Mennyi esélyem van arra, hogy a második gyerekemet császárral szülhessem?
Az elsőnél hüvelyi szülés volt, de nagyon rossz élmény volt, nem ékelődött be rendesen, akadályozta a köldökzsinór is. Hiába voltak már tolófájásaim, nem tudott kijönni sokáig. Állandóan azt hajtogatta az orvos, hogy ha 15 perc múlva sincs kint, akkor császár. De minden egyes 15 perc elteltével azt mondta, hogy már kicsit jobb helyzetben van, talán kibújik. Ez így ment 3 órán keresztül (amúgy persze az egész szülésem nem 3 óra volt, mielőtt valaki félreértené), mire végül egy orvos kézzel kipiszkálta a gyereket, a másik meg rajtam ült. Kérhetem majd az orvostól legközelebb, hogy ez ne így legyen?
Amúgy a másik, ami azt hiszem, nálam a császár mellett szól, hogy hpv-m van, és elég gyakran visszatérnek a condylomás függölyök, ha jól tudom, ilyenkor nem is nagyon javasolják a hüvelyi szülést.
Ez elegendő indok a császár mellett az orvos számára?
Mond meg a dokidnak hogy ilyen problémád van, és meséld el hogy milyen volt az első szülésed.
És kérd meg hogy ha lehet, és elválalja akkor császározzon.
Ürügyet mindíg lehet találni. Bár lehet hogy a pénztárcádnak is ki kell nyílnia.
VAn orvos, aki elfogadja, hogy császárt akarsz, van amelyik nem. De szeritnem közel sem biztos, hogy így lesz a másodiknál is. Én megvárnám a kitolást, és ha megint ez lenne a helyzet, akkor kérnék csak császárt-persze ezt előre megbeszélve a dokival.
A HPV-t jobb kikezelni még szülés előtt, de ha már terhes vagy, ez tárgytalan... (de ha nem, inkább tégy ellene!!!)
Szia!
Nekem is nagyon rossz élményű volt az első szülésem,és én is ezért döntöttem a második babánál a császár mellett... Az én dokim simán elvállalta,bár elég sokan azt mondják hogy nem lehet csak úgy kérni.Nekem szerencsém volt a dokimmal!Annyi kell hozzá ha nincs orvosi indokod,hogy elmenjél egy psichológushoz,aki indokolja a császárt.Nekem amúgy 100ezret kért érte a dokim,de megérte! :)
Köszi szépen! Még nem vagyok terhes, csak pár év múlvára tervezem a következő babát, most két éves a fiam. De amióta megszületett, úgy vagyok vele, hogy a következőt császárral szeretném, sajnos nekem maga a szülés nem egy túl szép emlék, csak az a része, amikor már kicsusszant a kisfiam. De addig... Fél éve egy vizsgálat miatt be kellett menni abba a kórházba, ahol szültem, én a szülőszoba előtt remegve és sírva mentem el, szóval ilyen szinten rossz volt.
A hpv-t próbálom kikezelgetni, nem szeretnék még évekig ezzel együtt élni, csak nem igazán vagyok vele tisztában, hogy ez teljesen kiürül-e a szervezetből, vagy valamilyen szinten megmarad-e és akkor ezt figyelembe veszik-e szülésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!