Mennyire igaz az, hogy ha nincs fogadott szülésznőm, akkor nem fognak velem "annyira" foglalkozni, mintha lenne?
nekem nem volt fogadott szülésznőm, mégis az ügyeletes folyamatosan figyelt rám, kedves volt, mindent megtett, hogy segítsen és megnyugtasson - végülis ez a dolga
annyira meg voltam vele elégedve, hogy én mikor mentünk haza a kórházból, akkor adtam neki 10e ft-ot - meg is lepődött, mert nem várta
Nekem sem volt sem fogadott dokim, sem szülésznőm, mégis nagyon kedvesek voltak velem (főleg a szülésznő).
De ki lehet fogni rosszat is...
Nekem csak fogadott orvosom volt,szülésznőm nem!!!De bár csak szülésznőm lett volna,mert a doki semmit nem csinált csak a gyomromba könyökölt 2x és összevart(ezt is a szülésznőre akarta átpasszolni)!
Úgyhogy a lányom inkább a szülésznő érdeme nem az orvosé!
Ez kórház és kórház függő.Érdemes feltérképezni a kínálatot előtte.Nekem szerencsém lesz,ha majd megyek,mert ha 500km-rel odébb fogok is lakni az utolsó hónapban hazamegyek szülni,az itteni kórház ugyanis nagyon modern és anya szinte mindenkit ismer hiszen ápolónő volt.Azért amikor pár éve műtöttek, a dokiknak előtte,a ezébe nyomtunk egy kis előleget,hogy törődjön velem és a nővéreknek is vittünk egy nagyobb csomagot,előlegként szintén.
Tudom,hogy a szülés másabb,hiszen nem tuti,hogy akinél kezdtél annál is szülsz,szóval azért én azt tanácsolom,hogy ha csak egy 1000est is de adj előlegnek a dokinak és a szülésznőnek,hogy nézzenek rád amíg vajúdsz...Tudom,ez nem módszer,de mégis kell valami mert ha olyan a kórház és az osztály akkor verheteg magad az sem fogja őket érdekelni.Nincs ismerős a kórházban?Vagy írd ki itt,hogy ki szült itt és itt és érdeklődj...
Nekem csak fogadott orvosom volt, szülésznőm nem. Hozzáteszem, hogy a 9 hónap alatt egy fillért sem kapott, szóval "csak" szóban fogadtam meg, hozzá jártam terhesgondozásra, és egyértelmű volt, hogy nála fogok szülni, de pénzt csak a szülés utáni varratszedésen kapott. A szülésznők közül meg az éppen ügyeletes volt benn, a váltás szülés közben jött, tehát a másodiknál fejeződött be a szülés. Mindhárman nagyon jól bántak velünk, kedvesek és figyelmesek voltak, úgyhogy nekem nem származott abból hátrányom, hogy nem tömtem őket pénzzel.
Viszont ahogy itt is írták, egy fogadott orvos/szülésznő sem biztos, hogy mindent megtesz érted és értetek. Lehet, hogy nekem "csak" szerencsém volt...
Az első szülésemnél nem volt fogadott dokim se szülésznőm. Volt gátmetszés, hasbakönyöklés, kézzel méhszájtágítás, oxitocin, szülés után két hétig ágyba fekvés, mert nem bírtam felkelni sem a begyulladt gátsebem miatt.
A második szülésemnél volt fogadott dokim, szülésznőm nem. Velem minden rendben ment, természetes szülés volt, beavatkozás nélküli, viszont a szülésznő eltörte a fiam kulcscsontját.
Most a harmadik szülésnél csak szülésznőt fogadok, aki majd levezeti a szülést, vigyáz a babára és az ügyeletes orvos csak komplikáció esetén fog beavatkozni. A fogadott dokim sem csinált semmi mást, mint a repedésemet összevarrta, se előtte se utána nem volt szükség rá, de nem is siettette a szülést.
Most a szülésznő fogja felügyelni és irányítani az eseményeket. Végre rájöttem, hogy ő a legfontosabb.
Elgondolkodtam azon, hogy fogadott szülésznőre nincs pénz és fogadott dokira van...a szülésznő szülés után kér csak pénzt, kb 20 ezret. A doki egy terhesgondozás alatt csak alkalmakként elkéri az 5-10 ezer ft-ot, + szülésnél az 50-80 ezret. Így kb 120 ezerbe jött ki nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!