35. héten 2900 grammos baba nagynak számít? Majd' leestem a székröl mikor a doktor mondta. Szerintetek császározni kell majd?
Ez BECSÜLT súly.Elég egy tized milliméter is és máris 200-300 grammot is tévedhet az orvos.
Engem folyamatosan azzal piszkált,hogy kicsi a fiam,egyek mint az állat,mert 3 kiló alatt fog jóval megszületni.Ebből aztán lett egy 3170 grammos,gyönyörű,formás kis legény.
Mindamellett, amit már leírtak (hogy akár egy kilót is tévedhet a becslés), annyit tennék hozzá, hogy szüléskor nem a súly számít, hanem a fejkörfogat.
A 4 kiló feletti gyerekemet sokkal könnyebben megszültem, mint a könnyebbeket, a feje csak 35-ös volt.
4. vagyok a 4250gr-os kislány anyukája. Nekünk nem volt szerencsénk, mert 36 volt a feje, ennek ellenére a válla leszakadt, hónapokig kellett Dévényeztetni.
Engem varrtak egy jó órát, fél évig bepisiltem.......
Szia!Nekem az orvosom azt mondta a 36.héten,hogy kicsi a babám,2300 gramm,egyek ezerrel.39 hetesen azt mondta kb. 3200 gramm.40+6-ra megszületett 2800 grammal.Tehát tévedhet,mégpedig nagyot.
Arról,hogy "nagy a baba nem tudom megszülni" számtalan kérdés van itt,Gyakorin.És százszor elmondjuk azt is,hogy NEM SZÁMÍT!Sőt,egy statisztika szerint a nagy babák sokkal hamarabb születnek,mint a kisebb súlyúak.Egy ismerősöm a 3950 grammos babáját első fájástól számítva 3 órára szülte,és még 85 ilyen esetet tudnék sorolni.Én a 2800 grammos babámat nem tudtam megszülni,12 óra vajúdás után császároztak.
Ne izgulj,könnyű szülést!
Szia!
Nekem 36 hetesen 3400 gramm-ra becsülték 38 hetesen 2850 grammal született a tiéd nem is olyan nagy!!!
Egyébként ez becslés lehet több lehet kevesebb!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!