Egy szülésnél hány ember van jelen kb?
Nekem sürgősségi császárom volt és a fél kórház (gyakornokok) körülöttem állt, mert nagy szenzációk voltunk a lányommal, mint később számomra ez kiderült.
Az orvosom vezette le a műtétet, de az egyik gyakornok varrt össze, akinek azóta is csókoltatom a kezét, mert a vágásom nem hogy nem látszik, de olyan, mintha nem is szültem volna! :)))))
14 vagyok nem volt soha fogadott orvosom mert azt hiszem mindenki banjon rendessen velem hiszen erre eskudtek fel.
Mindig mindenki kedves volt es vegezte a dolgat nem hiszem fogadott jobb lett volna fajni igy is ugy is faj abban nem segithet senki.Ha valamit kertem megkaptam senki nem volt bunko a szulesznorol csinalt a ferjem kepeket a kislanyunkal.
Szerintem ez az egesz fogadott orvos dolog elavault meg kene az orvosoknak tanulni rendesnek lenni penz nelkul is hiszen ez nem csak egy szakma hanem hivatas is.
Az első szülésemnél a vajúdás alatt a szülésznő és a doki néha rámnézett, meg a férjem volt még mellettem, aki el-el bóbiskolt (13 órát vajúdtam, javarészt éjszaka)
Kitolásnál én is úgy jártam, mint egy előttem író, hogy nyomtam, nyomtam, kibújt a baba, kinyitottam a szemem, és vagy 10-en álltak körbe, orvostanhallgatók.
Második szülésnél a vajúdás alatt nem volt mellettem a férjem, mert a szülésre is épp hogy befutott. A szülésznők a függönyön túl Honfoglalóztak, a dokim sem zavart túl sok vizet körülöttem.
Kitolásnál a szülésznőn és dokin kívül odajött egy kis medika, neki elemezgette folyamatosan a dokim, hogy mi történik épp....isteni volt! Főleg, mikor időnként, két nyomás közt felpillantottam, és láttam, hogy teljesen behajolnak a lábam közé, úgy szemlélik az eseményeket.
ja, elfelejtettem, ott volt még (legalább is a szülés végén) egy vékonydongájú ápolófiú is, az első szülésnél ő pakolt át a szülőágyról a hordágyra. Ma sem értem, hogy bírt el szegény.
A második szülésnél már rutinosan magam másztam.
Ja, és mikor már meg volt a baba, befutott egy neonatológus is, hogy megvizsgálja.
Szóval van ott nyüzsi rendesen :-)
Első gyereknél: szülészorvos, szülésznő, gyerekorvos, csecsemős nővér.
Második gyereknél: szülészorvos, szülésznő, csecsemős nővér, férjem.
Első baba: nem volt fogadott orvosom, a két ügyeletes orvos néha rám nézett,a szülésznő folyton ott téblábolt mellettem, és a férjem. Néhány órás vajúdás után megkérdezték, zavarna-e, ha néhány tanuló szülésznő benézne néha. Mondtam, hogy nem, erre kb. 20 nő beköszönt, majd felváltva 4-5-ével ott voltak. Sürgősségi császár lett a dologból, ők a műtőbe is felváltva bejöttek. Ott annyi ember volt, hogy meg sem tudtam volna számolni, de furcsa mód nem zavart, mert elterelték a figyelmem arról, hogy akár nagy baj is lehet. (aznap egyedül én szültem...)
Második baba: volt orvosom, az ügyeletes orvos néha rám nézett, amíg a dokim befutott, + a szülésznő és természetesen a férjem. Ennek is császár lett a vége, szóval még volt egy aneszteziológus + a gyermekorvos.
Harmadik baba: vajúdás alatt néha a szülésznő rámnézett, az orvos még az elején közölte, hogy szerinte még napokig nem lesz baba, szóval 12 órás megfigyelésre voltam a szülőszobán. Aztán hajnalban elkezdődött a fejetlenség, mert a szülésznő megvizsgált, és teljesen ki voltam tágulva, kitolási szakban voltam, és se műtő, se műtősteam, na, ott volt tolongás, még a főfőfőorvos is lejött (két császár után már tuti a harmadik, ezért voltak megijedve ). De nem lett gond, viszont itt is rengetegen voltak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!