Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nálatok hogy zajlott a szülés...

Nálatok hogy zajlott a szülés pontosan? Hogy emlékeztek vissza rá?

Figyelt kérdés

Ezt úgy értem, hogy attól kezdve, hogy pl. hány perces fájásokkal mentetek kórházba kb addig, hogy bekerültetek a kisbabátokkal a kórterembe. :-D

Nemsokára én is megyek szülni... :-D

36 hetes km

2012. okt. 15. 17:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Első gyereknél: Este hasmenésem volt ami pár óra után nyilvánvalóvá vált, hogy nem egyszerű hasmenés :) Kb 5 perces fájásokkal mentem be a kórházba akkor azt hittem, hogy ez már hű de fáj, de az igazi csak akkor jött amikor kirepedt a magzatburok. Utána folyamatos fájások és kb 6 óra alatt meglett a lányom. Nem nagyon voltam jelen, a tolófájásnál is csak azért nyomtam, mert mondta a doki. Végig nem fogtam fel, hogy szülök :)

2. gyerek: be kellett feküdnöm a rossz nst miatt ami miatt pár nappal később meg is indították a szülést. Kaptam méhszájtágító zselét amitől este elfolyt a magzatvíz, reggel kaptam beöntést majd oxitocint amitől kb azonnal a 10 perces szoftos fájásokból folyamatos fájás lett, de legalább 1.5 óra alatt megszületett a 2. lányom. Itt éreztem a tolófájást is és lehetőségem volt gátvédelemre.

Arra tisztán emlékszem, hogy amikor a 2.-at szültem arra gondoltam, hogy komolyan ilyen hülye vagyok, hogy még 1x bevállalom....most ehhez képest a 3. babán gondolkodunk :)

Szóval bármekkora is a fájdalom a baba mindenért kárpótól.

Gyors szülést!

2012. okt. 15. 17:58
 2/11 anonim ***** válasza:
kárpótól= kárpótol
2012. okt. 15. 17:58
 3/11 A kérdező kommentje:

2 kislány....nálunk is kislány lesz :-D

Remélem bevállaljátok a harmadikat is! :-) Köszi a jókívánságot, én úgy indulok neki, hogy akármennyi fájdalmat is kell elviselnem, utána már mindig velem lesz a picikénk...már nagyon várom!! Köszi a választ!

2012. okt. 15. 19:01
 4/11 anonim ***** válasza:
Délben elmentem CTG-re meg a dokihoz, Ctg lapos mint a nagyalföld, méhszáj teljesen zárt. Délután kettőkor kezdődtek a fájások, este hétre mentem vissza a kórházba 6-8 percesekkel. Akkor már bő 3 ujjnyira nyitva voltam, nem is engedtek visszaöltözni, azonnal mentem a szülőszobába. A kitolás szerintem nagyon durva volt, de összességében nem maradt meg rossz élménynek a szülés. 22:25-re megszületett a kislányom :)
2012. okt. 15. 19:08
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem be kellett feküdnöm a kórházba mert rossz volt az Nst-m, szerdán befeküdtem, vasárnap felkerültem a szülőszobába hosszú Nst-t csináltak az rendben volt. Aztán csináltak egy amnioszkópiát.. Utána 1 órával elkezdett fájni a derekam. Ez volt este 7-kor, éjfélkor visszakerültem a szülőszobára, fél 3-kor megszületett a kisfiam. Nem volt nehéz szülés, fájdalomcsillapító nélkül szültem, a doki rásegített a fájásokra oxitocinnal. Hajnal 5-kor kerültünk a kórterembe. Könnyű szülést kívánok!

