Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan zajlik a szülésindítás?

Hogyan zajlik a szülésindítás?

Figyelt kérdés
Mindent tudni akarok!holnap indítanak szfváron!nagyon félek:(
2012. júl. 17. 14:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Kitartás! Jó kezekben leszel,én is ott szültem 2 hete :)

Mintát vesznek a magzatvízből /nem fáj/,majd burkot repesztenek ha minden oké.Akkor elfolyik a magzatvíz és jöhetnek a fájások :)

Mi érdekel még? Ne félj,nem vészes,én már 2x átéltem :))

2012. júl. 17. 14:53
 2/5 timszy25 ***** válasza:

Hát attól függ hogy indítják mert annak is van több formája.Van a tágító zselé,oxitocin,burokrepesztés...

Nekem zselével indították.Az úgy zajlott hogy felhelyeztek a méhszájhoz egy ilyen zselés anyagot ami "megköt"benned és ez kezd el tágítani.Hát nem akarlak ijesztgetni de nekem az nagyon fájt.Nem amikor felrakták hanem amikor elkezdett tágítani.1 órát feküdnöd kell,rákötnék NST-re és csak 1 óra után lehet felállni.Valakinek megindítja valakinek abba maradnak a fájások.Na nekem abbamaradtak:(Másnap megint mentem ilyen zselézésre(3X próbálkoznak ha nem sikerül akkor oxi)de az nekem már nem kellett mert 2 ujjnyira ki voltam tágulva.Burkot repesztettek ami egyáltalán nem fáj és bekötöttek oxitocint ami olyan brutál fájásokat csinált hogy már majdnem a falat kapartam.De viszont elejétől a végéig 4 óra alatt megvolt a fiam és nem kellett több órákat vajúdnom.

2012. júl. 17. 14:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Minden érdekel!hogy adják be mennyire fáj?1333ra vagyok nyitva!
2012. júl. 17. 15:07
 4/5 timszy25 ***** válasza:
A zselét egy ilyen fecskendő szerűvel nyomják be ami nem fáj egyáltalán az oxitocint pedig infúzióba nyomják bele.
2012. júl. 17. 15:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Engem ballonnal tágítottak fájdalommentesen 2-ről 5 centire, majd burokrepesztés, majd várakozás után oxi a hozzá hivatalból járó EDA-val, aztán baba ;)

Én is nagyon féltem az indítástól, de kíméletesnek éreztem.

Könnyű szülést!

2012. júl. 17. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!