Miért van, hogy csak második vagy többedik szülésnél próbálják automatikusan a gátvédelmet?
Biztos nem minden kórházban, de nálunk úgy volt. Az elsőnél automatikusan vágtak, a másodikat gátvédelemmel szültem. Azt mondták, hgoy a másodiknál már meg szokták próbálni.
Az elsőnél miért nem?
Lazábban az izmok, jobban tágul, vagy mi a különbség a másodiknál?
Ien, elmáéletileg a többedik szülésre már jobban tudja a szervezet, hogy mi fog történni, és a kötőszövetek, izmok is könnyebben "engednek".
Az elméletileg szó arra vonatkozott, hogy egy felesleges beavatkozásoktól mentes, saját ütemben, helyzetben történő szülés esetében elsőre sem kéne vágni, hanem hagyni időt, hogy a táulás magától megtörténjen. Amíg viszont a kórházakban időkorlátot szabnak a szüléshez, gyorsítják, nem engedik a szülő nőt megválasztani a teshelyzetet..., sok esetben automatikus a gátmetszés is:(.
Nekem az elsonel megprobaltak. Ket oltesnyit vagni kellett, mert a lanyka a feje mellett tartotta a kezet. Lehet, hogy nagyobb is lett volna, ha nem masszirozza, tagitja a teruletet.
A masodiknal egy masik szuleszno meg sem probalta. O inkabb magaval volt elfoglalva, mint velem. A varras ekkor is ket oltes volt, de siman ultem szules utan a fenekemen.
Szoval korhazi protokoll, es szemelyzet fuggo.
Mert a dokik sietnek, szeretnek vágni, gyorsabban kint van a gyerek, nem kell puzzle-ozni az esetleges repedéssel, és van miért elkérni a hálapénzt.
Én már az elsőnél is megmondtam, hogy nem kérek a gátmetszésből, és érdekes módon nem is volt rá szükség, egy kis odafigyelés és néhány perccel hosszabb kitolás kellett hozzá.
De amúgy a második valóban könnyebben jön, a "járt" úton. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!