Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Meglehet magyarázni egy 25...

Meglehet magyarázni egy 25 hónapos gyereknek, hogy az anyukája 1-2 napot távol lessz amíg a pici megszületik?

Figyelt kérdés

A lányom 25 hónapos lessz,mire a tesó érkezik.Nagyon anyás,nem tudok töle sehová sem menni.Ha csak meghallja,hogy megyek valahová már sír ahogy kifér rajta.Külföldön lakunk,szüleim messze,anyósom 55 kmre.A férjemmel ketten vagyunk.Egyébként kiegyensújozott gyerek jól érzi magát mások társaságában is,csak én mindég kellek.....

Már elöre félek,hogy mi lessz vele,ha bemegyek a kórházba szülni.Ha minden rendben lenne én haza jönnék az elsö nap után.A lányommal is 3.nap hazajöttem.

Még sok idö van hátra,mert 10 hetes vagyok,de érdekelne a véleményetek.

2009. aug. 11. 08:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Addig még nagyot nő, ne aggódj. :)

Előre nem kell idegeskedni, addig bőven lesz időd elmagyarázni neki a dolgokat.

2009. aug. 11. 08:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Ebben bízom én is.
2009. aug. 11. 08:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy két éves gyereknek ezt már meg kell érteni.

De ha nem is, mit tudsz tenni? Szülni csak kell...

2009. aug. 11. 11:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 28 hónapos volt, mikor a tesó született. Dettó ugyanilyen anyás volt, ahogy a te lányod. Eleinte én is nagyon féltem, mi lesz, hogy lesz, sőt, még élesben is aggódtam. Nagyon várta a tesót, talán azért nem is hiányoztam neki annyira! Mikor hazamentünk nekem elég rossz volt, azt hittem, ugrik a nyakamba, de ő napokig csak a tesóval volt elfoglalva, aztán szépen visszazökkentünk a mindennapokba. Szerintem ne aggódj, okosak, ügyesek és megértik, hogy csak pár napról van szó. Szép napokat nektek :)
2009. aug. 12. 21:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Csinálsz neki egy kis naptárat, amit letépkedhet, ha eltelt egy nap. Egyébként nem biztos, hogy megérti, de sokszor mondhatod, hogy kettőt apával alszik majd, és jaj de jó lesz neki, mert sokáig játszanak majd, aludhat anya helyén stb. Aztán jön a tesó, és hú de szuper lesz és hoz neki ajándékot is. (valami apróságot vegyél meg előre és tedd be a táskádba)
2009. aug. 12. 22:13
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én már élesben vagyok, bármelyik napon szülhetek, a nagylányom még csak 22 hónapos, de egyelőre úgy tűnik érti, hogy jönni fog a baba. Símogatja a pocim, "eteti, itatja" kiskanalával stb. Már azt is megtanítottam neki, hogy nem szabad "ütni" csak "simizni". Elmondtuk neki(100x), hogy a mamapociból ki fog jönni a baba, aki sírni, szopizni és aludni fog. (Szerintem nem jó azt mondani, hogy lesz játszótársa, mert az az ő viszonylatában még soká lesz). Egyik nap azt is mondta, hogy "Gyeje baba!". Ahogy nő a pocakod, egyre jobban tud majd vele "kapcsolatot teremteni". És a te lányod akkor már fél évvel idősebb lesz, ez hatalmas különbség, mindent érteni fog, ne aggódj! Ja és van egy nagyon aranyos gyerekkönyv: Bartos Erika: Születésed története. Imádja! Amit még csináltunk: fényképeket mutatni neki saját magáról, de "visszafelé": a mostani képeken felismeri magát (az újszülöttre csak azt mondja: baba), aztán mutatsz sorban kb. egy hónappal régebbieket, eljuttok az újszülött képekig, és akkor lesz valami fogalma...
2009. aug. 13. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!