Programozott császár: tényleg "árt" a babának?
Kedves Kérdező!
Ha alapos indokod van a progis császárra, egy szakorvos vagy a nőgyógyász úgy látja jónak régebbi vagy fenálló betegség miatt, akkor biztosan többet árthatsz a babának a természetes szüléssel, mint azzal, hogy kiveszik a babát.
Ha úgy látják jónak, akkor biztosan nem kockázatnék amiatt, mert lehet, hogy árthat a babának.
2 gyerkőcöm született program császárral, indokkal!!
Én is azt olvastam, hogy stresszt okoz a babának, amiben lehet is valami, ha épp ésszel belegondolunk, mert nincs meg a vajúdás időszaka, ami felkészítené őt a kinti életre. Egyszer csak jön a kés és öt per alatt hipp hopp kikapják.
Ami a fejlődésüket illeti, hát az enyémekét nem hinném hogy rossz irányba befolyásolta volna a császár. Mindkét gyerkőc eleven, vidám, mozgékony okos gyerek. A nagy 4,5 , a kicsi 2 éves. Egyáltalán nem volt gond egyik császárnál sem, sőt nekem is szép emlék maradt mindkettő, utána sem volt gond a babákkal. A nagy 3,5 éves koráig egyáltalán nem volt beteg, a kicsi volt, de neki a nagy haza cipelte a bacikat. De 1-2 náthával ő is megúszta.
Az én számomra van egy másik olvasata a kérdésnek, én ebből a szempontból adnék választ..
Szögezzük le, hogy a császár egy életmentő műtét, és hálásak lehetünk, hogy van, amikor szükség van rá. A gond ott van, hogy nincs szükség annyiszor rá, amennyiszer alkalmazzák! Az utóbbi években szökött az egekbe az aránya, és azelőtt nem halt meg minden 3. kisbaba - tehát nem indokolt ilyen magas arányban végezni.
Nem feltétlenül fizikai értelemben hagy nyomot a gyermek fejlődésén a császáros születés. A születés életünk legmeghatározóbb élménye, még ha sokan nem is emlékszünk rá. Férjem, 47 évesen emlékszik a születésére, arra, hogy az anyja félte megszülni, és elakadt a vajúdás, és vágtak, és kitépték az anyjából, elszakították onnan, stb. Nem akkor és nem úgy született, ahogyan kellett volna. Évtizedekig okozott neki lelki problémákat, míg végül rájött, hogy mi frusztrálja, és feloldotta lelkében ezt a mély sebet.
Talán érdemesebb ilyen szempontból vizsgálni. Igen, árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!