Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hány évesen szültetek először?...

Hány évesen szültetek először? Mi a fontosabb a karrier pl. : diploma vagy a gyerek?

Figyelt kérdés
2012. okt. 30. 21:52
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Megnézve a válaszokat és a hozzá tartozó százalékokat, fogom a fejemet... mégis mi alapján pontoztok?
2012. nov. 6. 10:35
 22/31 anonim ***** válasza:
63%
22. Nem fejeztem be az egyetemet, mert tanyasi életmódra váltottunk, és nincs szükségem diplomára. Jó döntés volt, boldog vagyok anyaként. Ha újraszületnék se csinálnám másként! :-)
2012. nov. 7. 13:35
 23/31 anonim ***** válasza:
16%
Ha ilyen kis magyar gagyi szar diplomám lenne és semmi más célom nem lenne az életben, akkor gyerek, én is szülnék 5-öt 6-ot, aztán dögölnék a nyomorba. De mivel rendes, normális használható külföldi diplomám van, ezért karrier, semmiért nem dobnám el egy kölyökért...
2013. jún. 27. 18:08
 24/31 anonim ***** válasza:

30 évesen, diplomám nem volt és nincs is, ellenben olyan szakmai tapasztalatot szereztem, hogy a szülések után két ajánlat közül én választhattam a nekem kedvezőbbet.

Ha van erős családi háttér és segítség (vagy nagymama, vagy pénz bébiszitterre akik ugranak ha kell), akkor gyerek mellett is lehet tanulni meg vizsgázni.

Én úgy látom, hogy nem karrier kell, diploma meg magas beosztás, hanem olyan szakma, amivel biztosítható, hogy anyuka el tud helyezkedni, ha pedig egyedül marad (apuka lelép vagy meghal), akkor egyedül is megáll a lábán és nem hal éhen a gyerekkel. Ezt a tapasztalatot pedig szülés előtt a legjobb összegyűjteni, amíg nincs család, nem kell az oviba rohanni a gyerekért.

2013. júl. 15. 02:01
 25/31 anonim ***** válasza:
Még 26 évesen szültem meg kisfiam. Rá következő héten töltöttem be a 27-et :). Elvégeztem az egyetemet, de ahhoz képest, hogy 2 diplomám is van, szarul kerestem a gyes előtt. Most konkrétan jobb gyest kap az, aki terhessége előtt 3 műszakban dolgozott. De mégse bántam meg az egyetemet, később majd jobb lesz, bízom benne és így legalább a hétvégék biztosan szabadok lesznek a családom számára.
2013. júl. 15. 09:11
 26/31 anonim ***** válasza:

24 elmúltam és most jön az első babánk, napokon belül....

Elvégeztem az egyetemet van 2 diplomám, van munkám úgyhogy mindenem megvan :)

2013. júl. 15. 09:18
 27/31 Kiki01 ***** válasza:

Én 36 évesen szültem először, mert addigra éreztem úgy hogy

1. megvan a tartalék pénz amivel kihúzom a GYES időszakát, és még félre is tudok tenni a gyerek iskoláztatására

2. a karrieremben tovább már úgysem érdemes hajtani, nem tudok már többet elérni, ha majd visszamegyek dolgozni az csak a pénzért lesz, nem keresem már a munkahelyi katarzisélményt.

Azért ez nem jelenti azt hogy nem tanulok folyamatosan, de azt meg gyerek mellett is lehet, csak nem olyan gyorsan és alaposan.

Szóval én nem fontossági sorrendnek nevezném ezt, az egyik feltétele a másiknak, emiatt nem kérdés hogy elóször építs karriert, érd el amit akarsz, utána jöhet a gyerek, mert gyerek mellett már nem fogsz maratont futni, nem fogsz Afrikába menni misszióba, szóval már nem fogsz a csúcsra törni.

2013. júl. 15. 10:12
 28/31 anonim ***** válasza:
20évesen szültem először.Diplomám nincs,de van 3 szakmám + szakmai nyelvvizsgám.1évet dolgoztam.Most 24 vagyok és a harmadik babámat várom!
2013. júl. 15. 10:16
 29/31 anonim ***** válasza:

23 elso baba egy szakmaval

28 2. baba egy oiskolaval

36 3. baba masodik foiskola alatt

gyesen soha nem voltam dolgoztam tanultam gyereket neveltem

Most van 3 gyerek es egy nevelt gyerek es abban a szakmaban van hivatasom amit mindig is szerettem volna.

gyerekekkel is lehet tanulni es dolgozni is csak kitartas szorgalom es allokepesseg kell hozza.

2013. júl. 15. 12:45
 30/31 Kései Sirató ***** válasza:
42%

27 évesen szültem először. Már volt diplomám, szakvizsgám, munkám és férjem, és lakásunk is. Így minden adott volt, hogy a lehető legjobb helyre és a legjobbkor érkezzen az első gyerek. A másodikat 33 évesen szültem. Boldog vagyok.

Egyébként mindennek van előnye is és hátránya is, annak is, aki korán szül, annak is aki későn. Azt sajnálom, akinek egyáltalán nem jön össze. Aki viszont állítólag nem is akar, az később megbánhatja, de ha kifutott az időből, akkor már végleg nem lesz mit tennie.

2013. júl. 15. 13:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!