7 hetes kisfiú anyukája

2012. okt. 15. 20:43
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi, nektek pedig nagyon jó egészséget és jó babázást! :-D
2012. okt. 15. 21:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem még friss az élmény,6 napja szültem. Hétfőn befektettek túlhordás miatt,kedden reggel mentem oxi terhelésre. Nem is reménykedtem,hogy majd ettől beindul,mert előtte minden házi praktikát kipróbáltam (meleg fürdő,lépcsőzés,orgazmus),mégsem történt semmi. nézték a magzatvizem előtte,aztán rákötöttek oxira.20 percig voltam rajt,semmi.bejött a szülésznő,kicsit feljebb nyomta az adagot,hogy legalább egy-két keményedést produkáljak. A második keményedésnél éreztem egy nagy pattanást
2012. okt. 16. 13:21
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
* majd zutty,valami elkezdett folyni. Jött az orvos,mondta,hogy ez magzatvíz,de mivel csak gyengén szivárgott,burkot repesztett 11kor. Ezután fél órával kezdett erősebben keményedni a hasam,de még vígan elvoltam. Kaptam beöntést, eltöltöttem fél órát a WC-n,majd utána,amikor zuhanyoztam kezdődött a neheze. Még elviselhető,de már fájdalmas összehúzódásaim voltak,úgy 5 percenként. Mikor befejeztem mindent,összeszedtem magam,mentem is a szülőszobára. Visszakötötték az oxit,utána rettenetes volt. Labdán ültem,a párom masszírozta a derekam,de nem sokat segített. Aztán kaptam egy koktélt,amitől még rosszabb volt,pedig azt hittem ennél durvább már nem jöhet. Végig az járt a fejemben,hogy ez annyira fáj,hogy soha többé nem akarom átélni,biztos nem lesz még egy gyerekem.Nem is akarok ennyire belemenni,a végén már a fejemet nyomtam az ágyba,de szinte egy hang nélkül tűrtem,pedig bármiféle fájdalomcsillapító nélkül csináltam végig. A doki rámnézett óránként,ujjal tágított még pluszban. Aztán negyed 4kor azt mondta,hogy várunk még egy kicsit,de ha nem jön lejjebb a baba feje,akkor császár. eltelt 25 perc,jött vissza,a baba feje lejjebb jött,hurrá! Akkor már legalább negyed órája nyomás ingerem volt,de vissza kellett tartanom. Aztán végre mondták,hogy nyomhatok. Hatalmas megkönnyebbülés volt,könnyebb volt elviselni a fájdalmat. Egymást érték a fájások, úgy nyomtam,hogy még az orrom vére is eleredt, de az 5. nyomásra kibújt a babám 15:52-kor. Életemben nem éreztem ekkora örömöt és megkönnyebbülést. Felsírt és ezzel együtt én is :) aztán apa elvágta a köldök zsinórt,neki is könnyes volt a szeme. Rámtették a babát,éreztem a meleg,nedves,ragadós kis testét,hihetetlen volt. Vágtak is,repedtem is,a varrás szörnyű volt,de már másnap azt mondtam,hogy egy ilyen csodáért akár ezerszer végigcsinálnám!szerelmes vagyok a kisfiamba :)
2012. okt. 16. 13:37
 9/11 A kérdező kommentje:

Hát még az én szemem is könnyes lett, ahogy a soraidat olvastam...biztosan ez a legcsodálatosabb érzés, amit át lehet élni akármilyen fájdalmas is...

Köszi, hogy megosztottad velem a te történetedet és sok boldogságot, jó egészséget kívánok nektek!!!

2012. okt. 16. 13:58
 10/11 Hebaba ***** válasza:

Szia,

nálam reggel 8-kor elfolyt a magzatvíz, de fájás nem volt. 9- re beértünk a kórházba, de nem volt fájásom. A dokim délben "megvizsgált" és még burkot repesztett, azt mondta, hogy most már fájni fog. És tényleg fél 1- kor kezdődtek a fájások, kb. 5 percesek, majd fél óra múlva szinte perces, majd folyamatos fájások jöttek. Aztán jött hamarosan a tolófájás. Fél 4- re meglett a k kisfiam. Gyakorlatilag megszültem az első babámat 3 óra alatt, oxictocin nélkül, gátvédelemmel. Borzasztóan fáj a szülés, el sem tudja képzelni az ember hogy mennyire, de amit kapsz cserébe az a legfantasztikusabb dolog, amiben része lehet egy nőnek. Rámtették a kis csomagot, aki egyből elhalgatott, a büszke apuka meg elvágta a köldökzsinórt. 2 órát voltunk még a szülőszobán, aztán fél 6-6 körül felmentünk a szülésznővel az osztályra.

Hasonlóan gyors, könnyű szülést kívánok neked!

2012. okt. 16. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!