Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mi van ha adok a...

Szülés után mi van ha adok a babámnak vizet, bababarát kórházban?

Figyelt kérdés

Első babámnál kértek a kórházban cumisüveget, adtak a babának vizet, hogy ne sárguljon be, míg meg nem indul a tej rendesen, valami legyen a gyomràban.

Na most ha egy másik kórházban azt mondják csak szoptassunk, ne adjunk semmi pótlást, akkor mi van ha én mégis adok?

2012. nov. 14. 16:42
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem Te magad is tudod a választ, semmi nincs, úgy csinálod, ahogy akarod....

Én is olyan kórházban szültem, ahol cukros vizet kapnak a babák a szopi mellé.

Nem gondolnám, hogy ne adhatnál.

És egyébként is, ha nem indul meg a tejed, akkor szegény gyerek fotoszintetizáljon, vagy mi? Vagy tápszert, vagy valamit adni kell neki szerintem, különben aztán tuti besárgul.

De valamit csak adnak nekik, pl ha éjszaka nincs veled mondjuk...

2012. nov. 14. 16:51
 2/20 A kérdező kommentje:

Az előző kórház ahol szültem, ott le lehetett estére adni a babát, nappal szoptathattam, + vizet lehetett nekii adni, este meg nem tudom mit adtak nekik.

Most egy másik városban fogok szülni, ahol csak fürödni viszik el a babát. Gondoltam viszek be cumit, cumisüveget mint az első gyermekemnél, és mindent ugyan úgy csinálok.

Az lenne a kérdésem hogy akkor nem tilthatják meg, hogy adjak neki vizet.

2012. nov. 14. 16:56
 3/20 anonim ***** válasza:
86%
Ha bababarát kórház és úgy látják, hogy veszélyesen sokáig nincs tejed, akkor adnak neki bevizsgált anyatejet pohárból. Nem mellesleg annak a csóppségnek kb meggymagnyi gyomra van, 2 csepp előtejtől meg is tellik. Annyi, hogy gyakrabban kell szoptatni amíg be nem indul a tej.
2012. nov. 14. 17:47
 4/20 anonim ***** válasza:
Nálunk sima babavizet kaptak a picik. Én is tudtam szoptatni, de mellette adtam napi 1-2 dl vizet is a babámnak és nem is sárgult be annyira. Ahol én szültem ott is támogatták a víz itatást, de szerencsére nem a cukros vizet. Aki nem tudott szoptatni, kérhetett tápszert és adtak is.
2012. nov. 14. 17:56
 5/20 anonim ***** válasza:
75%

Leírom az én történetemet: bababarát kórház 2012...szülés után egy csepp tejem sem volt, hiába tettem cicire a kislányom, nem jött neki semmi...2 nap éjszaka ordított, hiába kértem a csecsemősöket, adjanak valamit, nem adtak semmit, álomba sírta magát szegény...3 nap szintén eljátszottuk ugyanezt, de ekkor már én is ordítottam, hogy adjanak neki valamit...válasz: nem lehet csak orvosi utasításra...4. napra annyira besárgult, hogy alsó felső kék fényre kellett tenni, 1 napig nem volt velem, 5. nap már csak alsó fény kellett,ekkor már kapott pótlást (más anyateje+tápszer)...megelőzhető lett volna, ha a nővérek meg a doki is belátja, hogy egy csepp tejem sincs...

Szóval én vinnék neki, esetleg még tápszert is, sose lehet tudni!! A következő babámmal már nem játszom ezt el, de most első gyerekes anyukaként tapasztalatlan voltam. Lesz@rom, hogy bababarát a kórház vagy sem, nem hagyom éhezni a babámat!!A tejem itthon sem indult be, hiába tettem gyakran cicire!

