Hogyan zajlik egy szülésindítás? Zárt vagy nyílt méhszáj esetében ugyanaz az eljárás?
Figyelt kérdés
2012. okt. 20. 07:02
1/9 anonim válasza:
Nekem nagyon-nagyon picit volt nyitva a méhszáj. Először infúzióra tettek (oxitocin), majd később burok repesztés következett. Reggel 6-kor indították a szülést és délután 5-re lett meg a fiam. Végig kaptam az oxitocint, mást nem.
2/9 anonim válasza:
3,5 hónapja szültem, bennünket a 40+6. napon indítottak. Reggel előkészítés után (beöntés stb.) a szülőszobára menet elkezdett folyni a magzatvíz. A szülőszobán bekötötték az infúziót 7,30kor, az orvosom megvizsgált de a méhszáj hetek óta nem változott, rövidült és felpuhult, de zárt volt. A gép alapján szépen alakult a méhtevékenység, de én ebből semmit nem éreztem, kedélyesen elröhögtük az időt a szülésznőmmel, anyuval és a férjemmel, néha csatlakozott a dokim is. Megvizsgált 11,2,4kor, de 2kor már mondta, hogy ez valószínűleg császár lesz, mert majdnem lefolyt a 2. üveg oxitocin is. Mást nem kaptam, a terminus jól lett számolva, napra tudtam, mikor estem teherbe és a ciklusom is pontos volt mindig. 5kor született meg a kisfiam császárral. Az indítás előtti 2 hétben hetente 2x voltam nst-n és vizsgálaton és indítás előtti nap uh-n.
3/9 anonim válasza:
40+3-nál indítottak.
Reggel fél 7-re kellett bevonulnunk, a méhszájam szinte teljesen zárt volt, fájásom nulla. Előkészítés, adminisztráció, beöntés, borotválás, stb., majd a doki 8-kor burkot repesztett, bekötötték az oxitocint és az EDA-t.
12.45-kor tűnt el a méhszáj, kezdtük a kitolást, 13.13-kor megvolt a Fiam.
Első szülésnek szerintem könnyű és gyors volt.
4/9 anonim válasza:
Délben mentem be a kórházba nst-re, semmi fájásom nem volt. Megbeszéltük a dokival,hogy megindítja és estére már babázhatok. 15-45-kor burkot repesztett és 18-32-kor megszületett a fiam. Oxit nem kaptam, a méhszájam már kicsit nyitva volt. 40+4 hetes voltam.
5/9 anonim válasza:
Méhszáj állapotától függ. Ha nagyon éretlen, zárt a méhszáj Prepidilt helyeznek fel. (Elég drága, nem mindenhol van)Ez egy zselé, amit a nyakcsatornába tesznek fel és 2 órát kell feküdni vele, ezalatt "megérleli" a méhszájat és mehet az oxytocin, és a burokrepesztés. Szóval, hogy melyik lépéssel kezdődik az a méhszáj állapotától és a fájásoktól függ.
6/9 anonim válasza:
D.u. 5-re bementem,már 2 ujjnyira nyitva voltam.Adminisztráció,beöntés,burokrepesztés 6:15-kor.Utána egy kis séta,majd rásegítettek oxitocinnal.20:15-re megszületett a kisfiam!
7/9 anonim válasza:
itt kulfoldon soha nem kotnek be oxytocint ha a mehszaj eretlen min teljessen elsimult mehszaj kell es egy ujnyi addig negy orankent misoprostolt tabletat adnak a huvelyben max 3 napig utana prosztinos zsele jon folli kateterrel es csak utana az oxy igy egy elokeszites az inditasra sokszor 5 nap is lehet viszont keves a sikertelen inditas es a csaszar. Nekem magyarba eloszor napokig erleltek a mehszajat valami gezdarabot gyogyszerrel (valoszinuleg prosztin volt ampullaban ) katam naponta 2x Az 5 nap volt egy ujnyi akkor burok repesztes es oxy 8 ora vajudas utan szultem
8/9 A kérdező kommentje:
Végül nekem így zajlott, ha még valaki visszaolvas:
1 ujjnyira nyitva voltam, így burokrepesztés, majd később oxitocin egyre nagyobb dózisban. 5 óra volt az egész mindennel együtt, nagyon rövid kitoló szakasszal (pár perc).
Minden jót nektek!
2012. okt. 27. 11:12
9/9 anonim válasza:
Gratulálok:))Sok boldogságot és jó egészséget!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!