Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek szülés után maradt a...

Akinek szülés után maradt a szervezetében méhlepény, annak mennyi ideig tartott hogy kipucolódjon?

Figyelt kérdés
Vagy pedig szülés után rögtön kikaparták?Esetleg gyógyszerrel hajtották ki?
2012. okt. 11. 10:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom pont azért vizsgálják meg a méhlepényt, hogy egyben van-e, mert ha nem, akkor kaparják, nehogy gyulladás lépjen fel.

Bár még nem szültem, csak neten olvastam ezeket.

2012. okt. 11. 10:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szülés után kiterítik a méhlepényt és ha hiányzik belőle rész akkor az azonnal kiszedik!!!
2012. okt. 11. 10:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Így van, ahogy a 2. írja. Miután "megszületik" a méhlepény is, azonnal kiterítik és alaposan megnézik, egyben van-e? Ha hiányzó darab van, kiszedik. Ha bent marad egy icipici darab is, az bizony komoly fertőzést okozhat, nem játék.
2012. okt. 11. 10:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mar ahol.....bennem maradt. Miutan mar 3hete elegge vereztem (es tudtam,h ez nem nirmalus, mert 2. baba volt) , akkor bementem a korhazba, megvizsgaltak. Kiderult, h igenis bennem maradt egy darab. Masnap mutet, kikapartak. Egy het utan meg mindig nem voltam jol, megint visszamentem, megint kaparasra kuldtek, de kivertem a hisztit, h ez milyen munka, otthon var egy 4hetes pici meg egy 18honapos "nagy", es nincs nekem erre idom. Plusz ugye az altatas muatt szoptatni sem lehetett... A lenyeg, h a 2. kaparas helyett kaptam vmi cseppeket, ami borzaszto rossz volt, gorcsojet csinalt, es igazabol "kifolyt", kiverzett a maradek cucc. Bocs, h ezt igy, ilyen gusztustalanul irom, de ez volt. Utana meg egy adag ilyen cseppes vmit be kellett szednem. Tehat szules utan kb 2honap mulva tudtam egyaltalan felallni... Ha rosszul erzed magad, azonnal menj dokihoz, nehogy ennyire elhuzodjon neked is!!
2012. okt. 11. 10:25
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem vagyok rosszul!Nekem is maradt bent méhlepény,de a dokim azt mondta nem akar szenvedtetni és ezért injekciókkal kihajtotta belőlem 4 hét alatt.Semmi bajom nincs!

Csak azért tettem fel ezt a kérdést mert érdekelt hogy másnál is volt e így..hogy nem kaparták,hanem gyógyszerrel hajtották ki..

2012. okt. 11. 10:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok. Ertem, a lenyeg, h jol vagy. Persze, lehet gyogyszerrel is.
2012. okt. 11. 10:34
 7/9 anonim ***** válasza:

A lepeny szuletese utan nem mindig latszik hogy epp e a lepeny. Ez kiderul ha szules utan egy par nappal eros verzes hasfajas laz lep fel Ilyenkor a mehet altatasban ill spinal erzestelenites alatt kezzel ovatossan kiuritik a huvelyen keresztul.Ha a szules utan lep fel ua problema ugyancsak ez a beakatkozs menete.

Ha szuleszno /orvos ketelkedik a lepeny epsegeben neha adnak egy gyogyszert ami segit a mehet osszehuzni erossen es igy kiurulhet a maradek lepeny burok resz magatol is.

2012. okt. 11. 12:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Az egyik ismerősőm,barátnőjénél is bent maradt egy darabka.Hazamenetel után pár napra elöntötte a vér.SOS méhtisztítása volt.
2012. okt. 11. 15:08
 9/9 anonim ***** válasza:
1 hónapja szültem, a doki megnézte, hogy hiányzik e a lepényből, azt mondta, hogy nem. viszont pár héttel szülés után kijött belőlem egy nagy izé (kb mint egy nagyobb darab szar már elnézést a kifejezésért)amit megpiszkáltam wc papírral és egyben volt, szóval nem folyékony vér volt és úgy kicsusszant. előtte sokszor nagyon görcsölt a hasam, azt hittem megdöglök, de akkor pont nem. én sztem ez a lepénynek egy darabja lehetett. a 6 hetes kontrollra csak ezután fogok menni
2012. okt. 12. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!