Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kedves anyukák! Akinek a...

Kedves anyukák! Akinek a babája medencefekvésű volt hogy szülte meg? Természetes úton vagy császárral?

Figyelt kérdés
2009. aug. 11. 12:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos császárral szültem a lányomat medencevégű fekvés miatt.Nem is kellett beindulnia a szülésnek,nem ismerem a szülési fájdalmat.De végig áltattak h még befordulhat.Mindenféle tornagyakorlat,de én szerintem állhattam volna akár a fejemen is.Már a kezdetektől a kedvenc poziciója volt.

Most a fiammal vagyok terhes és eddig minden ultrahangon fejjel lefele volt,annak ellenére h sokat mozog,de neki ez a kedvenc fekvése.Remélem ez is marad.

2009. aug. 11. 12:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

nekem először fejvégű volt a babám, 24. héten harántfekvésű, 28. héten medencefekvésű, 32. héten ismét fejvégű, és azt mondják, ebben a korban már nem szoktak átfordulni fejfekvésből, csak a helyzetüket változtatják.

Amúgy kértem tőle, hogy 32. hétre forduljon fejjel lefelé, és így is tett, szerencsére.

Állítólag vannak praktikák, hogy hogyan lehet megfordítani, pl napi 10 perc hanyattfekvés kispárnával a fenék alatt, vagy fénnyel is lehet irányítani, hogy merre forogjon. De ha magától nem hajlandó megfordulni, lehet, hogy nyomós oka van rá, és jobb ha úgy marad (pl. méh rendellenes alakja, vagy köldökzsinór rá van tekeredve).

Az utolsó hetekben a jóslófájások hatására is befordulhat.

Ha medencevégű marad, általában császározzák, néhány doki hagyja, hogy természetesen szülessen, de az kockázatos, mert a medencéje keskenyebb a fejénél, és mi van, ha a feje nem fér ki.

2009. aug. 11. 13:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
hány hetes a babád? mindig medencevégű volt?
2009. aug. 11. 13:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kisfiam is faros volt. Először a 28. héten mondta a doki, utána 32 hetesen, de akkor már nem sok reményt fűzött ahhoz, hogy beforduljon a jó irányba. Nem is fordult meg, és császárral született, de ennek nem csak a MVF volt az oka.

2009. aug. 11. 13:12
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Az én babám a 26. hétig fejfekvésű volt, azonban a múlt heti (30. hét) UH-n a doki azzal kezdte, hogy medencefekvésű, és beszélgessek vele sokat, hogy forduljon meg :).

Szeretnék természetes úton szülni, de nem farfekvéssel. Remélem, megfordul.

2009. aug. 11. 13:23
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
megvan rá az esélyed, hogy megfordul.
2009. aug. 11. 13:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Simán szültem. Jó, de csak ha nem túl nagy a baba. Kicsit nehezebb ugyan, de simán elviselhető, én fájdalomcsillapítás nélkül (nem tudta bebökni az epidurálist...). Így maradt a kéjgáz.
2009. aug. 11. 13:35
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én a farost is megpróbálnám, az tuti. Nem engedném csak ezért császározni magam!

Amúgy még bőven megfordulhat.

[link]

2009. aug. 11. 13:38
 9/9 anonim ***** válasza:
A 13.12-es vagyok. Én is szerettem volna természetesen szülni, de nem farfekvéses babát. A kisfiamat nagynak saccolták, és úgy voltam vele, hogy akkor már inkább császár.
2009. aug. 11. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!