Ha elindul a szülés milyen esetben kell mentőt hívni? Ha elmegy a nyákdugó akkor már kell készülődni?
èn németországban élek, itt a dokim azt mondta akkor kell fekve menni a korházba ha nincs befordulva a baba és elfolyik a magzatvíz, ekkor elöfordulhat hogy kicsúszik a köldökzsinór, de ha már befordult akkor lehet ülni.
mentöt akkor kell hívni, ha nagyon erös sürü 3 perces fájásaid lesznek pillantaok alatt, és már nyomnod is kell. (elöfordulhat)
vagy ha nagyon erösen ömlik belöled a vér.
vagy ha annyira rosszul érzed magad hogy képtelen lennél autózni.
korházba akkor kell menni, ha rendszeres 10-3 perces fájásaid vannak. hogy 10 vagy 3 percesnél mész be azt neked kell eldönteni mennyire messze laktok a korháztól, mennyire érzed rosszul magad, vagy nem biztonságban. nekem pl 10 perces fájásaim egyik gyereknél sem voltak, rögtön 5 percesekkel kezdtem.
ha vérzel, barnázni lehet már elötte, az nem gond, az csak a méhszáj nyilása miatt van de rendes vérzésnél menni kell.
ha elfolyt a magzatvíz lehet készülödni és bemenni.
nyákdugó után akár több hét is eltelhet és sok nönek nincs is nyákdugó. én 1 anyukát ismerek aki reggel talált egy gumiszerü valamit a bugyiján, majd vissza feküdt és abban a pillanatban elfolyt a magzatvíz, de 12 órát vajúdott még.
Nyákdugóval nem kell foglalkozni. Van aki észre sem veszi a távozását. Én meg csak utána 3 héttel szültem.
Akkor kell mentőt hívni, ha nincs aki bevigyen és rendszeresek már a fájásaid vagy folyik a magzatvized. De ezekben az esetekben kocsival is bemehettek. Viszont ha vérzel, vagy úgy érzed máris nyomnod kell, akkor egyből mentő.
miert kene mentot hivni az elsovel akar 2 teljes napig is vajudhatsz akar gyalog is beersz a korhazba.
Mento kell'ha erossen tobb mint egy betetnyit verzel ill jon a baba erzed a tolofajasokat.Minden mas esetben nyugodtan lassan keszulodj a korhazba sajat autoval esetleg szomszed vihet be. nem kell esz nelkul rohanni a mento a betegeknek valo Szules nem betegseg termeszetes folyamat.
ha lehet amig csak tudsz otthon vajudj sokkal jobban jarsz.csak akkkor indulj ha a fajasok 3 percesek es mar nem tudod elviselni oket meg akkor is boven idoben vagy.
Ha a magzatviz elfolyik semmi panik ha ababa feje lefele van az elzarja a mehszajat semmi nem eshet ki. A terhesgondozson minden alkalommal ellenorzik benn van e a baba feje ha nincs kulon utasitasokat kapsz.NYugi szules normalis elettani dolog nem valami szornyu veszelyes mutatvany Bizz a testedbe es minden rendben lessz
Dokim azt mondta,akkor menjek a kórházba,ha:
-Vérzek
-Elfolyt,szivárog a magzatvíz(ha vannak fájások ha nem,mert nagy a fertőzés veszély)-->hát nekem ez lett,nem feküdtem le,letusoltam gyorsan,és vitt a párom
-Valamint ha 5 perces,rendszeres fájásaim vannak
Nyákdugóval tényleg nem kell törődni,én pl nem is találkoztam vele.
5-ös válaszoló jó nagy hülyeséget írt...
Mert szerinted minden embernek van saját autója, vagy jóban van a szomszédjával akinek szintén van autója?
Nekünk pl. nincs autónk, a szomszédaink mind nyugdíjasok, taxira sincs pénzünk, így evidens, hogy mentőt fogok hívni.
A mentő kell a betegeknek?
Hát persze, de úgysem rohamkocsit küldenek hozzám, hiszen a központos tudja mi a helyzet és okosan osztályozza a hívásokat, a megfelelő helyre megfelelő kocsit küld.
És amíg az utcán fekvő alkoholittas cigányt beviszi a mentő, addig én, aki fizeti a TB-t, nem fogok szégyenkezni, amiért a kisbabám születését első percektől kezdve biztos kezekben akarom tudni és mentőt hívok.
Szerintem ez egyáltalán nem indokolatlan hívás!
Ja, ráadásul a terhesgondozáson egyáltalán NEM ellenőrzik, hogy bent van-e a baba feje!
Engem pl. a doki sem lát, csak az asszisztensnőt látom az ajtóban, míg beadom a kiskönyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!