Hogyan lehet kibirni a vajúdást? Azt hallottam hogy az a legrosszabb!
Nem könnyű, de ki lehet bírni. Van aki könnyen és gyorsan szül, s van aki nem ilyen szerencsés.
Amikor kérdezik tőlem, hogy bírtam ki. Sok mindenen mentem keresztül, pár gyereket megszültem. S kettő szülésem sajnos nem átlagos volt.
Az ikreket úgy szültem, hogy 12 órai vajúdás után meglett az első baba, majd a másodiknak előre esett a köldökzsinórja, s így rohantak császározni. Szülés után gátmetszés, császáros seb. Plusz két gyerek szoptatása. Hát ez minden vajúdásnál rosszabb, s fárasztó, de van két gyönyörű fiam!
A szülések után már az ember nem is érzi olyan vészesnek.
Egy tanácsot fogadj meg! Csak a jóra, pozitívra szabad készülni. Sokszor a negatív gondolatok hozzák a bajt!
Könnyű és gyors szülést Neked!
Én 6 órát vajúdtam mindenféle fájdalomcsillapító és érzéstelenítő nélkűl.Első babám és 1 újjnyiról indultunk,tehát kőkemény 6 óra volt.
Nem nyőgtem nem visitoztam.
Az orvos és a szülésznő azt mondták,ritka az aki ilyen fegyelmezetten szül.
Tök egyedűl vajúdtamnem volt bent hozzátartozó - csak másik 4 kismama,akik folyamatosan jajveszékeltek pedig midegyik már szült.
Nem értettem,h mit hisztiznek.
A dokik észre se vették h én is ott vagyok :) Meghúzodtam egy sarokba:)
Szóval én azt mondom a vajúdás egy "édes" fájdalom hisz van értelme.
Én magzatvíz vizsgálaton sokkal jobban jajveszékeltem.mert annak h csövet dugdoztak fel "nem láttam értelmét".
Meg is jegyezte a doki,h nagyon félt tőlem,h milyen leszek szüléskor,ha egy magz.víz vizsgálat során olyan elviselhetetlen vagyok...
Nem kell ezt a szülés dolgot túldramatizálni!
Sajnos sok kényes és rossz emlékű kismama ennek hangot ad és csak ez marad meg az emberekben.
Negatív szüléstörténetet annyit hallottam a terhességem során,h meg se tudnám számolni.Érdekes,pozitívat EGYET SEM!
Ne aggódj,lelkiekben készűlj rá,és minden "jóakaró" tanácsát,történetét engedd el a füled mellett.
Az ilyeneket nem szabad meghallani.
Gyors és könnyű szülést kívánok Neked!!!
Szia!
Valóban nehéz a vajúdás, de ahogy az előttem szólók is írtak, ki lehet bírni. Vannak pillanatok, mikor azt hiszed, hogy nincs tovább, de mi nők sokkal erősebbek vagyunk, mint azt gondolnánk ;) Minden esetre érdemes felkészülni a szülésre. Pl. a helyes levegővétel nagyon sokat számít, én főleg az első szülésemnél vettem nagy hasznát.
Utolsó hozzászólónak. Szülést túldramatizálni?? Azért ez nem ilyen egyszerű... Mindenki máshogy éli meg a fájdalmat. Te fegyelmezetten kibírtad, másnak meg segít, ha ordít, visít, nyög... Az első szülésemet én is szinte egy hang nélkül kibírtam, a másodikat már rosszabbul viseltem, bár akkor sem sikítoztam, de adtam némi hangot :) Lehet, hogy a következőnél te is kiabálni fogsz ;) Szóval ne ítélkezzünk mások felett.
Na,melyik hisztis üvőltve szülő pic...ának nem tetszett a válaszom?
Ha vki nem szenved akkor pontozzuk 0-ra,mert neki könnyű volt.
Fúúújjj,de undorítóak vagytook!
MOST PONTOZZATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szia!
Hát, nekem csak az a 28 óra volt szörnyű, mialatt a ctg nem mutatott fájásokat, 3szor megjártam a kórházat, és 5 perces fájásokkal lassan nyíltam (otthon), a legvégén sem mutatott semmit a ctg, csak besűrűsödtek a fájások a burokrepesztés után és 40 percre rá kint volt a kismanóm. Kicsit elkeserítő volt, mikor azt mondták, ezek csak jóslók... de legközelebb már ez sem fog meglepni, ha így történik és nem fogok elkeseredni. A szülőszobán már boldog voltam, hogy végre felvettek és szülhetek! Akkor már 8 centire voltam nyitva...
Bnőim kérdezték, akik még nem szültek, hogy na, mennyi gyereket akarok még? Mondtam, a szülés egyáltalán nem vette el a kedvem a többi gyerek vállalásától.
Nekem semmi rossz nem volt benne, pedig este kezdődött, nem aludtam sokat éjjel és este szültem.
Utólag a fényképeken látom, hogy elég rmatyul néztem ki, de nem úgy éreztem magam:-)
Úgy álltam neki, hogy tudtam ,minden fájás bizonyos ideig tart csak (40 mp) és kiszámítható időközönként jön, tehát számíthatsz rá és pihenhetsz közben.
Ne félj:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!