 3 módszer együtt már igazán biztosan behatárolja azt az időt amikor együtt kell lennetek. Ja és ne vigyétek túlzásba, elég egy nap 1x szeretkezni, hiszen a kiskatonáknak is kell idő regenerálódni. :-)
Én együttlét után párnát tettem a popsim alá úgy 20 percre és hatékony ha a párod hátulról élvez el benned.
Remélem tudtam segíteni, sok sikert és mindent bele!
Szia! Én a 2. vagyok. Igazából én tavaly aug-ban terhes lettem első próbálkozásra, de akkor csak a folyásomat figyeltem meg a petefészek fájdalmat (szerencsés vagyok, mert éreztem). Sajnos az a baba nem maradt meg.
Decemberben elkezdtem a fenti 3 módszert együtt, akkor ne jártunk sikerrel, viszont januárban igen! Most 13 hetes vagyok és eddig minden oké, remélem így is marad. Ti mióta próbálkoztok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!