Mostanában a budapesti Bajcsy Zsilinszky kórházban szült anyukák. Leírnátok, hogy milyen tapasztalataitok voltak?
Szüléshez adtak hálóinget? A babának pelust vinni kellett ugye? Meg kistányért és kiskanalat? Kinél szültetek? Sima vagy császár? Minden érdekelne!
Köszönöm!
34 hetes kismama
Kell időpont NST-re, nekem a doki mondta , hogy kérjek, de elég hamar adnak, nem olyan mint a UH. Én nov.13-án megyek először, de azért tudom ilyen előre , mert nov.10-én töltöm a 36. hetet és a doki 13-án lesz bent, azért hívott akkorra. Dr. Rákosi Miklós az orvosom, nála szültem az elsőt is 8 éve, bár akkor még másik kórházba.
Boldog babavárást Nektek!
sziasztok, nekem elég friss azt élményem, kedden szültem a Bajcsyban. Nekem jó tapasztalataim vannak (nem a szülésről, hanem a kórházról). Fogadott orvosom volt, Este 11-kor mentünk be, az ügyeletes orvos is elég rendes volt, de ő sokmindent nem csinált mert nem volt sürgős, és mikor megtudta hogy van fogadott dokim, azt mondta inkább akkor megvárjuk amíg beér. Fogadott szülésznőm nem volt, akit kaptam (nem emlékszem a nevére) kedves volt, de nem vitte túlzásba, szóval kb amire számítottam így ügyelet mellett. A vajúdó-szülő szobák igényesek, a párom velem volt a vajúdás alatt, lehetett feküdni de volt labda is. Volt olyan szoba amiben kád is van, én ebből kimaradtam mert oxitocint kellett kapnom, és az infúzió miatt ezt nem használhattam volna amúgy sem.
A szülésről nem mesélek, nem ez volt a kérdés, de beleesett a reggeli váltásba a dolog és a másik szülésznő is a körülményekhez képest nagyon kedves volt. Aztán szülés után alapítványi szobát kértem, 4500 forint per éjszaka, de legalább van majdnem saját fürdőszobája (egy két ágyasban voltam, és volt mellettünk egy egy ágyas, így volt egy közös fürdőnk) - nagyon nagyon sokat számított.
A babának vinni kellett textilpelust, eldobható pelust és törlőkendőt, de később kiderült hogy kellett volna még popsikrém, cumisüveg, még több pelenka (a napi 2-3 darab nekünk kevés volt), és a köldökápoláshoz a hintőport sem tudnak adni a csecsemősök, úgyhogy aki tudja ezt az egyet irassa fel előre a védőnővel és vegye meg.
a csecsemősök között tényleg nem nagy az egyetértés, szoptatásban én nagyon szenvedtem és mindenki mást mondott, a végén már nagyon elegem volt, szét van sebesedve a mellem mert nem mutatták meg rendesen az elején, csak kutyafuttában, aztán próbálkozzak... a fürdetést nem mutatták meg, a pelenkázást sem (épp nem volt semmmi a pelusban amikor a köldökápolást mutatták), én sajnos általában a nem túl kedves nőt fogtam ki, de volt egy este amikor egy rövid szőke hajú lány volt és ő nagyon segítőkész volt, sokat magyarázott / segített.
Mi van még ami érdekes... fájdalomcsillapítót korlátlanul lehet kérni, ha kell. A nővérek általában jó fejek, de mondjuk amikor reggel 6 előtt rongyolnak be a lázmérővel, olyankor az ember el tudja magát sírni ijedtében :-)
Ha van még konkrét kérdése valakinek, szívesen válaszolok, nekem most ennyi hasznos infó jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!