2012. nov. 14. 17:58
 6/20 anonim ***** válasza:
30%
NEM tilthatják meg, a TE gyereked, azt adsz neki amit akarsz, BAROMSÁG h akármit is "megtiltsanak".. Kik ők?? Esetleg elmondhatják a véleményüket s azt vagy megfogadod, vagy nem, semmi közük hozzá!
2012. nov. 14. 18:11
 7/20 anonim ***** válasza:
42%
WHO eloiras a szoptatott kisbabak az anyatejen kivul semmit nem kaphatnak mert nEM KELL nincs ra szugseguk a termeszet jol kitalalta a szoptatast.Ha a bababarat korhaz nem tartja be a WHO(wereld healt org) eloirast akkor vissza is vehetik a bababarat cimet toluk.Igy a szemelyzet a protocol szerint helyessen cselekszik. Ha vizet adsz a babanak akkor a gyomra tele lessz es kevesebbet fog szopni Viz nem taplal!! csak a vesejuket terheled vele. Cumisuveg szoptatott babaknak tabu nem szabad adni.Ha keves atejed akkor bizony ket szoptatss kozott fejni kell ha egy baba sir az nem csak az ehsegtol lehet hiszen ezer mas okuk lehet ra.Nem hiszem egy anya halja a gyerek ehes vagy nem erzi jol magat az elso napok sirasabol. A cukros viz nagyon karos mert a vercukor felmegy tole aztan pedig gyorsan leeesik igy a baba meg rosszabbul lessz mint elotte Nem beszelve az ures cukor kaloriatol amire a babanak semmi szugsege. Ugy latom sokat kell meg tanulniuk M orszagi korhazaknak amig vegre betartjak a WHO eloirasokat szomoru.
2012. nov. 14. 18:35
 8/20 anonim ***** válasza:
76%
Oké, ez mind szép és jó...de mit csináljanak azok, akinek nem indul be a tej????
2012. nov. 14. 18:40
 9/20 anonim ***** válasza:
49%

Nem indul be a tej? a kisbabak ugy vannak kitalalva hogy hoznak magukkla tartalekot glucogent (cukrot ) a majukban nagyon sokat amig nincs tej ebbol akar 72 oraig is kihuzzak alacsony vercukor nelkul A masik tartalek az un barna zsir a lapockak kozott es a hasi szervek kozott van iill a vesek mellett ez kivallo futoanyag hamar elegeti a baba es total cukrot keszit belole ez kb meg 4 nap. Egy kisbaba arra van berendezve hogy kb 5-7 napot is kibirjon minden gond nelkul minimalis kolesztrummal (elotejjel) ami minden anyanak van ez egy suru nagy kaloria tartalmu anyag mint a puding par csepp eleg belole egesz napra.

Egy par kismama van akinek nem idul be pl agytokeben levo betegseg miatt daganat a fejebn vagy egy oriasi vezes utan (kb 5 litert vesztett kismama akit tobb orat mutottek es sok transfuziot kapott annak syndromaja lehet ennek jele az anyatej hianya)Ill azok a kismamak akik fiatal korukban mellmuteten estek at ott elvagjak a tejvezetekeket. A tobbi kismama ha kitarto a babat 1-2 orankent mellere teszi vagy a szoptatasok kozott feji a tejet 48-72 oran belul beindul a teje.A babakat nem szabad merni merleggel mert az anyatej nem mindig merheto a baba sulyabol sokszor egy baba a merleg szerint 0 evett es megis elegedtetten pihen es jol van.

2012. nov. 14. 18:49
 10/20 anonim ***** válasza:
Csak a saját esetem tudom leírni: bababarát kórházban szültem császárral. Első éjszaka már elvileg otthagyták volna, de csak másnap reggeltől vállaltam be, de addig is hozták pár óránként. A harmadik éjszakát végigordította, hiába tettem mellre már 4-5 órán keresztül - kánikula is volt, úgyhogy úgy döntöttem, szomjas. Odamentem a csecsemősökhöz és kértem forralt vizet, adtak pohárban és pohárból óvatosan meg is tudtam itatni 2-3 korttyal az újszülött fiam. Onnantól aludt egy jót és másnaptól semmi gondunk nem volt a szoptatással, bár a tejem ténylegesen csak pont az 5. hazamenős napon lövellt be.
2012. nov. 14. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!